Огляд тест-драйву: Hyundai Tucson 2020

29 листопада 2019

Нинішній Hyundai Tucson 2020 року це хороший компактний позашляховик. Він пропонує комфортну манеру ходу, достатньо особистого простору і один з самих тривалих періодів гарантії. Між тим, не надто потужні базові двигуни і помітний рівень витрати пального не дозволяють йому зайняти перше місце у класі. 

Огляд тест-драйву: Hyundai Tucson 2020

Нове у 2020 році 

  • На наступний рік не передбачено особливих змін 

Кому варто купити? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Купити Tucson варто, якщо ви цінуєте комфорт пересування і не хочете багато платити. Між тим, у класі переставлені інші варті уваги варіанти. Новий Honda CR-V виділяється просторим і вишуканим салоном, а Mazda CX-5 тішить більш потужними двигунами і азартним управлінням. При бажанні залишитися з Hyundai, можна поглянути в сторону Santa Fe. Коштує він більше, але і гарантує більше вантажного простору.

Нове чи б/у авто? 

Нове покоління Hyundai Tucson було представлено у 2016 році. У 2017 стали доступними Android Auto і Apple CarPlay. На 2018 рік Hyundai освіжили моделі. У 2019 Tucson отримав дещо переглянуті екстер’єр і інтер’єр. У тому ж році був представлений 2.4-літровий двигун, натомість зник 1.6-літровий турбодвигун. Стандартними стали автоматичне екстрене гальмування, попередження про можливе зіткнення та інформаційно-розважальна система з Android Auto, Apple CarPlay і 7.0-дюймовим сенсорним екраном. На наступний модельний рік змін, вартих згадки, не планується, тому сміливо можна обирати моделі попередніх років. 

Порівняння з іншими авто/комплектаціями

Hyundai Tucson чи Hyundai Santa Fe?

Обидва Hyundai Santa Fe і Tucson пропонують приємну манеру ходу і зручні сидіння. Автомобілі отримали майже ідентичний перелік стандартного оснащення, до якого потрапили Android Auto і Apple CarPlay. Основними відмінностями стали стартова ціна і габарити. Нинішній Santa Fe має більше внутрішнього і вантажного простору, в той час як Tucson отримав нижчу стартову ціну. 

Hyundai Tucson чи Honda CR-V?

Продуманий Honda CR-V має кращий рейтинг, ніж Tucson. Трохи вищий рівень надійності  і довший перелік стандартного оснащення це два аспекти, за якими Tucson обходить CR-V. У Honda більше вантажного і особистого простору та кращий салон. Економить пальне теж краще CR-V, що особливо приємно зважаючи на потужні двигуни.

Салон 

Салон Tucson розмістить до п’яти людей. Представник Hyundai можливо і поступається суперникам в плані внутрішнього об’єму, але дорослі пасажири без проблем сядуть як на першому, так і на другому рядах. Сидіння гарантують непогану підтримку. Позаду передбачено два повних набори кріплень дитячих сидінь LATCH. Деякі поверхні позашляховика вкриті не надто приємним пластиком, але автомобіль виділяється за рахунок високої якості збірки. Моделі вищої комплектації потішать вищою якістю матеріалів, однак до лідерів класу не дотягнуть навіть вони. Багажник Hyundai Tucson вмістить 878 літрів з розкладеними задніми сидіннями і 1727 літрів з складеними. У базу Tucson увійшли інформаційно-розважальна система з 7.0-дюймовим сенсорним екраном, Android Auto, Apple CarPlay, Bluetooth, двома USB портами і шістьма динаміками аудіосистеми. Бездротова зарядка, 8.0-дюймовий сенсорний екран, аудіосистема «Infinity» на 8 динаміків, навігація, супутникове радіо і панорамний люк стали доступними.

Відео тест-драйв Hyundai Tucson 2020 року

Технічні характеристики 

Базовим на 2020 рік вважається 2.0-літровий чотирьохциліндровий двигун на 155 кінських сил і 192 Нм. У пару йому дісталася шестиступінчаста автоматична коробка передач. До сотні з ним автомобіль розганяється за 11.1 секунд. Витрата перебуває на рівні 10.9 л/100км у міському, 6.1 л/100км у заміському і 7.9 л/100км у змішаному циклах. З повним приводом показники змінюються на 11.8, 6.2 і 8.4 л/100км відповідно. Як альтернатива пропонується 2.4-літровий чотирьохциліндровий турбодвигуна на 177 кінських сил і 265 Нм. Він компонується семиступінчастою автоматичною коробкою. Розгін з приводом на передні колеса відбувається за 8.9 секунд. Витрата пального Hyundai Tucson з ним перебуває на рівні 8.5 л/100км у місті, 6.2 л/100км за його межами і 7.0 л/100км у середньому. З повним приводом варто очікувати показників на рівні 9.6, 6.5 і 7.7 л/100км відповідно. Що стосується манери ходу, то Tucson вирізняється збалансованим управлінням і комфортним пересуванням. Виконання маневрів легке і невимушене. Загалом, це типовий представник сегменту компактних позашляховиків. Хоча не завадило б додати рульовому управлінню більше зворотного зв’язку. 

Безпека 

Моделі 2020 мають п’ять років або 96.560 км пробігу лімітованої гарантії та десять років або 160.934 км пробігу гарантії на силовий агрегат. Це найкраща пропозиція у класі. Позашляховик також має високий рейтинг надійності, чому неабияк сприяли хороші результати краш-тестів. У базу Tucson входять попередження про можливе зіткнення, автоматичне екстрене гальмування, допомога руху по смузі, контроль стану водія і камера заднього виду. Доступними елементами стали адаптивний круїз-контроль, моніторинг сліпих зон, попередження про виїзд за межі смуги руху, попередження про перехресний рух позаду, функція виявлення пішоходів і система камер навколишнього огляду. 

Розмір 

У довжину Hyundai має майже 427 см. Важить він від 1.500 до 1.623 кг. 

Можливі комплектації 

У наступному році Tucson буде доступним у шести комплектаціях: SE, Value, SEL, Sport, Limited і Ultimate. Базова Tucson SE постачається з 7.0-дюймовим сенсорним екраном інформаційно-розважальної системи, Bluetooth, USB портами, шістьма динаміками стерео, Android Auto і Apple CarPlay. Вона також отримала попередження про можливе зіткнення, автоматичне екстрене гальмування, контроль стану водія, допомогу руху по смузі і камеру заднього виду. Модель Value має електропривод водійського сидіння, підігрів передніх сидінь, супутникове радіо, HD радіо, систему «Blue Link», моніторинг сліпих зон і попередження про перехресний рух позаду. Модель SEL додає 2.4-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун, ще один USB порт, двозонний автоматичний клімат-контроль і декілька стилістичних елементів. Модель Sport порадує аудіо «Infinity» на 8 динаміків, бездротовою зарядкою, функцією відкривання багажника без рук і технологією покращення звучання «Clari-Fi». Модель Limited виділяється за рахунок шкіряної обшивки, матеріалів вищої якості, електроприводу сидіння переднього пасажира, підігріву керма і системи камер навколишнього огляду. Топова модель Ultimate може похвалитися покращеною інформаційно-розважальною системою з 8.0-дюймовим екраном і навігацією та вентиляцією передніх сидінь, підігрівом задніх сидінь, панорамним люком даху, адаптивним круїз-контролем і функцією виявлення пішоходів.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Colorado 2020
Огляд тест-драйву: Chevrolet Colorado 2020
Огляд тест-драйву: Jeep Compass 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Jeep Compass 2020