Огляд тест-драйву: Land Rover Discovery Sport 2020

30 червня 2020

Land Rover Discovery Sport 2020 може з легкістю підкорити будь-яке бездоріжжя, але коли справа доходить до твердого асфальту, то авто поступається конкурентам.

Огляд тест-драйву: Land Rover Discovery Sport 2020

Нове в 2020 році

  • Стандартному двигуну додали 9 кінських сил
  • Доступна силова установка типу «м’який гібрид»
  • Нові комплектації
  • Нові стандартні та доступні окремо функції

Кому варто купити?

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме

У всіх категоріях, окрім прохідності по бездоріжжю, Land Rover поступається більшості конкурентів. Незважаючи на нижчу середню ціну, сказати важко, чи Discovery Sport коштує усіх витрачених грошей. Кількість стандартних функцій при цьому не вражає.

Покупцям варто розглядати такі альтернативи, як Mercedes-Benz GLC та Range Rover Evoque.

Нове чи вживане?

У 2020 році Land Rover розширює вибір комплектацій,  покращує стандартний двигун (ріст потужності при цьому становить 9 кінських сил) і додає “м'яку” гібридну систему до наявного двигуна, що надає додаткову потужність при прискоренні на низькій швидкості.

У 2020 році до стандартних функції увійшли: 10-дюймовий сенсорний екран (раніше був 8-ми дюймовий), передні датчики  для допомоги з паркуванням, допомога в утримання на смузі руху та моніторинг сонливості водія.

До нових функцій входять допомога при з’їзді зі смуги,  бездротова зарядка пристроїв та системи ClearSight Rear View та ClearSight Ground View - камери, які розташовані позаду та під днищем авто, для інформування водія про те, що відбувається  позаду та під машиною.

Якщо ви збираєтеся купувати вживане авто, радимо орієнтуватись на моделі випущені у 2018-2020 роках. У 2019 році Discovery Sport отримав незначне оновлення інформаційно-розважальної системи, а для моделі 2018 року вперше став доступний вибір з двух варіантів силових установок з турбонагнітачами. Моделі 2017 та старші, мали лише один варіант силової установки, і це був малопотужний чотирициліндровий двигун без турбонагнітача.

Land Rover Discovery Sport або Mercedes-Benz GLC?

У Mercedes-Benz GLC більш м'яка підвіска та простіша у використанні інформаційно-розважальна система, ніж у Discovery Sport.

Для GLC також доступний ширший вибір силових агрегатів, які при цьому є доволі потужнішими. Mercedes також має дещо кращий рейтинг прогнозованої надійності, ніж Land Rover. Discovery Sport при цьому має більше місця у багажному відділенні, кращі характеристики на бездоріжжі та  третім рядом сидінь. Загалом, однак,  Mercedes це кращий позашляховик.

Land Rover Discovery Sport або Land Rover Range Rover Evoque?

Evoque має шикарний, комфортний інтер'єр та більше стандартних функції, ніж Discovery Sport. Він краще керується та витрачає менше палива. З іншого боку, Discovery Sport має третій ряд сидінь і більше місця для вантажу, але це єдині його реальні переваги перед  Range Rover Evoque.

Салон

Land Rover Discovery Sport розрахований на те, щоб вмістити п'ятьох, але, якщо розкласти сидіння третього ряду, місткість зростає до семи. На передніх сидіннях багато місця, хоча вони й дещо твердіші, ніж очікується від  автомобіля цієї цінової категорії.

До стандартних функції Discovery Sport входять двозонний автоматичний клімат-контроль та інформаційно-розважальна система InControl Touch Pro з 10-дюймовим сенсорним дисплеєм, аудіосистемою з шести динаміками, підключенням через Bluetooth та декілька USB портів.

До доступних для встановлення функцій входять панорамний люк на даху, бездротове заряджання пристроїв, аудіосистема Meridian, супутникове радіо, HD радіо, навігація Pro, точка роздачі Wi-Fi, Apple CarPlay та Android Auto. А також Land Rover's Activity Key - браслет для блокування та розблокування дверей.

Інтерфейс InControl досить зрозумілий та простий. На жаль, сенсорному екрану бракує чутливості. Крім того, його розміщення не зручне для більшості водіїв. В цілому інформаційно-розважальні системи конкурентів здаються набагато кращими.

Відео тест-драйв Land Rover Discovery Sport 2020 року

Технічні характеристики

Всі моделі Discovery Sport оснащені чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом. Базовий двигун видає 246 кінських сил - на 9 більше, ніж у моделі 2019 року, а комплектація з гібридною силовою установкою  R-Dynamic HSE має 286 коней.

Базовий двигун часом може відчуватись слабкуватим, а розгін як правило, виходить доволі млявим. Хоч з гібридною силовою установкою HSE машина стає дещо жвавою, але дива не варто очікувати. Обидва двигуни оснащені дев'ятиступінчастою автоматичною коробкою передач, яка іноді запізнюється з перемиканням.

Безпека

До стандартних систем допомоги водієві входять: камера заднього огляду, передні та задні датчики для допомоги у паркуванні, попередження про перешкоду попереду, автоматичне гальмування в аварійному режимі на низькій швидкості, допомога в утриманні на смузі руху та моніторинг сонливості водія.

До доступних для встановлення систем активної безпеки входять: проекція панелі керування на лобове скло, адаптивний круїз-контроль, високошвидкісне автоматичне гальмування в аварійних ситуаціях, моніторинг сліпих зон, попередження про виїзд на смугу руху, система розпізнавання дорожніх знаків, камери кругового огляду для паркування, попередження про об’єкти, що рухаються позаду в поперечному напрямку та система, що допомагає при паралельному та перпендикулярному паркуванні.

Розміри і вага

Довжина 4,6 метра. Вага кузова становить від 1843 до 1909 кг, залежно від комплектації.

Можливі комплектації

Land Rover внесла деякі зміни в лінійку Discovery Sport у 2020 році, і зараз для покупки доступні шість комплектацій: базова, S, R-Dynamic S, SE, R-Dynamic SE та R-Dynamic HSE.

Насправді є лише дві причини розглянути інші комплектації, крім стандартної:

  • Якщо вас цікавить 286-сильний двигун, який є лише в комплектації R-Dynamic HSE; 
  • Якщо ви хочете салон класу люкс з функцією масажу у передніх сидінь.

 

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Lexus UX 2020
Огляд тест-драйву: Lexus UX 2020
Огляд тест-драйву: BMW 2 Series 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: BMW 2 Series 2020