Огляд тест-драйву: Hyundai Sonata 2019

26 грудня 2018

Ринок седанів середнього розміру перенасичений як ніколи, з лідерами типу Toyota Camry і Honda Accord. Новий Hyundai Sonata 2019, який завжди славився хорошим співвідношенням ціна-оснащення, змагається за своє місце, запропонувавши покращення нових моделей «+». У 2019 році приставка «+» зникла, але залишилися технологічні покращення та функції. Що стосується силового переліку, то тут, як завжди, є з чого обирати, починаючи простими, але продуктивними двигунами, продовжуючи турбодвигунами і закінчуючи гібридними моторами.

Огляд тест-драйву: Hyundai Sonata 2019

Вам сподобається

Високотехнологічний седан Hyundai Sonata тішить доступністю та стилем. Починаючи базовою моделлю з привабливим цінником, закінчуючи топовими моделями з не притаманними для класу функціями, Sonata привертає увагу покупців.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Зовнішня краса це поняття відносне, але більшість погодиться, що Sonata трохи не дотягує до того, що пропонують Toyota Camry, Honda Accord, Nissan Altima і Mazda6. Крім того, система повного приводу не доступна взагалі.

Нове у 2019 році

Моделі 2019 року можна вважати перехідними після нещодавнього помітного оновлення, між тим седани навіть нижчої комплектації нині доступні з бажаними технологіями і функціями. Навіть після зникнення приставки «+», оснащення лишилося.

Враження від їзди

Минулого року Hyundai оновили підвіску Sonata задля покращення керованості і зменшення крену кузова. Приємно, що підвищення контролю їзди не вплинуло на комфорт. Стандартний двигун вдовольнить більшість водіїв, пропонуючи необхідний запас потужності при, скажімо, обгоні, не злякавши високим рівнем споживання пального. Шестиступінчастій автоматичній коробці, можливо, не вистачає декількох передач конкуренток, але вона вміє дивувати вдалим розподілом потужності та плавністю переходів. Бажаючим отримати більше спортивних відчуттів, варто поглянути в сторону 2.0-літрового турбодвигуна. При 245 кінських силах він помітно пожвавлює Sonata, дозволяючи без проблем справлятися з підйомом і спуском. Пару цьому двигуну складає восьмиступінчаста автоматична коробка Hyundai Sonata, яка пропонує бажані плавність і своєчасність.

Найкращі характеристики

Зі стандартними Android Auto і Apple CarPlay, 7.0-дюймовим сенсорним екраном і Bluetooth та доступними бездротовою зарядкою, навігацією, супутниковим радіо телекомунікаційною системою «Blue Link» і заднім USB портом, Sonata 2019 дозволяє постійно підтримувати зв'язок зі світом.

Доступний моделі Limited пакет «Tech» розширює її комплектацію за рахунок автоматичного екстреного гальмування, допомоги руху по смузі, розумного круїз-контролю, електронного стоянкового гальма, бездротової зарядки телефону, асистента перемикання фар дальнього світла та підігріву керма.

Детально про автомобіль Hyundai Sonata

Інтер’єр

Інтер’єр Hyundai Sonata, переглянутий на 2018 рік, продовжує пропонувати інтуїтивні у використанні елементи управління та вдало розміщений екран. Кнопки і перемикачі організовані у горизонтальні ряди, ті, які відповідають за аудіо і навігацію опинилися прямо під екраном, а ті, які керують клімат-контролем опустилися ще нижче. Вишукане кермо на три спиці додає класовості салону. Моделі Sport пішли далі, запропонувавши кермо з пласким дном та сидіння з тканинною обшивкою і шкіряними підлокітниками.

Відео тест-драйв Hyundai Sonata 2019 року

Екстер’єр

Помітна решітка радіатора, гострі лінії та світлодіодні денні ходові вогні стали найвиразнішими компонентами екстер’єру Sonata 2019. Моделі Sport отримали унікальну решітку та переднє оздоблення, плюс потішать двома вихлопними патрубками. Модель Limited можна доповнити панорамним люком даху. Класною деталлю став відкривач дверей багажного відділення, прихований у логотипі бренду. Як тільки багажник відкриється, ви зможете оцінити один з найбільших об’ємів у класі.

Базова комплектація  

Найдоступніша модель SE постачається з тканинною обшивкою, заднім сидінням, яке складається, 7.0-дюймовим сенсорним екраном, аудіосистемою на 6 динаміків, Bluetooth, USB, камерою заднього виду, Apple CarPlay і Android Auto. Моделі SEL і Sport додадуть сітчасту решітку радіатора, двозонний клімат-контроль, бездротову зарядку та підігрів керма. Топова Sonata Limited поверх вказаного отримала автоматичне екстрене гальмування, допомогу руху по смузі та круїз-контроль. На додачу до стандартних семи подушок безпеки, усі Sonata пропонують кондиціонер, електропривод вікон, підігрів бічних дзеркал, систему виявлення сліпих зон та кермо, яке налаштовуються по куту і вильоту.

Опційне обладнання

Доступними для нової моделі Hyundai Sonata 2019 стали автоматичне дальнє світло, аудіосистема «Infinity» на 10 динаміків, навігація, електропривод, підігрів і охолодження шкіряних передніх сидінь, підігрів керма та система «Blue Link». За окрему плату можна отримати світлодіодні передні і задні фари, колеса на 17 чи 18 дюймів, функцію відкривання багажника без рук, розумний круїз-контроль, автоматичне екстрене гальмування, задні сенсори паркування та допомогу руху по смузі. Пакет «Ultimate» комплектацію моделі Limited доповнить панорамним люком, задніми завісами, 8.0-дюймовим екраном навігації та відображенням руху у режимі реального часу.

Під капотом

Базовим для Hyundai Sonata став 2.0-літровий чотирьохциліндровий двигун на 152 кінських сили та 192 Нм. Компонується він шестиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід виключно на передні колеса. Витрата пального перебуває на рівні 12.0 л/100км у міському, 8.8 л/100км у заміському та 10.5 л/100км у змішаному циклах. Наступним йде 1.6-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 180 кінських сил і 265 Нм. В даному випадку коробка Hyundai Sonata це семиступінчастий робот з подвійним зчепленням. Витрачає седан з таким силовим агрегатом 8.9 л/100км у місті, 6.7 л/100км за його межами та 7.8 л/100км у середньому. Найбільше пропонує 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 245 кінських сил і 353 Нм. Йому у пару дісталася восьмиступінчаста автоматична коробка. Гібридні моделі отримали електричний мотор у парі з 2.0-літровим чотирьохциліндровим двигуном на 195 кінських сил. Компонується парочка шестиступінчастою автоматичною коробкою передач. Витрата пального становить 5.6 л/100км у міському, 5.5 л/100км у заміському та 5.6 л/100км у змішаному циклах.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: BMW M5 2019
Огляд тест-драйву: BMW M5 2019
Огляд тест-драйву: Kia Rio 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Kia Rio 2019