Огляд тест-драйву: Hyundai Elantra 2019

17 грудня 2018

Пройшло лише два роки з представлення абсолютно нової моделі, а Hyundai знову потішила свіженьким Elantra. Сегмент компактних седанів швидко розвивається і змінюється, але компанія не бажає відставати, тому рестайлінг Hyundai Elantra 2019 став необхідним. Зіткнувшись з такими суперниками як Honda Civic, Mazda3 і Nissan Sentra, оновлений Elantra пропонує більш вишуканий підхід, роблячи ставку на стилі, факторі розкоші, безпеці та, як завжди, тривалій гарантії. За привабливою зовнішністю, тим не менше, збереглася потужна начинка. Покупця, як завжди, тішить просторий салон, продуманий двигун та підвіска. Модельний ряд починається базовою SE і закінчується потужною Sport. Хетчбек Elantra GT змінами похвалитися у поточному році не може, але готує такі на 2020 рік.

Огляд тест-драйву: Hyundai Elantra 2019

Вам сподобається

Якщо ви перебуваєте у пошуку невеликого седана, який пропонує вишукану стилізацію, високу якість та хороший перелік оснащення, новий Hyundai Elantra 2019 до ваших послуг. Починаючи спокусливим кузовом, закінчуючи економним двигуном та високотехнологічними функціями, все в цьому седані розроблялося з думкою про водія.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

На жаль, Elantra не такий грайливий, як Honda Civic чи Mazda3, до того ж, на відміну від Toyota Corolla, не пропонує таких технологій. Хетчбек GT взагалі залишився без змін, що можна зарахувати як мінус Hyundai Elantra.

Нове у 2019 році

На 2019 модельний рік Hyundai Elantra отримав оновлену передню частину, крила, задню частину та фари. Нові системи допомоги доступні моделям SEL і вище. У салоні з’явилася камера заднього виду та бездротова зарядка Qi для моделі Limited.

Враження від їзди

Оновлений седан Hyundai Elantra 2019 вражає, поєднуючи комфорт, економність та, навіть, певний спортивний елемент. Стандартний 2.0-літровий чотирьохциліндровий двигун на 152 кінських сили відчувається потужнішим, ніж можна очікувати. До того ж, він доступний з шестиступінчастою автоматичною коробкою передач з режимами управління. Режим «Sport» з покращеним зворотнім зв’язком керма і більш спортивними точками переходів дозволить отримати задоволення від звивистих доріг чи швидкісних шосе, а режим «Normal» з плавністю дозволить без проблем мандрувати насиченим містом. Захисникам навколишнього середовища до смаку припаде 1.4-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун з вражаючим показником економії. Модель Sport може похвалитися 1.6-літровим турбодвигуном на 204 конячки та шестиступінчастою механічною коробкою передач. Моделі нижчої комплектації седану та хетчбеку продовжують використовувати задню підвіску з торсійною балкою, а моделі Elantra Sport і GT Sport отримали багаторичажну, задню підвіску.

Найкращі характеристики

Двері багажного відділення Elantra пропонують не просто електропривод, вони достатньо розумні, щоб відчинитися самостійно. Людині варто лише підійти до них з ключем у кишені або сумці і через декілька секунд двері відчиняться.

Зважаючи на рівень інтеграції смартфонів у наші автомобілі, такий засіб як бездротова зарядка має бути стандартною для всіх сучасних моделей. Так, бездротову зарядку Qi пропонує модель Elantra Limited.

Детально про автомобіль Hyundai Elantra

Інтер’єр

Компанія завжди гордо заявляє, що салон Elantra знаходиться на вищому рівні, ніж у решти представників класу. Належачи до компактного сегменту, Elantra пропонує 3.1 м3 внутрішнього простору, що за загальними стандартними притаманно для автомобілів середніх розмірів. Можливо, Hyundai не такий просторий, як Honda Civic і Nissan Sentra, але він все одно доводить, що сучасний невеликий автомобіль не має бути тісним всередині. Водіям до душі припаде сконцентрована на них приладова панель. Крім того, аудіо, клімат-контроль та решта подібних систем контролюються звичайними кнопками замість сенсорних поверхонь.  

Відео тест-драйв Hyundai Elantra 2019 року

Екстер’єр

Лише після двох років існування зовнішність седана Elantra зазнала помітних змін. Решітка радіатора, бампер та крила стали витонченішими. Велика, трапецієподібна решітка радіатора та розкосі фари підкреслюють сучасність дизайну. Моделі Limited і Sport  виділяються за рахунок світлодіодних фар. Задня частина з фарами та стилізацією арок коліс підігнана під загальний стиль. Приємним є той факт, що на розміри та місткість седану зміни не вплинули.

Базова комплектація

Базова модель SE постачається з електроприводом вікон і дверних замків, кондиціонером, водійським сидінням, яке налаштовується по висоті, Bluetooth, кермом, яке налаштовується по куту і вильоту, AM/FM/CD стерео, 5.0-дюймовим кольоровим екраном, монітором камери заднього виду та USB входом. Модель SEL додає набір безпеки «SmartSense» з системою уникнення можливого зіткнення, системою утримання смуги руху, системою слідкування за станом водія. Ця ж модель отримала 7.0-дюймовий дисплей аудіосистеми, Apple CarPlay і Android Auto. Усі нові Elantra тішать тривалим терміном гарантії.

Опційне обладнання

Якщо не брати до уваги автоматичну коробку передач, то переважна більшість опцій з’являється з переходом до моделей вищих комплектацій. Так, модель Limited вражає шкірою оздоблення, електроприводом водійського сидіння з підтримкою попереку, функцією відкривання багажника без рук, моніторингом сліпих зон, попередженням про перехресний рух позаду, підігрівом передніх сидінь, аудіосистемою «Infinity», бездротовою зарядкою Qi та кнопковим запалюванням. Обравши пакет «Ultimate», можна отримати навігацію з 8.0-дюймовим екраном, люк з електроприводом, функцію попередження при виході з автомобіля, систему попередження про можливе зіткнення з виявленням пішоходів та адаптивний круїз-контроль. Модель Sport потішить багаторичажною, задньою підвіскою, шкіряним кермом з пласким дном та 18-дюймовими колесами.

Під капотом

Стандартним для Elantra 2019 став 2.0-літровий чотирьохциліндровий двигун на 152 кінських сили та 192 Нм. Компонується він як шестиступінчастою механічною, так і автоматичною коробкою передач. З бажанішою автоматичною коробкою розгін відбувається за 9.9 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 10.1 л/100км у міському, 5.5 л/100км у заміському та 7.2 л/100км у змішаному циклах. Моделям вищої комплектації доступний 1.6-літровий турбодвигун на 204 кінських сили та 265 Нм. Пару двигуну складає шестиступінчаста механічна або семиступінчаста автоматична коробка передач з подвійним зчепленням. У першому випадку розгін відбувається за 8.0 секунд. Витрата пального становить 7.7 л/100км у змішаному циклі. У другому випадку седан розженеться за 7.7 секунд, витративши 7.2 л/100км у змішаному циклі.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Infiniti QX60 2019
Огляд тест-драйву: Infiniti QX60 2019
Огляд тест-драйву: Infiniti QX80 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Infiniti QX80 2019