Огляд тест-драйву: MINI Clubman 2019

3 вересня 2019

Поглянути в сторону Mini Clubman варто, якщо Hardtop, найменшого серед Mini, дійсно не влаштовує в плані розміру. На розсуд також представлений Countryman, який нагадує зменшену версію кросовера, але саме Clubman вдало вписався між цими двома моделями. Він ширший і довший, ніж Hardtop, що позитивно відобразилося на внутрішньому просторі і стабільності ходу. Більший розмір підвищує комфорт їзди. У порівнянні з Countryman сучасний Mini Clubman має менший кліренс, що дозволяє власнику насолодитися притаманним автомобілю, хорошим управлінням. Творіння бренду вважаються більш ексклюзивними, і це видно по їх ціні. На користь автомобілів, тим не менше, грає вражаючий модельний ряд і кількість опцій. 

Огляд тест-драйву: MINI Clubman 2019

Вам сподобається 

Якщо ви цінуєте хороше управління, індивідуальність і дизайн, Mini Clubman 2019 гарантує все це. Бонусом стане збільшена кількість простору, якщо порівнювати з деякими представниками бренду. Перехід від менших моделей Mini із збереженням класичного азарту ходу. Спеціально для ентузіастів була розроблена модель John Cooper Works ALL4. 

Вам може не сподобатися 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Форма і наповнення сидінь другого ряду залишають бажати кращого. Якщо початкова ціна варіює в межах норми, то опції швидко її піднімають. А, скажімо, Golf SportWagen обійдеться дешевше при більш потужному двигуні і просторішому салоні. 

Нове у 2019 році 

До лінійки приєдналися нові моделі: Classic, Signature і Iconic. Перелік стандартного і опційного оснащення переглянули на 2019 модельний рік.

Враження від їзди 

У стандартній формі Mini Clubman пропонує краще управління, ніж будь-який інший передньопривідний автомобіль, який не належить з ним до одного сегменту ринку. Компактний Mini завжди готовий підтримати ініціативу водія щодо збільшення швидкості, не втрачаючи спритності і точності. Не менше задоволення можна отримати з повним приводом. Хоча вирішальну роль грає вибір силового агрегату. Базовий 1.5-літровий трьохциліндровий двигун з 136 кінськими силами не надто квапливий, з ним Clubman сотні досягає за 9.1 секунд. Версія Mini Cooper Clubman S потішить 2.0-літровим чотирьохциліндровим турбодвигуном на 192 кінських сили. Силовий агрегат став такою собі золотою серединою в плані потужності і плавності роботи, дозволяючи автомобілю сотні досягти за 7.2 секунд. Модель John Cooper Works здатна до 100 км/год розігнатися за 6.3 секунд завдяки потужному 2.0-літровому чотирьохциліндровому турбодвигуну на 231 кінську силу. Технічні характеристики Mini Clubman дозволяють кожному, водію знайти щось для себе. 

Найкращі характеристики 

Який би автомобіль не запропонував електропривод багажника, ніхто не буде проти, особливо якщо це функція відкривання дверей одним рухом ноги під бампером. Просте відкривання дверей у позашляховиках це стовідсотково зручно, але Clubman гарантує не лише комфорт, а й стиль своїх автоматизованих дверей.

Якщо вірити Mini, існує 10 мільйонів можливих комбінацій опцій. Шанси побачити два абсолютно однакових Mini мізерні. Потенційний власник матиме чимало можливостей для демонстрації власного смаку і характеру. Приємно і те, що компанія всіляко заохочує вияв власної індивідуальності, пропонуючи все нові і нові опції.

Детально про автомобіль Mini Clubman

Інтер’єр 

Не дайте себе заплутати назві, оскільки салон Clubman досить просторий. Доросла людина середнього зросту спокійно розміститься на задньому сидінні. Завдяки формі даху, простору для верхньої частини тулуба вдосталь. Вантажний об’єм становить 480 літрів позаду задніх сидінь і 1330 літрів, якщо їх скласти. Загалом, салон сповнений високоякісних елементів управління, включно з класними перемикачами на центральній консолі, які наче перекочували з літака. Приємних вражень додає м’який пластик і роторний контролер, який дістався Mini від BMW.

Відео тест-драйв Mini Clubman 2019 року

Екстер’єр 

Фірмовий ніс став окрасою передньої частини, що об’єднує його з рештою представників сімейства. Проходячи вздовж корпусу, не можливо не помітити продумані до дрібниць двері та легендарні задні фари. Версія Cooper S отримала повітрозабірники у капоті і помітну емблему «S» у правому, верхньому куті решітки радіатора. Модель John Cooper Works виділяється за рахунок червоних смуг, які проходять через решітку радіатора, та індивідуального дизайну переднього і заднього облицювання. Усі Clubman можна персоніфікувати завдяки контрастним кольорам даху і бічних дзеркал, різним варіантам коліс і смугам на капоті.  

Базова комплектація 

Базова версія Mini Clubman 2019 постачається з трьохциліндровим двигуном, шестиступінчастою механічною коробкою передач і приводом на передні колеса. Це найпростіший варіант Cooper. З моделлю Classic можна розраховувати на 16-дюймові колеса з легкого сплаву, обшивку під шкіру, шкіряне кермо, склоочисники з сенсорами дощу, підігрів бічних дзеркал, протитуманні вогні, задні сенсори паркування, підсвічування салону, 6.5-дюймовий дисплей інформаційно-розважальної системи, USB порт, Bluetooth і аудіо на 6 динаміків. Модель Cooper S гарантує чотирьохциліндровий турбодвигун, передні спортивні сидіння, 17-дюймові колеса з легкого сплаву, два вихлопних патрубки і режими управління. Модель John Cooper Works отримала найпотужніший двигун, 18-дюймові колеса і систему повного приводу. 

Опційне обладнання 

Найперше, що доведеться вирішити покупцям, це, який двигун їм потрібен. Знайдуться такі, кому захочеться мати справу з автоматичною коробкою передач і повним приводом. Як окремі опції пропонуються багажник на даху, різний дизайн і розмір коліс, світлодіодні фари, панорамний люк даху, підігрів передніх сидінь, супутникове радіо, аудіосистема «Harman Kardon», шкіряна обшивка та пакет допомоги водію з проекційною панеллю на вітровому склі і моніторингом сліпих зон. Додаток Apple CarPlay став частиною пакету «Touchscreen Navigation», до якого також увійшла бездротова зарядка. 

Під капотом 

Базовий 1.5-літровий трьохциліндровий двигун пропонує 136 кінських сил і 220 Нм. Компонується він стандартно шестиступінчастою механічною коробкою передач. Привід на передні колеса. Розгін до сотні відбувається за 9.1 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 5.3 л/100км у змішаному циклі. З доступною шестиступінчастою автоматичною коробкою показники розгону і витрати пального не змінюються. Версії Cooper S дістався 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 192 кінських сили і 280 Нм. Базовою, знову таки, стала механічна коробка. З приводом на передні колеса, автомобіль розганяється за 7.2 секунд, витрачаючи 6.3 л/100мк у середньому. З повним приводом Clubman сотні досягне за 7.0 секунд, споживши 7.0 л/100км у змішаному циклі. В разі доповнення автоматичною коробкою, можна розраховувати на розгін за 7.1 секунд і витрату на рівні 5.9 л/100км. З автоматичною коробкою і повним приводом, показник розгону становитиме 6.9 секунд, а витрати – 6.9 л/100км у змішаному циклі. Окрім знайомої шестиступінчастої автоматичної коробки, пропонується коробка автомат на вісім ступенів. Модель John Cooper Works потішить 2.0-літровим чотирьохциліндровим турбодвигуном на 231 кінську силу і 350 Нм. У даному випадку повний привід стандартний. З механічною коробкою автомобіль розженеться за 6.3 секунд, витрачаючи 7.4 л/100км у середньому. З автоматичною коробкою розгін відбувається за той самий час, а витрата пального сягає рівня 6.8 л/100км у змішаному циклі.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Mazda 6 2019
Огляд тест-драйву: Mazda 6 2019
Огляд тест-драйву: Land Rover Discovery Sport 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Land Rover Discovery Sport 2019