Огляд тест-драйву: MINI Cooper 2018

5 жовтня 2018

Понад 15 років тому Mini одним махом змінив сприйняття компактних автомобілів, довівши, що вони можуть бути втіленням стилю, а не лише коробками для транспортування. Сучасний Cooper - це самостійна лінійка з чималим переліком силових агрегатів, дводверною і чотирьохдверную конфігурацією і, навіть, доступністю кузова кабріолет. Усі Mini Cooper отримали двигуни з турбонаддувом. Не залежно від рівня, всі автомобілі гарантують задоволення від їзди. Суперники типу Honda Fit, Kia Rio, Ford Fiesta і Chevrolet Sonic коштують менше і пропонують більше практичності, але жоден з них не має такого різноманіття конфігурацій, посилу, особливостей ходу і шарму, як Mini.

Огляд тест-драйву: MINI Cooper 2018

Вам сподобається

Новий Mini Cooper 2018 доставляє задоволення від їзди і виділяється з натовпу. Пропонуючи чимало шарму при збалансованій, за мірками бренду, звісно, ціні, Cooper стає привабливою пропозицією. А не менш приємний кабріолет можна вважати найдешевшим способом насолодитися поїздкою з опущеним дахом.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Навіть чотирьохдверні моделі, призначені для п’ятьох людей, не вражають заднім простором, отож якщо ви плануєте постійно перевозити дорослих на задніх сидіннях, Mini не зовсім підходящий варіант. На додачу ціни мініатюрних автомобілів помітно вищі, ніж у конкурентів.

Нове у 2018 році

Лінійка автомобіля Mini Cooper виграла від покращень, привнесених у всі моделі. Усі отримали камеру заднього виду і сенсори паркування. У салоні з’явився новий покажчик рівня пального.

Враження від їзди

Навіть базовий Mini Cooper на дві двері з трьохциліндровим турбодвигуном доставляє задоволення від їзди. Сотні автомобіль досягає за 7.9 секунд, які дозволяють назвати його швидким. Чотирьохциліндрові турбодвигуни Mini Cooper S 2018 або John Cooper Works ще потужніші, а відповідно швидші. Спритність автомобіля не залежить від коробки передач, яка може бути автоматичною чи механічною. Усі Mini виграли від підвіски, яка налаштована на азартну динаміку, швидкого управління і шасі, з яким проходження крутих поворотів перетворюється на задоволення. Щоправда на відкритих шосейних дорогах Mini почувається не дуже впевнено. Відбувається це через швидке управління, яке є плюсом на дорогах з частими поворотами. Нажаль, саме через нього на шосе автомобіль починає «нервувати». А спортивна підвіска стала причиною жорсткості ходу. На високих швидкостях, нажаль, відчувається шум. Загалом, технічні характеристики Mini Cooper потішать водіїв, звиклих до азартної їзди, і трохи розчарують тих, хто передусім прагне комфорту.

Найкращі характеристики

Нинішні Mini Cooper знаються на тому, як з мінімуму зробити максимум. Стосується це і економії пального. Витрата пального у змішаному циклі не перевищує показника 4.7 л/100км для моделей на дві двері.

Кабріолети Mini - це фактично три автомобіля в одному. З піднятим дахом перед нами купе, з опущеним – кабріолет. На додачу існує напіввідкритий режим, при якому відкривається тільки передня частина даху.

Детально про автомобіль Mini Cooper

Інтер’єр

Хетчбеки і кабріолети пропонують правильне співвідношення сучасних технологій і ретро шику. Великий центральний дисплей має 6.5-дюймовий екран інформаційно-розважальної системи, під ним розташувалися кнопки і перемикачі, які виконані у ретро стилі, але контролюють сучасні функції. Передні сидіння, на щастя, відповідають всім сучасним вимогам, пропонуючи комфорт. Як опція доступна приладова панель на вітровому склі. Моделі хетчбеку на дві двері і кабріолети здатні вмістити двох пасажирів позаду, моделі на чотири двері теоретично вміщують трьох, але на особистий простір розраховувати не варто.

Екстер’єр

Бренд стверджує, що Cooper нагадує бульдога, але без слини і гарчання. Приземкуватість автомобіля стала однією з основних причин його спритності. Хетчбеки на дві і чотири двері відповідають вимогам і тішать практичністю. Кабріолет можна доповнити функцією полегшення завантаження, завдяки якій піднімається нижня частина даху. Хоча все відносно, встановити цю частину назад не так вже й просто, тому водієві доведеться обирати. Моделі на чотири двері трохи довші за версії на дві, від чого виграв внутрішній простір.

Базова комплектація

У базу всіх моделей цього року увійшла камера заднього виду. Вона склала компанію трьохциліндровому турбодвигуну, шестиступінчастій механічній коробці передач, обшивці зі штучної шкіри, шкіряному керму, 6.5-дюймовому екрану інформаційно-розважальної і «Visual Boost» аудіосистемам і автоматичному клімат-контролю у хетчбеках. Кабріолети отримали електропривод даху. Спортивний Cooper S може похвалитися більш потужним чотирьохциліндровим турбодвигуном, спортивними сидіннями, самонесучими шинами, світлодіодними протитуманними вогнями, більшими колесами і гальмами та повітрозабірником у капоті двигуна. Продуктивний John Cooper Works постачається з найпотужнішим чотирьохциліндровим турбодвигуном, ще більшими гальмами і більш жорсткою, спортивною підвіскою.

Відео тест-драйв Міні Купер 2018

Опційне обладнання

Автомобілі можна урізноманітнювати майже до безкінечності, так Mini пропонує понад 10 мільйонів комбінацій. Окрім цього, опціями стали: шестиступінчаста автоматична коробка передач, навігаційна система, віртуальна приладова панель на вітровому склі, аудіосистема «Harman/Kardon» і амортизатори з налаштуванням. Пакет «Active Driving Assistant» додасть адаптивний круїз-контроль, систему попередження про можливе зіткнення з можливістю активації гальм.

Під капотом

Найменшим став 1.5-літровий трьохциліндровий турбодвигун на 136 кінських сил і 220 Нм. Компонується він шестиступінчастою механічною коробкою передач. Сотні автомобіль досягає за 7.9 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 5.7 л/100кмм у міському, 3.8 л/100км у заміському та 4.5 л/100км у змішаному циклах. Продуктивний Cooper S отримав 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 192 кінських сили і 280 Нм. Стандартно пару йому складає та сама, механічна коробка передач. До 100 км/год автомобіль розганяється за 6.8 секунд, витрачаючи 5.7 л/100км у змішаному циклі. Динамічному John Cooper Works дістався 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 231 кінську силу і 320 Нм. З шестиступінчастою механічною коробкою передач розгін відбувається за 6.3 секунди, витрата пального складає 6.3 л/100км. З автоматичною коробкою розгін відбудеться за 6.1 секунду, витрата пального складе 5.7 л/100км у змішаному циклі. Привід виключно на передні колеса.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz GLA-Class 2018
Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz GLA-Class 2018
Огляд тест-драйву: Toyota 4Runner 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Toyota 4Runner 2018