Огляд тест-драйву: Hyundai Tucson 2021

24 грудня 2020

Новий Hyundai Tucson 2021 року - хороший позашляховик. Він зручний в управлінні і багато оснащений стандартними функціями, а його інформаційно-розважальна система є однією з найбільш простих у використанні на ринку. В обох рядах досить місця для дорослих і є пристойний вантажний простір ззаду. Низька стартова ціна Tucson робить його вигідним варіантом в класі компактних позашляховиків. Незважаючи на те, що невисока продуктивність двигуна і посередня економія палива є недоліками, цього недостатньо, щоб зіпсувати загальну привабливість Tucson.

Новий Hyundai Tucson синього кольору на AutoMoto.ua

Нове в 2021 році 

Hyundai Tucson 2021 не отримав серйозних змін. Це останній модельний рік перед повним редизайном.

Кому варто купити? 

Вам обов'язково варто розглянути Hyundai Tucson 2021 року, якщо шукаєте компактний позашляховик з обмеженим бюджетом на руках. На ньому зручно їздити день у день. Додаткові аргументи на користь Tucson: проста у використанні інформаційно-розважальна система і безліч стандартних функцій безпеки.

Щоб відкинути всі сумніви, перед тим як купити новий Хендай Туксон 2021 року, пройдіть тест-драйв. 

Нове або б/у авто? 

Немає ніяких серйозних відмінностей між моделями 2020 і 2021 років. 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Hyundai Tucson 2021 - останній випуск третього покоління, пізніше буде представлений абсолютно новий автомобіль четвертого покоління. 

Доступна на ринку модель продається з 2016 року. Можете сміливо вибирати б/у авто, якщо хочете заощадити, або почекати, поки Хендай представить Туксон наступного покоління і придбати абсолютно новий позашляховик. 

Hyundai Tucson або  Kia Sportage

Kia Sportage має багато спільного з Tucson. Обидва компактних позашляховика отримали однакові розміри і ціну. Автомобілі оснащені майже аналогічними технічними засобами і функціями безпеки. І Hyundai Tucson, і Kia Sportage забезпечують спокійне управління і комфортну поїздку. Проте Sportage залишається фаворитом. У неї якісніші матеріали салону, а також відмінний варіант двигуна з турбонаддувом. У цьому порівнянні виграє Kia.

Hyundai Tucson або Hyundai Santa Fe

Hyundai Santa Fe - середньорозмірний SUV. Модель знаходиться прямо над Tucson в лінійці бренду. Santa Fe має п'ять сидінь, схожий дизайн інтер'єру, ту ж зручну інформаційно-розважальну систему і добре збалансовану динаміку руху. Однак, на відміну від Tucson, Santa Fe може похвалитися високопродуктивним двигуном з турбонаддувом, великим вантажним відсіком і кращими характеристиками буксирування. Компроміс полягає в тому, що Santa Fe в базовій комплектації на кілька тисяч доларів дорожчий. Вибирайте Santa Fe, якщо додаткова практичність важлива для вас. В іншому Tucson - хороший варіант.

Салон

Hyundai Tucson - дворядний позашляховик на п'ять місць. Передні сидіння м'які і зручні, з достатнім простором для голови і ніг більшості пасажирів. Задні крісла не такі комфортні, але все ж досить просторі, щоб двоє дорослих або троє дітей могли з без проблем відправитися в короткі поїздки. 

Hyundai Tucson 2021 отримав відмінну шумоізоляцію, тому в салоні затишно і спокійно. Огляд спереду і з боків позашляховика хороший, але стійки даху обмежують вид ззаду.

Тканинна оббивка і регульовані вручну передні сидіння входять в стандартну комплектацію. Якщо ви хочете поліпшити інтер'єр Hyundai Tucson 2021 2021, використовуйте доступні опції: шкіряне оздоблення, передні сидіння з електроприводом, передні сидіння з підігрівом і вентиляцією, задні сидіння з підігрівом і рульове колесо з підігрівом.

Tucson має два повних набору роз'ємів LATCH для задніх бокових сидінь і якір страхувального ременя для заднього середнього сидіння.

Tucson відрізняється мінімалістичним дизайном, в якому переважає твердий пластик. Проте салон виглядає добре зібраним. Можливо, він не засліпить ваших пасажирів вишуканістю, але повністю виправдає свою вартість.

Багажник Hyundai Tucson має 871 літр вантажного простору з вертикальними задніми сидіннями і 1752 літра зі складеними сидіннями. Це трохи нижче середнього для компактного позашляховика. 

Hyundai Tucson заслужив визнання водіїв своєю інформаційно-розважальною системою. Комплектація Tucson SE і Value оснащена 7-дюймовим сенсорним екраном, а всі інші моделі - 8-дюймовим сенсорним екраном. Ці дисплеї встановлені високо на приладовій панелі і знаходяться в межах досяжності, тому їх легко читати і використовувати під час водіння. Обидва екрани мають прості меню і швидко реагують на введення. Є додаткові кнопки для управління звуком і кліматом, тому вам не доведеться натискати на сенсор для кожного налаштування. 

Популярні функції, такі як Apple CarPlay і Android Auto, входять в стандартну комплектацію всіх рівнів оформлення салону.

Стандартні інформаційно-розважальні функції:

  • 7-дюймовий сенсорний екран, 
  • Apple CarPlay, Android Auto, 
  • Bluetooth, 
  • порт USB,
  • шість динаміків.

Доступні інформаційно-розважальні функції: 

  • 8-дюймовий сенсорний екран, 
  • навігація, 
  • HD-радіо, 
  • супутникове радіо, 
  • вісім динаміків, 
  • бездротова зарядка пристрою,
  • додатковий порт USB.

Додаткові стандартні функції: віддалений запуск без ключа.

Інші доступні функції: безключовий доступ, двозонний автоматичний клімат-контроль і панорамний дах.

Технічні характеристики 

Hyundai поставляє Tucson 2021 роки з двома варіантами двигуна: 2,0-літровим чотирициліндровим на 161 к.с. і більш потужним 2,4-літровим чотирициліндровим двигуном на 181 к.с. Шестиступінчаста автоматична коробка передач і передній привід входять в стандартну комплектацію. Доступний повний привід.

Жоден з двигунів особливо не надихає. Базовий 2,0-літровий щосили намагається розігнати Tucson до максимальної швидкості, але забезпечує мізерну потужність на шосе. Позашляховик набирає сотню через 8.8 секунд. 

2,4-літровий двигун, встановлений в комплектаціях SEL, Sport, Limited і Ultimate, забезпечує більш швидке прискорення по місту, але починає задихатися на високих швидкостях. З іншого боку, шестиступінчаста коробка передач працює плавно і забезпечує швидке і своєчасне перемикання передач.

Hyundai Tucson зі своїм базовим 2,0-літровим двигуном витрачає 9.0 л/100 км в змішаному циклі. У моделей з 2,4-літровим силовим агрегатом витрата палива по місту/шосе трохи нижче 10.7/8.4 л/100 км. Ці показники нижче середнього для класу компактних позашляховиків.

Hyundai Tucson виділяється як один з найбільш комфортабельних автомобілів в своєму класі. Його підвіска відмінно поглинає нерівності і ями на дорозі, зберігаючи при цьому стійкість позашляховика на поворотах. Рульове управління здається легким і збалансованим, Tucson легко припаркувати і маневрувати вузькими міськими вулицями. Він дуже добре підходить для повсякденних поїздок.

Hyundai Tucson може буксирувати до 907 кг при оснащенні 2,4-літровим двигуном. Моделі з 2,0-літровим силовим агрегатом розраховані на буксирування 680 кг.

Безпека

У список стандартних розширених функцій безпеки Хендай Туксон входить камера заднього виду, контроль втоми водія, автоматичне екстрене гальмування, попередження про виїзд з смуги руху і Lane Keep Assist. 

Доступні розширені функції безпеки:

  • моніторинг сліпих зон,
  • попередження про перехресний рух ззаду,
  • система паркувальних камер кругового огляду,
  • автоматичний дальнє світло фар,
  • адаптивний круїз-контроль,
  • виявлення пішоходів.

Розміри і вага 

Довжина Tucson складає 4480 мм. Споряджена маса коливається від 1500 до 1 692 кг.

Можливі комплектації 

Hyundai Tucson 2021 року доступний в шести комплектаціях: SE, Value, SEL, Sport, Limited і Ultimate. 

Tucson SE початкового рівня є гарною відправною точкою для більшості покупців. Він щедро оснащений стандартними функціями, такими як сенсорний екран, Apple CarPlay і попередження про прямоме зіткнення, а його низька стартова ціна менша, ніж у більшості конкурентів.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Buick Enclave 2021
Новий білий Buick Enclave 2021 на AutoMoto.ua
Купе Jaguar F-Type 2021 жовтого кольору на AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Jaguar F-Type 2021