Огляд тест-драйву: Lexus RC 2020

25 березня 2020

Lexus RC 2020 року - це компактне купе класу люкс. Як і багато автомобілів компанії Lexus, він може похвалитися вишуканим інтер'єром і потужними двигунами. Варто відзначити, що ця модель має більше недоліків, ніж переваг, що абсолютно не відповідає його вартості.

Огляд тест-драйву: Lexus RC 2020

Нове в 2020 році

  • Android Auto зробили стандартною функцією
  • Додали модифікацію Lexus RC F Track Edition

Кому варто купити?

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Ця модель відмінно підійде любителям стильних автомобілів із розкішним інтер'єром і спортивною керованістю. Так як Lexus RC виконаний в кузові купе, його ніяк не можна назвати сімейним авто.

Нове або б/в авто?

Єдине, що відрізняє Lexus RC 2020 року від більш "старих" моделей - це наявність Android Auto в стандартній комплектації. Тому має сенс звернути увагу на модель минулих років. Відзначимо, що в 2020 році вперше з'явилася варіація Lexus RC F Track Edition. Вона схожа на стандартну модель RC F, але з поліпшеннями у вигляді яскравого спойлера і унікальної внутрішньої обробки.

Якщо ви розглядаєте покупку нового Lexus RC, зверніть увагу на модифікацію RC F з підвищеною продуктивністю. Спортивну динаміку модель отримала за рахунок зниженої ваги і потужного двигуна V8.

Lexus RC або BMW 4 серії?

BMW 4 серії - відмінний варіант для тих, хто шукає потужний автомобіль. Ця модель коштує трохи дорожче, ніж Lexus RC, але цю різницю компенсує відмінна керованість і більш комфортна їзда. Якщо вам сподобався RC тільки через кузов, розгляньте як варіант купе 4 серії.

Lexus RC або Mercedes-Benz C-Class?

Безсумнівно, цей Mercedes перевершує RC в просторі багажного відділення і економії палива. Втім, обидва цих авто мають слабке управління, а їх інформаційно-розважальна система відверто розчаровує. C-клас виграє в цій битві за рахунок розкішного інтер'єру та потужних моторів, доопрацьованих Mercedes-AMG.

Салон

Lexus RC вміщує чотирьох осіб. Спеціальна будова передніх сидінь цього авто допомагає утримувати водія і пасажира на місці під час крутих поворотів і різких маневрів.

Ця модель забезпечує відмінну передню видимість, а ось товсті задні стійки помітно погіршують огляд.

Так як Lexus RC 2020 року має тільки двоє дверей, доступ до задньої частини салону утруднений, а простір обмежений.

Новий Lexus RC має спортивний і сучасний інтер'єр, виконаний з використанням матеріалів високої якості.

Модель RC має цілу низку стандартних функцій, включаючи інформаційно-розважальну систему з 7-дюймовим екраном, Amazon Alexa, Apple CarPlay і точку доступу Wi-Fi. В цьому році в переліку з'явився Android Auto, раніше недоступний для RC.

Екран мультимедійної системи маленький і розташований далеко від водія на приладовій панелі.

За додаткову плату ви можете отримати інформаційно-розважальну систему з 10,3-дюймовим дисплеєм, але врахуйте, що у вас можуть виникнути складнощі з її експлуатацією. Щоб перемістити курсор і взаємодіяти з екраном, вам необхідно використовувати такий же тачпад, як на ноутбуці. Незрозуміло, як це можна зробити під час руху.

Відео тест-драйв Lexus RC 2020 року

Технічні характеристики

Lexus RC 2020 року обладнаний чотирициліндровим двигуном із турбонаддувом потужністю 241 к.с. Цю трансмісію доповнюють задній привід і восьмиступінчаста автоматична коробка передач. Така силова установка забезпечує достатньо потужності для комфортної їзди і щоденної експлуатації в міських умовах. Ви також можете вибрати автоматичну коробку передач з вісьмома швидкостями і повний привід. Інші комплектації доступні з 3,5-літровим мотором V6 потужністю 260 кінських сил і 311-сильним V6. Lexus RC F і RC F Track Edition оснащені 472-сильним 5,0-літровим двигуном V8.

Lexus RC 2020 року в стандартній комплектації витрачає 11.2 л в місті і 7.8 л по шосе. Повнопривідна модель менш економна: 13 л/9.8 л в місті і за його межами відповідно.

Безпека

Модель в стандартній комплектації укомплектована системою безпеки Lexus Safety System + і пакетом активних систем допомоги водієві. У нього входить попередження при прямому зіткненні, виявлення пішоходів, автоматичне екстрене гальмування, попередження про вихід зі смуги руху, допомога в утриманні смуги руху, адаптивний круїз-контроль і автоматичні фари дальнього світла. Камера заднього виду теж входить в стандартну комплектацію.

Опціональна система активної безпеки включає в себе моніторинг сліпих зон, сповіщення при перехресному русі ззаду, датчики дощу і датчики паркування спереду і ззаду.

Розміри і вага

Довжина Lexus RC становить від 4,5 до 6,8 м. Його споряджена маса коливається від 1695 до 1770 кг.

Можливі комплектації

Lexus RC 2020 року випускається в шести комплектаціях: RC 300, RC 350, RC 300 F Sport, RC 350 F Sport, RC F і RC F Track Edition. Основною відмінністю між моделями є трансмісія, оскільки Lexus пропонує комбінації з чотирьох двигунів, двох трансмісій і заднього або повного приводу.

 

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Audi A7 Sportback 2020
Огляд тест-драйву: Audi A7 Sportback 2020
Огляд тест-драйву: Toyota C-HR 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Toyota C-HR 2020