Огляд тест-драйву: Hyundai Santa FE 2018

4 лютого 2018

Збалансований, семимісний Hyundai Santa Fe користується популярністю серед сімей оскільки пропонує чимало простору, хороший перелік стандартного оснащення і один із самих потужних у класі двигунів. При збалансованій стартовій ціні, трьох рядах і найвищому рейтингу безпеки Santa Fe легко обходить чимало суперників у перенасиченому сегменті. Конкурує він, до речі, з Kia Sorento, Honda Pilot, Toyota Highlander, Mazda CX-9, Nissan Pathfinder, GMC Acadia, Ford Explorer, Volkswagen Atlas і Chevy Traverse. Доступні чотири комплектації та система повного приводу.  

Огляд тест-драйву: Hyundai Santa FE 2018

Вам сподобається

Якщо внутрішній простір, безпека не повинні впливати на рівень задоволення, яке ви отримаєте від їзди, зверніть увагу на новий Hyundai Santa Fe. Просторий, продуманий, безпечний і потужний транспортний засіб до ваших послуг.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо ви прагнете отримати найпотужнішого представника класу, розгляньте варіант Ford Explorer з 3.5-літровим V6 двигуном на 385 кінських сил. Нажаль, Santa Fe не має гібридної версії. Ті, хто націлені на електричні моделі, будуть приємно здивовані Toyota Highlander Hybrid.

Нове у 2018 році

Переглянутий всередині і зовні минулого року Hyundai Santa Fe може похвалитися елементами з дерева  у моделях зі шкіряними сидіннями.

Враження від їзди

У той час, як Mazda CX-9 встановив нові стандарти щодо управління семимісними кросоверами, у 2018-му році Hyundai Santa Fe поступово наздоганяє суперника. Сучасний Santa Fe пропонує більше потужності ніж Mazda і приваблює наявністю системи Drive Mode Select, яка дозволяє водієві обрати один з трьох режимів. Завдяки кожному з них змінюється відчуття керма і точки перемикання коробки передач. Налаштування підвіски творіння Hyundai дозволяють впевнено входити в повороти, уникаючи заносу і жорсткої їзди. Салон залишається майже ідеально тихим, хоча Nissan Pathfinder і Ford Explorer справляються з цим завданням ще краще. Що стосується потужності, то 3.3-літровий V6 двигун на 290 кінських сил гарантує хороше прискорення та дозволяє вільно виконувати маневри. Система повного приводу додає ваги, а тому трохи уповільнює розгін.

Найкращі характеристики Хендай Санта Фе 2018

Оснащений системою автоматичного гальмування з функцією виявлення пішоходів Santa Fe отримав найвищий рейтинг надійності від Інституту страхування безпеки руху (США). В разі, коли система виявляє неминучість зіткнення за відсутності реакції водія, вона задіє всю потужність гальм для зупинки.   

Ще одним бонусом Santa Fe стала система кругового огляду. Вона використовує 4 камери, розміщених зовні, для забезпечення 360о огляду. Все, що відбувається навколо автомобіля, водій бачить на екрані навігаційної системи.

Детально про автомобіль Hyundai Santa Fe 

Інтер’єр

Кросовер запропонований у двох конфігураціях. Стандартне суцільне сидіння другого ряду не лише відхиляється, а й складається у співвідношенні 40/20/40 і посувається вперед для збільшення простору пасажирів третього ряду. Максимально Santa Fe вміщує сімох людей. Якщо цього забагато, доступні капітанські крісла другого ряду, які тішать не лише підвищеним комфортом, але й спрощують доступ до останнього ряду. Високі передні сидіння базових моделей оздоблені тканиною, стійкою до забруднення.  

Екстер’єр  

Минулорічні зміни екстер’єру пішли Santa Fe на користь. З дизайнерської студії кросовер виїхав з новою, п’ятикомпонентною решіткою радіатора, більш агресивною передньою частиною та більш структурованою задньою. Сучасності додали міцні «плечі», розширені крила і по-новому розміщене заднє освітлення. Розвернутий у три чверті новий Хендай Санта Фе 2018-го модельного року нагадує BMW X5, особливо з урахуванням збільшених вихлопних патрубків. Базова SE модель отримала інтегрований задній спойлер, привабливі 18-дюймові колеса, у той час, як версії Limited дісталися протитуманні фари, рейлінги даху і 19-дюймові диски.

Базова комплектація  

Модель початкового рівня SE запропонована з ковшеподібними передніми сидіннями з чисельними режимами налаштування. Пасажири позаду подякують за наявність індивідуальних елементів управління кондиціонеру і підігріву. Модель Hyundai Santa Fe Limited потішить передніми сидіннями з електроприводом і підігрівом, кнопковим запалюванням і електролюмінісцентною приладовою групою. Модель Limited Ultimate додасть підігрів другого ряду, 8.0-дюймовий кольоровий сенсорний монітор Multi-View.

Опційне обладнання

Окрім розширеного переліку опцій, розподілених по комплектаціям, включно з підігрівом рульового колеса, навігацією, аудіосистемою Infinity і USB-портами 3-го ряду, Hyundai запропонувала декілька пакетів. Так, пакет «Premium» додасть: систему виявлення сліпих зон, систему попередження про перехресний рух позаду, систему попередження про виїзд за межі смуги руху, функцію відкривання багажника без рук та багато іншого. Пакет «Tech» моделі SE Ultimate і Limited доповнить: розумним круїз-контролем, автоматичною системою екстреного гальмування, системою попередження про виїзд за межі смуги руху та динамічними, віражними фарами. Окремо представлена система повного приводу.

Під капотом

У 2018 році покупці позбавлені мук вибору, оскільки силовий перелік зведено до єдиного 3.3-літрового V6 двигуна на 290 кінських сил. Пару йому складає шестиступінчаста автоматична коробка передач. Стандартно привід на передні колеса, за додаткову плату можна отримати повний. Витрачає кросовер 13.1 л/100км у міському, 9.4 л/100км у заміському та 11.2 л/100км у змішаному циклах.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Acura MDX 2018
Огляд тест-драйву: Acura MDX 2018
Огляд тест-драйву: Lexus GS 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Lexus GS 2018