Огляд тест-драйву: Kia Forte 2021

9 лютого 2021

Kia Forte 2021 року - хороший компактний автомобіль. У нього просторий салон з високоякісними матеріалами, комфортні сидіння і зручна інформаційно-розважальна система. Ця Kia також має велику кількість стандартних функцій, особливо з урахуванням її низької ціни. Базова версія демонструє хорошу економію палива. Для тих, хто бажає більшого, доступна модель Forte GT з поліпшеними характеристиками продуктивності. 

Дивитись комплектації Kia Forte 2021 на AutoMoto.ua

Однак є деякі недоліки, в тому числі безступенева автоматична коробка передач (CVT), яка не завжди чітко спрацьовує. Крім того, впевнена поїздка Forte перетворюється в нервову на нерівних дорогах.

Нове в 2021 році 

Істотних відмінностей між Kia Forte 2020 і 2021 року немає.

Кому варто купити? 

Kia Forte 2021 року виділяється у багатьох відношеннях, тому це хороший вибір в класі компактних автомобілів. У седана сучасний салон, великий список стандартних функцій та відмінні показники економії палива. Він також може похвалитися зручними кріслами і містким багажником.

Kia Forte - відмінний вибір для тих, хто шукає баланс комфорту, естетики і технічних характеристик за розумні гроші. 

Нове або б/у авто?

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Седан Kia Forte - частина абсолютно нового покоління, представленного в 2019 році. Модель 2021 року не отримала вагомих змін, тому ви можете заощадити і купити авто 2020 або 2019 року. 

Kia Forte або Honda Civic

У Civic не так багато стандартних функцій, як у Forte, і він коштує дорожче. Однак Honda пропонує потужніший двигун, ніж Kia, а його спортивна керованість робить водіння дійсно привабливим. У Civic також один з найкрасивіших салонів в класі. Якщо ви хочете отримати задоволення від водіння і готові витратити додаткові гроші, вибирайте Civic.

Kia Forte або Hyundai Elantra

Hyundai Elantra пропонує багато: рейтинг надійності вище середнього, комфортну поїздку, економію палива. Однак Forte - більш універсальний автомобіль і, ймовірно, кращий вибір. У седана від Kia довгий список стандартних функцій, серед яких 8-дюймовий сенсорний екран, Apple CarPlay і Android Auto, а його стартова ціна менша, ніж у Elantra.

Салон

Kia Forte вміщує до п'яти чоловік. Сидіння м'які й просторі, дозволяють насолоджуватися комфортом в тривалих поїздках. До того ж там достатньо місця для високих людей.

Є два повних набори роз'ємів LATCH для задніх бокових сидінь і анкера для кріплення на задньому центральному сидінні.

Салон Кіа Форте наповнений якісними матеріалами, особливо у вищих комплектаціях. Такі деталі інтер'єру, як круглі вентиляційні отвори, надають йому стильний вигляд. Так, це не розкішний автомобіль, але тим не менше салон Forte приємний. Дизайнери гармонійно поєднали матеріали з різними фактурами: глянцевий і матовий пластик, матовий алюміній. 

Kia Forte має 1430 літрів багажного відділення, що є одним з найвищих показників в класі компактних седанів і співвідноситься з деякими хетчбеками. Всі версії, крім базової, поставляються з задніми сидіннями, які складаються роздільно. Задні двері з функцією відкриття без рук представлені в стандартній комплектації GT-Line і вище.

Інформаційно-розважальна система з 8-дюймовим сенсорним екраном входить в базове оснащення. Дисплей розташований у верхній частині центральної консолі і включає фізичні елементи управління для налаштування клімату і звуку. Інтерфейс простий і легко читається. До екрану і кнопок легко дістатися з місця водія. 

Поліпшити комфорт допоможуть додаткові опції: навігація, HD-радіо, порти USB, вісім динаміків і бездротова зарядка, запуск кнопкою, дистанційний запуск і панорамний дах.

Відео тест-драйв Kia Forte 2021 року 

Технічні характеристики 

Більшість нових Кіа Форте 2021 оснащені 2,0-літровим чотирициліндровим двигуном потужністю 147 кінських сил, якого достатньо для поїздок по місту. Базова комплектація стандартно поставляється з механічною коробкою передач, також доступна безступінчаста автоматична трансмісія (CVT). Всі інші моделі з цим двигуном оснащені варіатором. 

Базова Форте з механікою витрачає 8.7 л в місті і 6.4 л на трасі, з варіатором - 7.6 л і 5.7 л відповідно. У стандартній комплектації седан розганяється до 100 км/год за 8.2 с. 

Якщо ви хочете більше бадьорості, вибирайте Кіа Форте з поліпшеними технічними характеристиками - топову комплектацію GT з 1,6-літровим чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом потужністю 201 к.с. Цей силовий агрегат може працювати в парі зі стандартною семиступінчастою автоматичною коробкою передач з подвійним зчепленням або доступною шестиступінчастою механічною коробкою передач.

Високопродуктивна версія Кіа Форте розганяється за 6.7 секунд - ви відчуєте себе як за кермом спортивного купе. 

У Кіа Форте є тільки передній привід.

Безпека

Кожен новий Forte поставляється зі стандартними функціями допомоги водієві, такими як попередження про лобове зіткнення, попередження про виїзд з смуги руху, допомога в утриманні смуги руху і моніторинг втоми водія. 

Національна адміністрація безпеки дорожнього руху (NHTSA) США дала Forte чотири зірки з п'яти можливих в краш-тестах. 

Розміри і вага 

Forte має довжину 4,6 м. Споряджена маса седана коливається від 1227 до 1396 кг.

Можливі комплектації 

Ви можете купити Кіа Форте в 2021 році в одній з п'яти версій: FE, LXS, GT-Line, EX і GT. Перші чотири комплектацій поставляються з чотирициліндровим двигуном на 147 к.с , в той час як у топових модифікацій GT під капотом потужний 201-сильний чотирициліндровий мотор з турбонаддувом. 

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Mazda CX-9 2021
Новий позашляховик Mazda CX-9 2021 на AutoMoto.ua
Новий Мерседес ГЛЕ 2021 на AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz GLE-Class 2021