Огляд тест-драйву: Honda CR-V 2021

9 грудня 2020

Новий Honda CR-V 2021 - дуже хороший компактний позашляховик. Модель компактна тільки за назвою, оскільки може похвалитися величезним вантажним відсіком і майже найкращим в своєму класі салоном. Висококласні матеріали роблять інтер'єр ще більш вражаючим.

Компактний позашляховик Honda CR-V 2021

Характеристики CR-V добре збалансовані. Позашляховик має різке прискорення, відмінну паливну економічність і забезпезпечує комфортну поїздку. З іншого боку, авто поставляється всього з декількома стандартними інформаційно-розважальними функціями, а додаткова система з сенсорним екраном не завжди зручна для користувача.

Нове в 2021 році 

Без серйозних змін.

Кому варто купити? 

Купити новий Honda CR-V варто тим, хто шукає практичний сімейний кросовер, який допоможе вирішувати щоденні завдання.

Нове або б/у авто? 

Після оновлення зовнішнього вигляду, додавання двигуна з турбонаддувом і представлення гібрида в 2020 році Honda не вносить серйозних змін в CR-V 2021 року. 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Ви можете придбати б/у автомобіль.

Honda CR-V або Toyota RAV4

Обидва цих невеликих позашляховика мають вишуканий салон, відмінну економію палива, достатньо місця в другому ряду і безліч стандартних функцій активної безпеки. Перевагою Toyota RAV4 є довгий список стандартних інформаційно-розважальних функцій (Android Auto, Apple CarPlay, Amazon Alexa, супутникове радіо і точка доступу Wi-Fi) і зручніший сенсорний екран. Переваги Honda: плавне і швидке прискорення, трохи більше вантажного простору і кращий прогнозований рейтинг надійності.

Honda CR-V або Subaru Forester

Стандартний повний привід і інформаційно-розважальна система з сенсорним екраном в базовій моделі за нижчою ціною, ніж CR-V, роблять Subaru Forester гідним конкурентом. Обидва позашляховики є лідерами в класі за об'ємом вантажного та простору, і обидва мають приємний інтер'єр і довгий список функцій активної безпеки. Однак двигун Forester не вражає в порівнянні з CR-V. Краще вибрати Honda.

Салон

Honda CR-V 2021 вміщує до п'яти чоловік. Два зручних передніх сидіння забезпечують надійну підтримку в поїздках. Другий ряд забезпечує достатньо місця навіть високим пасажирам, щоб розтягнутися і розслабитися.

CR-V має просторий салон зі стильним дизайном і високоякісними матеріалами, куди б ви не подивилися і до чого б не доторкнулися.

Модель пропонує один з найбільших вантажних відсіків в класі компактних позашляховиків. За другим рядом сидінь ви знайдете 1110 літрів простору для перевезення речей. У багажнику Honda CR-V досить місця для декількох великих валіз або спортивних сумок.

Ви можете скласти заднє сидіння, щоб звільнити 2146 літрів простору. Цей вантажний об'єм такий же, як і місткість багатьох середньорозмірних позашляховиків і навіть більший. Крім того, низька підлога цього кросовера полегшує завантаження важких речей.

Автомобільні технології - одна з небагатьох слабких сторін цієї Honda. Базова версія Honda CR-V 2021 навіть після рестайлінгу в минулому році схожа на динозавра, так як у неї всього лише 5-дюймовий екран без сенсорних функцій. Всі інші моделі оснащені системою сенсорного дисплея з вбудованою підтримкою Android Auto і Apple CarPlay. Ймовірно, ви захочете використовувати ці параметри замість “рідного” інтерфейсу Honda, який страждає від незграбних меню і повільної реакції. 

Кнопка регулювання гучності - єдиний фізичний елемент управління інформаційно-розважальною системою. Решта кнопок сенсорні і закріплені збоку від дисплея.

Honda CR-V в стандартній комплектації пропонує: 5-дюймовий дисплей, стереосистему з чотирма динаміками, Bluetooth і порт USB.

Доступні інформаційно-розважальні функції: 

  • 7-дюймовий сенсорний екран, 
  • Android Auto, Apple CarPlay, 
  • стереосистема з шістьма динаміками, 
  • супутникове радіо, 
  • HD Radio, 
  • додатковий порт USB на передній панелі, 
  • два порти USB на задній панелі, 
  • стереосистема з вісьмома динаміками, 
  • бездротова зарядка пристрою,
  • навігація,
  • стереосистема преміум-класу з дев'ятьма динаміками.

Автоматичний клімат-контроль входить в стандартне оснащення Хонда. Наявність доступних опцій комфорту і безпеки:

  • двозонний автоматичний клімат-контроль, 
  • панорамний дах, 
  • дистанційний запуск, 
  • безключовий доступ, 
  • дзеркало заднього виду з автоматичним затемненням, 
  • універсальний механізм відкривання гаражних воріт,
  • внутрішнє освітлення.

Відео тест-драйв Honda CR-V 2021 року

Технічні характеристики 

У кросовера під капотом знаходиться чотирициліндровий двигун з турбонаддувом потужністю 190 кінських сил. Цей мотор допомагає автомобілю розганятися з місця до "сотні" за 10,2 секунди. 

Гібрид CR-V приводиться в рух 2,0-літровим чотирициліндровим двигуном і двома електродвигунами, які в сумі дають 212 кінських сил.

Honda CR-V пропонує тільки одну установку трансмісії CVT, але вона хороша. Стандартна бесступенчатая автоматична трансмісія заслуговує похвали за плавну роботу. Цей тип коробки передач часто критикують в інших транспортних засобах за шум або утруднене прискорення, але в CR-V таких проблем немає.

CR-V 2021 відмінно економить паливо. Передньопривідний кросовер витрачає 7,5 л/100 км в змішаному циклі. Гібридна модель використовує 6,4 л/100 км в змішаному циклі. 

Honda зробила пріоритетом для CR-V комфорт поїздки, а не керованість і технічні характеристики. Підвіска позашляховика допомагає поглинати нерівності дороги, а салон залишається затишним і вільним від шуму дороги. Незважаючи на те, що ця Honda не надто спортивна, вона має продумане рульове управління і проста в маневруванні. Її гальма моментально реагують і дають впевненість, коли приходить час зупинитися.

Безпека

Стандартні розширені функції безпеки CR-V: попередження про лобове зіткнення, автоматичне екстрене гальмування, адаптивний круїз-контроль, попередження про виїзд з смуги руху, Lane Keep Assist, автоматичне дальнє світло фар, камера заднього виду. 

Розміри і вага 

CR-V має довжину 4,63 метра. Споряджена маса кросовера коливається від 1513 до 1567 кг.

Можливі комплектації 

Honda CR-V 2021 року випускається в чотирьох комплектаціях: LX, EX, EX-L і Touring. Всі моделі стандартно поставляються з чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом, безступінчатою автоматичною коробкою передач (CVT) і переднім приводом. Honda CR-V може бути оснащена повним приводом в будь-якої версії.

 

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Lexus GS 2020
Седан Lexus GS 2020 року випуску
Спортивний седан Acura TLX 2020 року
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Acura TLX 2020