Огляд тест-драйву: Honda HR-V 2022

24 листопада 2021

Honda HR-V – це компактний кросовер, який стане найменшим та найдоступнішим автомобілем у лінійці Honda 2022 року. Незважаючи на невеликі розміри, модель пропонує вражаючий об’єм вантажного та пасажирського простору. Інтер'єр досить продуманий, з безліччю місць для зберігання речей та простими у використанні елементами управління. Ще однією перевагою є економна витрата палива.

Купити новий автомобіль Хонда ХРВ 2022 року на автобазарі AutoMoto.ua

На жаль, репутація HR-V страждає від повільного прискорення та досить шумного двигуна. Це також одна з найстаріших моделей у своєму класі. Чи зможе кросовер Honda HR-V 2022 утримати позиції на ринку?

Нове у 2022 році

HR-V залишиться без змін для 2022 року. Повністю перероблена модель очікується у 2023 році.

Кому варто купити? 

Якщо ви шукаєте надійний, економний, практичний та просторий субкомпактний кросовер, вам варто купити нову Хонду ХРВ. Коли йдеться про зручність поїздок сім'ї із п'яти осіб, автомобіль відповідає всім вимогам. У кросовері багато місця, комфортні сидіння, достатньо відсіків для зберігання речей. Крім того, HR-V має високий рейтинг безпеки.

Нове чи б/у авто?

Після рестайлингу 2019 року у середині життєвого циклу HR-V залишився незмінним. Абсолютно новий модернізований кросовер ХРВ 2023 вже представлений світу. Це означає, що модель 2022 залишилася без змін. Нова Honda HR-V 2022 представлена ​​в тих самих комплектаціях, що й раніше, і не буде раціональним придбанням. У покупця є два варіанти: або вибрати б/у Хонда ХРВ на авторинку, або дочекатися появи у продажу авто третього покоління. 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Honda HR-V або Honda CR-V

Як і HR-V, CR-V має відмінні показники економії палива та пропонує аналогічний список стандартних інформаційно-розважальних технологій. CR-V – це компактний позашляховик, тому забезпечує більшу вантажопідйомність та додатковий пасажирський простір на задньому ряду. Велика Honda також оснащується потужним двигуном і щедрим набором стандартних функції активної безпеки. Хоча Хонда СРВ коштує дорожче, це універсальніший автомобіль. 

Honda HR-V або Mazda CX-30

Mazda CX-30 відрізняється від HR-V гострим керуванням та драйвовим настроєм. І хоча базовий двигун CX-30 не має достатньої потужності, Mazda пропонує потужніший силовий агрегат з турбонаддувом. Крім продуктивності, CX-30 також має покращені матеріали салону та додаткові стандартні функції: Android Auto, Apple CarPlay, попередження про лобове зіткнення та автоматичне екстрене гальмування. Єдина причина вибрати HR-V замість CX-30 – це більше пасажирського та вантажного простору. 

Салон

Хоча зовні Honda HR-V виглядає компактним, в салоні з комфортом розмістяться п'ять дорослих. Огляд з місця водія відмінний завдяки великим вікнам, а високі двері та підвищений кліренс дозволяють легко сідати в авто та виходити з нього.

На жаль, інтер'єр HR-V дуже старомодний. Усередині кросовер явно відстає від конкурентів Kia Soul та Hyundai Kona, але компонування логічне та зручне. "Сірий" настрій салону не впливає на якість матеріалів та збірки - вони відмінні. Так, в інтер'єрі багато міцного пластику, який не виглядає фантастично, але він прослужить десятиліття. Така практичність і довговічність є особливо актуальною для сімей з дітьми. 

HR-V – найменший позашляховик Honda, але він пропонує місткий багажник. У моделях із переднім приводом за заднім рядом залишається 688 л простору. Як тільки ви складете задні сидіння, отримаєте цілих 1665 л. Додавання повного приводу знижує ці цифри до 657 л і 1631 л відповідно. Ще одна "фішка" HR-V - задні крісла Magic Seat, які можна піднімати та складати кількома способами, щоб вмістити будь-який вантаж. 

Стандартна інформаційно-розважальна система HR-V проста та зручна у використанні з фізичними елементами для регулювання клімату та аудіо. Однак у ній немає якоїсь розширеної інтеграції зі смартфоном. Ви отримаєте більше інформаційно-розважальних технологій, включаючи Android Auto та Apple CarPlay, з підвищенням рівня комплектації. Зверніть увагу, що в топових версіях видаляються фізичні елементи управління і вам доведеться використовувати для всіх налаштувань тільки сенсорний екран.

Відео тест-драйв Honda HR-V 2022 року

Технічні характеристики 

У лінійці Хонда ХРВ є лише одне поєднання силового агрегату з єдиною коробкою передач. 1,8-літровий атмосферний чотирициліндровий двигун розвиває 141 л.с. Потужність передається через безступінчасту трансмісію або на передню вісь, або на чотири колеса, залежно від моделі.

Варіатор досить ефективний у межах міста, але набрати швидкість – це невелика проблема. Він не любить сплесків розгону. Коли вам потрібно виїхати на шосе або обігнати машини, безступінчастий автомат може дратувати. У результаті розгін до перших 100 км/год займає 10,2 секунд.

Зменшення витрати бензину – основна причина, чому існують трансмісії CVT. Якими б неприємними вони не здавалися, ви можете побачити переваги, коли справа доходить до частоти заправок. Витрата палива Хонда ХРВ із переднім приводом становить 7,8 л/100 км. Додавання системи повного приводу незначно підвищує показник, до 8,1 л/100 км. Цифри вигідно відрізняють HR-V від конкурентів, таких як Hyundai Kona та Toyota C-HR, котрі доступні лише з переднім приводом. 

Гостро рульове управління та маневреність HR-V забезпечують комфортні відчуття від водіння. На рівних дорогах кросовер чудово справляється зі своїм завданням, але розбитий асфальт – це його загибель. Високий центр ваги означає, що кузов сильно нахиляється в кутах, а амортизатори не можуть швидко виправити ситуацію. Повнопривідна модель має модернізовану задню підвіску, але навіть це не надто покращує ходові якості. 

Безпека

NHTSA присвоїло HR-V 5 зірок за безпеку. IIHS дав автомобілю найвищу оцінку "Добре" у всіх шести краш-тестах.

Розміри та вага 

Кросовер HR-V становить 4,3 м завдовжки. Його споряджена маса коливається від 1318 до 1349 кг.

Можливі комплектації 

Honda HR-V 2022 року доступна в чотирьох комплектаціях: LX, Sport, EX і EX-L, і у всіх однакові технічні характеристики.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Dodge Charger 2022
Купити новий автомобіль Додж Чарджер 2022 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий Фольксваген Таос 2022 року на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Volkswagen Taos 2022