Огляд тест-драйву: Land Rover Range Rover Sport 2018

30 жовтня 2018

На відміну від більшості позашляховиків класу люкс, квадратоподібна стилізація нового Land Rover Range Rover Sport посилає меседж солідності, масивності і відповідності вимогам як членів королівської сім’ї, так і відомих співаків. Вирізняючись на фоні конкурентів з плавними формами, Range Rover Sport здатний приборкати найскладніші ділянки бездоріжжя, оточуючи людей в салоні шкірою найвищої якості, елементами з дерева та іншими деталями, які тільки можна собі уявити. Зрозуміло, що більшість Range Rover Sports ніколи не з’їдуть з асфальтованого покриття, але приємно розуміти, чому творіння британського бренду коштує помітно більше за приблизно так само оснащені Audi Q7 і BMW X5.

Огляд тест-драйву: Land Rover Range Rover Sport 2018

Вам сподобається

Якщо ви шукаєте позашляховик класу люкс, вишуканість якого не поступається практичності, розгляньте варіант Land Rover Range Rover Sport 2018 року. З опційним дизельним двигуном Sport вражає функціональністю та економічністю. Замовивши позашляховик з вражаючим V8 двигуном, можна розраховувати на дуже позитивні емоції не залежно від дорожнього покриття.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме

Ви можете знайти чимало позашляховиків з довшою історією надійності, з меншим цінником і просторішим салоном. На думку одразу спадають Acura MDX, Audi Q7, Cadillac Escalade і Lincoln Navigator, у той час як Lexus LX 570 не програє в плані їзди по бездоріжжю.

Нове у 2018 році

У поточному році Range Rover Sport отримав оновлений екстер’єр та надсучасну інформаційно-розважальну систему «InControl Touch Pro Duo». Завісу нині можна відкрити або закрити одним жестом руки, а модель SVR отримала декілька додаткових коней.

Враження від їзди

Зважившись на тест-драйв, не полінуйтесь і проїдьтеся як по асфальтованим дорогам, так і по бездоріжжю. Опинившись на природі, ви матимете змогу на повну протестувати систему повного приводу, пірнути у земляні западини та струмки, достатньо глибокі для того, щоб задуматися щодо евакуації через люк. Позашляховик з честю витримає випробування. Натішившись примхами бездоріжжя, можна виїхати на асфальтовану дорогу і розігнати Sport до максимальної швидкості, яку, до слова, він витримує з типово англійською холоднокровністю та стабільністю. В межах міста технічні характеристики Range Rover Sport дозволяють насолодитися вишуканими манерами, хорошим зворотнім зв’язком і комфортом салону.

Найкращі характеристики

З потужним V8 двигуном Range Rover Sport отримує унікальну систему векторизації крутного моменту. Вона перенаправляє потужність на зовнішню частину задніх коліс під час виконання повороту, завдяки чому зростає контроль.

В той час, як Audi і Mercedes-Benz відмовляються від дизельних двигунів, Range Rover Sport все ще пропонує дизель. При 600 Нм дизельні двигуни гарантують майже стільки ж тяги, скільки і V8 силові агрегати.

Детально про автомобіль Land Rover Range Rover Sport

Інтер’єр

Поняття краси салону Range Rover Sport полягає не лише у тому, що пропонують дизайнери, а й у тому наскільки вони дозволяють покупцеві підлаштувати інтер’єр під себе, обравши серед чисельних кольорів і матеріалів. Твердий пластик і дешевий вініл всередині не знайти, все вкрито шкірою найвищої якості і майстерно обробленою деревиною. Пропонується і метал з вуглецевим волокном. Продумані стіжки на сидіннях і панелях дверей додають класовості. Салон Sport позбавлений мішури, через яку в інших позашляховиках складається враження, що сидиш у кабіні реактивного літака.

Відео тест-драйв Land Rover Range Rover Sport 2018 року

Екстер’єр

Переплутати Land Rover Range Rover Sport ні з яким іншим автомобілем, окрім іншого Land Rover. З решіткою радіатора, схожою на електричну бритву, вузькими фарами позашляховик виглядає сучасно, не зраджуючи фірмовій стилізації. Варіації екстер’єру залежать від моделі. Модель Autobiography, на приклад, пропонує чимало блискучих елементів, у той час як Land Rover Range Rover Sport SVR має трохи стриманішу зовнішність. Одні покупці можуть витрачати тисячі на уподобаний колір, інші спокусяться на спеціальну систему вогнів наближення.  

Базова комплектація

Базова модель Sport SE постачається з шкіряною обшивкою, 14 автоматичними режимами налаштування передніх сидінь, пневматичною підвіскою, багато режимною системою «Terrain Response», задніми сидіннями, які складаються у співвідношенні 60/40, передніми/задніми сенсорами паркування та новинкою цього року, інформаційно-розважальною системою «InControl Touch Pro Duo» з 10.0-дюймовим сенсорним екраном. У базу також включені Bluetooth, кнопкове запалювання та система «Automatic Access Height». Все це, разом з двома USB портами, 14 точками подачі потужності та навігаційною системою, ускладнює завдання щодо вигадування опцій.

Опційне обладнання

На вибір покупця представлено декілька двигунів. Топова модель Range Rover Sport SVR потішить двигуном на 575 кінських сил, адаптивним круїз-контролем, функцією автоматичного паралельного паркування, моніторингом сліпих зон, системою розпізнавання дорожніх знаків, камерою навколишнього огляду та LCD приладовою панеллю. Для покращення позашляхових можливостей передбачені роздаткова коробка на 2 швидкості, система «All-Terrain Progress Control», система векторизації крутного моменту та система «Terrain Response 2 Auto». Про комфорт подбають такі опції, як панорамний люк, третій ряд сидінь та аудіосистема «Meridian» на 23 динаміки.

Під капотом

Силовий перелік Land Rover Range Rover Sport 2018 починається з 3.0-літрового V6 турбодвигуна на 340 кінських сил і 450 Нм. Компонується він восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід на всі колеса. Розгін відбувається за 7.2 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 13.4 л/100км  у міському, 8.4 л/100км у заміському та 10.5 л/100км у змішаному циклах. 5.0-літровий V8 турбодвигун доступний у варіантах на 525 кінських сил і 625 Нм та 575 кінських сил і 700 Нм. В першому випадку розгін відбуватиметься за 5.3 секунд, а витрата пального становитиме 12.8 л/100км у змішаному циклі. У другому випадку сотні позашляховик досягне за 4.5 секунди, витративши 12.8 л/100км у змішаному циклі. Окремо пропонується дизельний 3.0-літровий V6 турбодвигун у версіях на 249 і 258 коней та 600 Нм. Перший розжене позашляховик за 7.6 секунд, при рівні витрати 6.9 л/100км у змішаному циклі. Другий допоможе досягти сотні за 7.7 секунд з тим самими показником витрати пального. Пару їм складає та сама коробка передач на вісім ступенів. Усі двигуни Land Rover Range Rover Sport вражають потужністю і плавністю роботи.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz GLC-Class 2018
Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz GLC-Class 2018
Огляд тест-драйву: Toyota Land Cruiser 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Toyota Land Cruiser 2018