Огляд тест-драйву: Hyundai Accent 2018

10 березня 2018

Седан Accent - це найдешевший автомобіль від Hyundai. Перебуваючи у сегменті субкомпактних транспортних засобів, він конкурує з Honda Fit, Toyota Yaris, Ford Fiesta і Chevrolet Sonic. У 2018 році Accent повністю оновили, нинішнє покоління постало перед нами з сучасною зовнішністю, новітніми технологіями, більшою кількістю систем безпеки і трохи покращеною економією. Щоправда, з 2018 року новий Хендай Акцент більше не представлений в кузові хетчбек. Як і його колега Kia Rio, новий Accent тішить 10 роками або 160.93 км гарантії.

Огляд тест-драйву: Hyundai Accent 2018

Вам сподобається

Якщо вам потрібен невеликий, економний автомобіль з тривалою гарантією і стильною зовнішністю, Хендай Акцент до ваших послуг. У двох вищих комплектаціях присутні Apple CarPlay/Android Auto.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Тим, кому потрібен хетчбек замість седану, доведеться перейти до іншого сегменту і розглянути варіант Hyundai Elantra GT або звернути увагу на суперників типу Kia Rio, Honda Fit і Nissan Versa Note. Функція автоматичного екстреного гальмування доступна лише у моделях вищої комплектації, у той час, як Toyota Yaris пропонує її стандартно.

Нове у 2018 році

Перед нами повністю оновлений Accent. Доступний винятково як седан, він тішить гарним екстер’єром, покращеною економією пального, наявністю автономного екстреного гальмування та Apple CarPlay/Android Auto.

Враження від їзди

Новий Hyundai Accent отримав привабливу зовнішню стилізацію більших Elantra і Sonata, але не їх якість їзди. Це та реальність, з якою доводиться стикатися у сегменті субкомпактних автомобілів. Як решта його представників, Accent має коротку колісну базу і зменшені габарити, а під його капотом передбачений двигун, в якому економічність переважає потужність. Загалом седан більш ніж адекватний для їзди по місту. Він легко втиснеться на те паркувальне місце, про яке водіям більших автомобілів залишається мріяти. На шосе Accent поводиться непогано, але при значних навантаженнях помітно, як починає видихатися двигун, а якість їзди неможливо порівняти з габаритними седанами. Задня підвіска, яка, по суті, є простою торсійною балкою, була переглянута задля покращення плавності ходу. Шестиступінчаста коробка автомат Хендай Акцент чесно виконує покладені на неї обов’язки. У салоні передбачена кнопка для активації спортивного режиму, але навіть коли його задіяти, особливої динаміки непомітно.

Найкращі характеристики

В автомобільному світі є дві системи для самтфонів, які швидко перейшли з розряду «непогано мати» до розряду «необхідно мати», і якщо ви хоч раз випробуєте їх, вже не відмовитеся. Поки інші автовиробники все ще впроваджують Apple CarPlay/Android Auto, Hyundai  вже зробив їх доступними.

Ще одна система, яка стає базовою для сучасних автомобілів – автоматичне екстрене гальмування. Вона здатна попередити зіткнення і, навіть, врятувати життя. Використовуючи радар вона попереджає водія про можливе зіткнення. У разі відсутності реакції автомобіль задіює гальма.

Детально про автомобіль Hyundai Accent

Інтер’єр

Салон виглядає набагато краще, ніж те передбачає його ціна. Хоча, як тільки ви опиняєтеся у сидіннях і відчуваєте матеріал, стає зрозуміло, що це бюджетний варіант. Поверхні вкриті досить жорстким пластиком, а позаду не завадило б додати підлокітник. Оминувши ці деталі, багатьом сподобається центральний сенсорний екран, який контролює аудіосистему і телефонні функції. До елементів управління клімат-контролю легко дістатися. Базову модель SE краще оминати, оскільки її кермо налаштовується виключно по нахилу. Повертаючись до хорошого, варто згадати про задній простір і 0.4 м3 багажника. Крім того, задні сидіння складаються у співвідношенні 60/40.

Екстер’єр

Це один з найкращих аспектів нового Accent. Лише погляньте на велику решітку радіатора, рішучі лінії та міцний метал. Якби був якийсь конкурс краси серед компактних седанів, Accent що найменше пройшов у фінал. Обравши топову комплектацію Limited, ви отримуєте бічні дзеркала з інтегрованими сигналами повороту, хромовані елементи і 17-дюймові литі диски. Ця ж модель може похвалитися функцією відкривання багажного відділення без рук.

Базова комплектація

Новий Хендай Акцент запропонований в 2018 році у трьох комплектаціях: SE, SEL і Limited. Обирати у цьому випадку дуже просто, погляньте на перелік обладнання і все стане очевидним. Найдешевша модель SE постачається з кондиціонером, електроприводом вікон і дверних замків, круїз-контролем і камерою заднього виду. Її інформаційно-розважальна система пропонує: 5.0-дюймовий сенсорний екран, 4 динаміки, AM/FM радіо і Bluetooth з USB-входом.

Відео тест-драйв Хендай Акцент 2018

Опційне обладнання

Якщо ваш бюджет дозволяє придбати щось краще за базову модель і ви хочете отримати механічну коробку передач, розгляньте SEL або Limited. Модель середнього рівня SEL пропонує: інформаційно-розважальну систему з 7.0-дюймовим екраном, CarPlay/Android Auto, функцію розпізнавання голосу, задні дискові гальма, автоматичні головні фари, литі диски, підігрів бічних дзеркал і рульове колесо, яке регулюються по куту і вильоту. Топова Limited додасть: люк даху, світлодіодні денні ходові вогні і задні фари, автоматичний клімат-контроль, підігрів передніх сидінь, неконтактний ключ, кнопкове запалювання, шкіряне кермо і важіль перемикання передач. Якщо ви хочете отримати систему попередження про можливе зіткнення з автоматичним гальмуванням, Limited це єдина модель, якій вони доступні.

Технічні характеристики Hyundai Accent

Цьогорічні моделі доступні з 1.6-літровим чотирьохциліндровим двигуном на 130 кінських сил та 161 Нм. Пару йому складає шестиступінчаста автоматична або механічна коробка передач. Було заявлено, що новий седан матиме менші апетити. Так, з першою він споживатиме 8.4 л/100км у міському, 6.2 л/100км у заміському та 7.4 л/100км у змішаному циклах. З другою 8.4, 6.4 та 7.6 л/100км відповідно. Сотні автомобіль досягає трохи менше ніж за 10 секунд.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Jeep Wrangler 2018
Огляд тест-драйву: Jeep Wrangler 2018
Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz C-Class 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz C-Class 2018