Огляд тест-драйву: Lexus LC 500 2019

22 квітня 2019

Не раніше, ніж на розсуд публіки було представлено купе SC, Lexus змогли замахнутися на клас високопродуктивних автомобілів, хоча і після появи значної продуктивності не було. З появою Lexus LC 500 і гібридного LC 500h 2019 історія повторилася, хоча тепер з більшим запасом потужності, покращеним управлінням та виразною стилізацією концепт-кару. Ціллю LC вважає обхід BMW 650i, Mercedes-AMG E63 Coupe і Jaguar F-Type. Зважаючи на гібридну силову установку LC має певну фору. Не варто недооцінювати і вражаючий салон, сучасні технології, одні з найкращих параметрів управління, що само по собі має змусити європейських виробників замислитися.

Огляд тест-драйву: Lexus LC 500 2019

Вам сподобається

Новий Lexus LC 2019 на схожий на жодного учасника руху. Практичності додає можливість розмістити людей позаду. Типова якість Lexus та менший ніж у суперників цінник, стануть додатковими бонусами.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме

Якщо все, що вас цікавить це динаміка, то LC не зовсім те, що пропонують, скажімо, Porsche 911 чи Jaguar F-Type S. При всій технічній досконалості автомобілю досі не доступний Android Auto, хоча Apple CarPlay і Amazon Alexa увійшли у базу. Крім того, відсутній кузов кабріолет.

Нове у 2019 році

У поточному модельному році покращили автоматичну коробку передач на десять ступенів, адаптивну підвіску і електричний підсилювач керма. А переглянута інформаційно-розважальна система обзавелася Apple CarPlay і Amazon Alexa.

Враження від їзди

З моменту, коли ви опиняєтесь навпроти масивного рульового колеса, стає зрозуміло, що Lexus LC особливий автомобіль. Присутнє якесь неймовірно дивне відчуття у тому, наскільки добре рульове управління, підвіска та гальма співпрацюють, гарантуючи бажаний рівень динаміки і спритності при входженні у найкрутіші повороти. Не на мить не залишає відчуття стабільності і солідності. Це, мабуть, один з перших японських автомобілів, здатний скласти серйозну конкуренцію європейським брендам. По факту, LC 500 це автомобіль, з яким приємно проводити кожен день, особливо гасаючи по магістралям. Що стосується різких поворотів, то лише прискіпливий водій помітить дуже незначний крен. Автомобіль в прямому сенсі вгризається в асфальт. На додачу до швидкості, спритності і маневреності, купе Lexus LC вражає комфортом, затишком салону та, як для даного типу автомобілів, внутрішнім простором.  

Найкращі характеристики

Оскільки LC має настільки унікальну кабіну, то аудіосистему «Mark Levinson» теж необхідно було налаштувати по іншому. Система максимально спрямована на відточення звуку, що робить її однією з найкращих на ринку.

Слова «варіатор» і «продуктивне купе» рідко зустрічаються в одному реченні, але варіатор гібридного LC 500h став винятком з правил. Використовуючи диференціал на чотири швидкості, варіатор поводиться як традиційна автоматична коробка на десять ступенів.  

Детально про автомобіль Lexus LC 500

Інтер’єр

Салон Lexus LC створювався з думкою про водія, що, в принципі, типово для спортивного купе. Між тим, притримувалися фірмових елегантності і вишуканості. Сидіння підходять не тільки для повсякденного використання, а й для тривалих подорожей. Доступні спортивні крісла пропонують додаткову підтримку задля надійного утримання корпусу під час виконання азартних маневрів. Задні сидіння тісні, але вони є. Якщо поставитися до заднього простору з розумінням, то єдиним хвилюючим моментом залишається інформаційно-розважальна система, а точніше сенсорна панель, яка імітує планшет. Справа в тому, що майже не можливо її використовувати під час руху. А зважаючи на громіздкий інтерфейс, вам доведеться переглянути не одне меню перш ніж дістанетесь до бажаної функції.

Відео тест-драйв Lexus LC 2019 року

Екстер’єр

Сучасний LC 500 це пряме втілення концепт-кару. Бренд зробив наголос на тому, що здатний поставити на виробництво виставлений варіант. Тому LC це один з рідких випадків, коли концепт можна придбати. Наперекір всьому, штрихи, типу першого в світі 3D ефекту заднього освітлення, трикомпонентних фар і дуже виразній решітці радіатора, перейшли від прототипу до виробництва. Крім того, LC 500 і гібридний LC 500h зовні майже не відрізняються, якщо не зважати на емблеми.

Базова комплектація

Не дивно, що такий автомобіль як Lexus LC має хороший перелік оснащення. Ключовими елементами стали світлодіодні фари, 20-дюймові колеса, перемикачі на кермі, фіксована, скляна панель даху, аудіосистема «Pioneer» на 12 динаміків та широкий дисплей. Про безпеку дбають адаптивний круїз контроль, автоматичне передаварійне гальмування, система утримання смуги руху та автоматичне дальнє світло. Новинками року стали Apple CarPlay і Amazon Alexa.

Опційне обладнання

Для тих, хто бажає отримати все, передбачені опції на кшталт панелі даху з вуглецевого волокна, передніх сидінь з підігрівом і охолодженням, загорнутих у найкращу шкіру, моніторингу сліпих зон, заднього диференціалу з обмеженим проковзуванням, 21-дюймових коліс, активного управління задніми колесами та заднього спойлера, який активується на певні швидкості.

Під капотом

За потужність традиційної моделі LC 500 відповідає 5.0-літровий V8 двигун на 477 кінських сил і 540 Нм. Компонується він десятиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід на задні колеса. Розгін до сотні відбувається за 4.7 секунди. Витрата пального перебуває на рівні 17.4 л/100км у міському, 8.0 л/100км у заміському та 11.5 л/100км у змішаному циклах. Гібридному LC 500h дістався 3.5-літровий V6 двигун на 359 кінських сил та електричний мотор. Пару їм складає варіатор. Привід на задні колеса. Сотні гібрид досягає за 5.0 секунд.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Mazda MX-5 2019
Огляд тест-драйву: Mazda MX-5 2019
Огляд тест-драйву: Honda Insight 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Honda Insight 2019