Огляд тест-драйву: Maserati Levante 2021

13 жовтня 2021

Maserati Levante 2021 - преміальний позашляховик. Це перший позашляховик італійського автовиробника Maserati. Він отримав назву на честь середземноморського вітру, який, як кажуть, миттєво змінюється з помірного на ураганний. Леванте відрізняється високою потужністю і відмінним управлінням. Він впевнено конкурує в своєму класі вже впродовж 5 років. Чи вдасться йому втримати позиції і далі?

Купити новий автомобіль Мазераті Леванте 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

Нове в 2021 році 

  • оновлені дисплей водія та інформаційно-розважальний екран;
  • змінений дизайн інтер'єру та екстер'єру.

Кому варто купити? 

Деякі вважають стиль Levante унікально агресивним і привабливим, інші кажуть, що він занадто схожий на Infiniti. Так чи інакше, Maserati вдалося створити щось зовсім інше за характером. 

Новий Мазераті Леванте 2021 поєднує в собі практичність позашляховика з душею італійського суперкара. Особливо з V8 від Ferrari під капотом. Обов'язково протестуйте Levante, якщо втомилися від консервативних німецьких позашляховиків.

Нове або б/у авто? 

До 2021 року Maserati внесла деякі зміни в дизайн. Передні фари стали більш гладкими, а задні отримали форму бумеранга, щоб відповідати актуальному модельному ряду Maserati. 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Бічні повітрозабірники Maserati Levante GranSport отримали агресивний дизайн, а передній і задній бампер - покриття чорним рояльним лаком. Червоні гальмівні супорти додані в стандартну комплектацію. 

Усередині Levante збереглася інформаційно-розважальна система з 8,4-дюймовим сенсорним екраном, але з'явилося зовсім нове програмне забезпечення на базі Android і дисплеї. Краї екрану вигнуті, що, за твердженням виробника, використано вперше в своєму сегменті. Комбінація приладів оснащена великим аналоговим тахометром і спідометром по обидві сторони від семидюймового TFT-дисплея. Цей дисплей має таке ж розширення, що і центральний екран. Преміальності додає позолочена окантовка.

Чи справді покращення мультимедіа варті того, щоб купити новий Мазераті Леванте? Якщо немає, подивіться б/у Maserati на авторинку.

Maserati Levante або Porsche Cayenne

Базовий Cayenne має на десять кінських сил менше, ніж базовий Levante, але це єдиний параметр, в якому "італієць" може претендувати на перемогу. Porsche просторіший, якісніше побудований і має значно кращий інтер'єр з крутими технологіями. Враження від водіння Кайен чудові. В якості поїздки простежується довга історія Porsche в створенні високопродуктивних автомобілів.

Зважте всі плюси і мінуси кожного позашляховика. Можливо, краще витратити гроші на більш якісний, блискучий і не такий дорогий Cayenne.

Maserati Levante або Porsche Macan

Порівнювати машину Maserati Levante з двома Porsche здається дивним, але на це є вагома причина. Macan виглядає меншим, але різниця в розмірах не така вже й велика, якщо ви дивитися на цифри. Багажник втрачає всього 85 л в порівнянні з Леванте. Гарна новина полягає в тому, що велика частина асортименту Macan поступається Levante в ціні. Macan Turbo приблизно на 7 000 доларів дорожчий за базову модель, але його 2,9-літровий двигун V6 з двома турбінами розвиває потужність 434 л.с, що ближче до Levante S.

Справжня зірка шоу Macan - GTS, ціна якого аналогічна базовій Levante. Показники потужності однакові, але, оскільки Porsche набагато легший, він на дві секунди перевершує Maserati в розгоні від 0 до 100 км/год. А ще, Macan краще управляється, що є переконливим аргументом проти Maserati.

Салон

В Леванте може легко розмістити п'ять чоловік, хоча середнє сидіння на задньому дивані може здатися дорослим тісним в довгій подорожі. З огляду на велику колісну базу, простір навряд чи стане проблемою цього авто.

Інтер'єр розкішного позашляховика, такого як Maserati Levante 2021 року, мав здаватися особливим, і у багатьох відношеннях це так. Ви, безсумнівно, оціните шкіру і дерево або вуглецеве волокно, в залежності від того, що виберете. Шкіряні сидіння входять в стандартну комплектацію для всієї лінійки, доступні безліч кольорів і декоративних швів. Це прекрасно, але з точки зору якості збірки інтер'єр не відповідає очікуванням в сегменті. 

Levante має вантажний об'єм 580 л з усіма встановленими сидіннями. У тих випадках, коли вам потрібно більше, задні сидіння складаються в пропорції 60/40. Це збільшує вантажопідйомність до 1614 л.

Levante починає показувати свій вік, коли мова йде про інформаційно-розважальну систему та елементи управління. У порівнянні з мультимедіа в інших позашляховиках цієї цінової категорії інтерфейс виглядає відсталим від часу. Проте потрібно визнати: система проста для розуміння і включає в себе підключення по Bluetooth, навігацію, SiriusXM, Apple CarPlay і Android Auto.

Відео тест-драйв Maserati Levante 2021 року

Технічні характеристики 

Початкові версії Maserati Levante оснащені двигуном V6 з подвійним турбонаддувом. У базовій моделі він забезпечує 345 к.с. Відносно низька вихідна потужність відбивається в спокійних 5,8 секундах розгону від 0 до 100 км/год і максимальній швидкості 251 км/год. Levante S середнього класу оснащений тим же двигуном, але зі збільшеною до 424 к.с. продуктивністю. Він розганяється до 100 км/год за 5 секунд і розвиває максимальну швидкість 264 км/год.

GTS має вихідну потужність, яку ми звикли очікувати від позашляховиків з високими характеристиками - 550 к.с. Trofeo - 590 "конячок". Пояснення просте: у них під капотом твін-турбо V8 від Ferrari.

Немає жодного продуктивного позашляховика, відомого суперекономною витратою палива, крім Tesla Model X. Таким чином, Maserati не розчаровує своїм "апетитом" починаючи з базової моделі. Мазераті Леванте в базовій і S комплектації витрачає 13.1 л/100 км. Твін-турбо V8, природно, має гірший показник - 15 л/100 км.

Maserati Levante демонструє відмінні характеристики і керованості, але засмучує поїздкою. 

Рульове управління здається прямим і точним, з потрібним зусиллям в залежності від швидкості. Levante досить ефектно виконує маневри і робить неприродно круті повороти завдяки чіпким шинами, низькому крену кузова та електронному управлінню крутним моментом.

Таке відчуття драйву має зворотну сторону - якість поїздки. Навіть з найм'якими налаштуваннями підвіски пасажирів Levante турбують ями на дорозі. 

Безпека

IIHS не проводив перевірку безпеки Maserati Levante.

Розміри і вага 

Розміри Maserati Levante 2021 року цілком відповідають стандартам сегменту. Його загальна довжина становить 5 м, а ширина - 1.98 м. Levante в базовій комплектації важить 2265 кг, а в топовій - 2300 кг.

Можливі комплектації 

Maserati Levante - це розкішний позашляховик, доступний в чотирьох комплектаціях: базова, S, GTS і Trofeo. Всі моделі комплектуються восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач і повним приводом.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Kia K5 2021
Купити новий автомобіль Кіа К5 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль БМВ 4 серії 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: BMW 4 Series 2021