Огляд тест-драйву: Jaguar F-Pace 2019

16 серпня 2019

Сучасний Jaguar F-Pace це люксовий, компактний кросовер від бренду, який славиться розкішними седанами і спортивними купе. Але F-Pace це не просто данина моді, це справжній представник Jaguar з усіма відповідними рисами. Кросовер отримав вишуканий дизайн, підвіску з вдалим поєднанням аспектів комфорту і контролю, та потужні силові агрегати. Двигуни Jaguar F-Pace приємно дивують не лише бажаним запасом потужності, а й непоганим рівнем економії пального. П’ятимісний кросовер тішить практичністю, гарантуючи просторий салон і щедрий запас вантажного простору. Як годиться, передбачено декілька класних функцій і систем допомоги водію, а також чудова аудіосистема. У досить жвавому сегменті Jaguar F-Pace 2019 змагається з Audi Q5, BMW X3 і Mercedes-Benz GLC-Class.

Огляд тест-драйву: Jaguar F-Pace 2019

Вам сподобається 

Ви вважаєте, що німецький люксовий кросовер це вдала покупка? Так, але німці всюди. Новий Jaguar F-Pace, тим часом, пропонує власний стиль. Він привертає увагу без зайвої масивності. 

Вам може не сподобатися 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Хоча якість збірки Jaguar стає кращою і кращою з кожним днем, творіння компанії у минулому були далекими від ідеалу в цьому аспекті. Якщо захоплююча манера ходу і приваблива зовнішність не настільки важливі як надійність і вартість перепродажу, краще погляньте в сторону Lexus NX.

Нове у 2019 році 

Функції допомоги водієві нині доступні як опційні пакети для моделей нижчої комплектації. Камера заднього виду і попередження про можливе зіткнення стали стандартними. Вдосконалили систему розпізнавання дорожніх знаків. Базовим став 10.0-дюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи. Дебютувала нова версія Jaguar F-Pace SVR 2019 з 550 кінськими силами і покращеним салоном.

Враження від їзди 

Новий представник бренду має уподобану багатьма підвищену водійську позицію. Приємним є і той факт, що автомобіль Jaguar F-Pace не відчувається важким. Інтенсивне використання алюмінію в конструкції дозволяє не набирати вагу і зберегти центр тяжіння максимально близько до землі. Стандартна система повного приводу, яка за нормальних умов працює лише з задніми колесами для спортивної динаміки, отримала функцію векторизації крутного моменту, яка у свою чергу слідкує за розподілом потужності на відповідні колеса для покращення зчеплення. Ця ж функція пришвидшує зовнішню частину коліс по відношенню до їх внутрішньої частини, що дозволяє точно входити у круті повороти. Бонусом кросовера, між тим, є якість ходу, а саме його плавність і стабільність без найменшого натяку на вібрацію. Стандартний чотирьохциліндровий турбодвигун гарантує необхідний запас потужності для виконання повсякденних завдань. Дизельний варіант вирізняється за рахунок найменшої кількості обертів, при якому досягається максимальний крутний момент. V6 турбодвигун перетворює F-Pace на спортивного представника сімейства Jaguar. У пару двигунам дісталася восьмиступінчаста автоматична коробка передач, до роботи якої немає зауважень.

Найкращі характеристики 

Велосипедисти, альпіністи і просто активні люди мають оцінити електронний ключ. Виглядає він як звичайний фітнес браслет. Дивайс є ударостійким і водонепроникним, і не потребує батарейок. Можна залишити звичайний ключ в автомобілі, а потім просто торкнутися «J» в емблемі Jaguar на багажнику і отримати доступ до салону.

Автовиробники люблять вигадувати назви своїм інформаційно-розважальним системам. У Jaguar це InControl Touch Pro. Нині система стандартна для усіх F-Pace 2019 з 10.0-дюймовим сенсорним екраном, який працює по принципу смартфону, сприймаючи подібні жести. Як опція пропонується 12.3-дюймовий сенсорний екран на пару з аудіосистемою «Meridian» на 17 динаміків. 

Детально про автомобіль Jaguar F-Pace

Інтер’єр 

Розумне оснащення призвело до на диво просторого інтер’єру як для компактного кросовера. Салон Jaguar F-Pace спокійно вміщує п’ятьох людей. Задні сидіння задля комфорту розміщені трохи вище передніх. Панорамний люк даху є одним з найбільших у сегменті і робить неоціненний внесок у загальне відчуття простору. Що правда, задню видимість ускладнюють широкі В-подібні стійки і вузьке заднє вікно. Трохи псує відчуття якість пластику, використаного у верхній частині дверних панелей. Двері багажника відкриваються широко, максимально спрощуючи доступ до простору у 935 літрів. При складених задніх сидіннях вантажний об’єм зростає до 1784  літрів. 

Відео тест-драйв Jaguar F-Pace 2019 року

Екстер’єр 

Бренд точно перейшов у 21 сторіччя, про що свідчить дизайн його автомобілів, він готовий приймати виклики сучасності. Нинішній F-Pace це не один з кросоверів, які у профіль нагадують купе, але його форми все одно вийшли обтічними, а не коробкоподібними, як було прийнято колись. Компанія отримала назву на честь великої кішки, грація якої розповсюджується на її творіння. Гарним доповненням стала необхідна порція масивності, яка проглядається у лініях. Треба віддати цьому належне, адже корпус в основному складається з алюмінію, металу, з яким важче працювати, ніж зі сталлю. 

Базова комплектація 

Перелік стандартного оснащення став довшим у порівнянні з минулим роком. На даний момент стандартними є система повного приводу, електропривод дверей багажника, панорамний люк даху, склоочисники з сенсорами дощу, двозонний клімат-контроль, аудіосистема «Meridian» на 11 динаміків, передні/задні сенсори паркування, камера заднього виду, система утримання смуги руху і моніторинг стану водія. Плюс програма «Jaguar EliteCare» гарантує безкоштовне планове обслуговування та цілодобову допомогу на дорозі протягом п'яти років або 96.560 км, п’ятирічну підписку на сервіс «Jaguar InControl Remote & Protect», який дистанційно зачиняє/відчиняє двері, заводить двигун, охолоджує/обігріває салон і повідомляє служби спасіння в разі ситуації, при якій були випущені подушки безпеки. 

Опційне обладнання 

При переході до моделі Premium, покупець отримує доступ до пакету «Drive» з моніторингом сліпих зон і адаптивним круїз-контролем. Окремими опціями стали підігрів керма/сидінь/склоочисників, система камер огляду на 360о, Wi-Fi, автоматичне паркування, адаптивна підвіска, режими управління, проекційна приладова панель на вітровому склі та 22-дюймові колеса з легкого сплаву. 

Під капотом 

Базовим став 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 250 кінських сил і 365 Нм. Компонується він восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід стандартно повний. Розгін відбувається за 6.8 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 9.1 л/100км у міському, 6.6 л/100км у заміському і 7.4 л/100км у змішаному циклах. Наступним йде 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 300 кінських сил і 400 Нм. У пару йому дісталася та сама коробка передач. Сотні автомобіль досягає за 6.0 секунд. Витрата пального сягає рівня  9.7 л/100км у місті, 6.5 л/100км за його межами і 7.7 л/100км у середньому. Моделі S дістався 3.0-літровий V6 двигун на 380 кінських сил і 450 Нм. Відмітки у 100 км/год кросовер досягає за 5.8 секунд, витрачаючи 12.2 л/100км у міському, 7.1 л/100км у заміському і 8.9 л/100км у змішаному циклах. Модель SVR потішить 5.5-літровим V8 двигуном на 550 коней і 680 Нм. Розганяється з ним F-Pace за 4.3 секунди, витрачаючи 11.7 л/100км у змішаному циклі. Як альтернатива пропонується ряд дизельних турбодвигунів, найменш потужний з яких пропонує 180 кінських сил і 430 Нм, а найбільш потужний – 300 коней і 700 Нм. У першому випадку розгін відбуватиметься за 8.5 секунд, витрата пального становитиме 5.1 л/100км у середньому, у другому випадку з 3.0-літровим V6 турбодвигуном сотні кросовер досягне за 6.2 секунд, витративши 6.0 л/100км відповідно.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Jeep Renegade 2019
Огляд тест-драйву: Jeep Renegade 2019
Огляд тест-драйву: Ford Taurus 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Ford Taurus 2019