Огляд тест-драйву: Mazda 3 2019

24 квітня 2019

Компактний автомобіль Mazda3 був повністю переглянутий на 2019 рік, в зв’язку з чим з’явилися нові технології, системи безпеки і відчуття потужності. Абсолютно новий Mazda3 2019 пропонується як седан і хетчбек, так само як його суперники Honda Civic, Toyota Corolla, Hyundai Elantra і Subaru Impreza. Ціна у Mazda вища, ніж у конкурентів, але і пропонує він більше. Бонусом стане приваблива зовнішність. Опинившись серед лідерів класу, Mazda3 вважається одним з найприємніших автомобілів. На додачу до легендарних дорожніх манер сучасні седан і хетчбек можуть похвалитися доступною системою повного приводу.

Огляд тест-драйву: Mazda 3 2019

Вам сподобається

Якщо ви хочете отримати більше, ніж простий компактний автомобіль, щось, що виглядає привабливо, має відмінні динамічні характеристики і пропонує сучасні технології, Mazda3 2019 року до ваших послуг. Абсолютно нові седан і хетчбек гарантують додаткову стабільність системи повного приводу.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Приваблива зовнішність і динаміка Mazda3 коштують не так мало, особливо моделі вищої комплектації. Дешевші на перший погляд базові моделі все одно треба буде доповнювати пакетами, щоб отримати, скажімо, Apple CarPlay. А бажана для автомобільних пуристів механічна коробка доступна тільки вищим комплектаціям.

Нове у 2019 році

Компактні седан і хетчбек Mazda3 повністю оновили на 2019 рік. Усі моделі отримали просунуті технології, активні системи безпеки і допоміжні функції. Вперше стала доступною система повного приводу.

Враження від їзди

Хороша новина для фанатів бренду, новий Mazda3 не зрадив атлетичній натурі попередників. Більш того, поточні моделі можна вважати самими вдалими. Так, задня підвіска змінилася на простішу торсійну балку замість колишньої багатоважільної установки. Але інженери Mazda проробили таку колосальну роботу, що седану і хетчбеку вдалося зберегти свій статус самих атлетичних представників класу. З відмінним відчуттям керма компактні Mazda просто створені для крутих поворотів. Ще більше позитивних вражень справляє рівень затишку салону. Силовий агрегат майже не змінився у порівнянні з минулим варіантом, між тим, нині стандартним є 2.5-літровий чотирьохциліндровий двигун. При 186 кінських силах, Mazda3 є одним з лідерів в плані стандартної потужності. На додачу до хорошої потужності, вражає і спосіб її подачі, що є ще одним аспектом, за яким Mazda3 вирізняється на фоні суперників. Замість варіатора поточним моделям дісталася шестиступінчаста автоматична коробка передач, яку важко переоцінити. Перейшовши у режим «Sport» і почавши проходити круті повороти, складається враження, що з’являється система курсової стійкості. Водію може здатися, що автомобіль просто зчитує його думки, миттєво реагуючи на бажання. Якщо є на що скаржитися, так це на обмежений доступ до механічної коробки, яка доступна лише моделям вищої комплектації.

Найкращі характеристики

Вперше за історію існування була представлена система повного приводу. Це робить можливим приємну і динамічну поїздку у холодну чи просто погану погоду. У Subaru Impreza з’явився серйозний конкурент.

Усі Mazda3 стандартно постачаються з новою інформаційно-розважальною системою, її 8.8-дюймовим центральним дисплеєм, 7.0-дюймовою, цифровою приладовою групою та роторним контролером в центральній консолі.

Детально про автомобіль Mazda 3

Інтер’єр

Салон Mazda3 2019 вийшов дуже привабливим. Базовим седанам дісталась тканинна обшивка, в той час як всі інші моделі мають або замінник, або справжню шкіру. Приємні на дотик, м’які матеріали вкривають приладову панель і двері. Усі комплектації постачаються з центральним 8.8-дюймовим екраном, але, що може здивувати декого, він не сенсорний. Водійське сидіння дуже зручне, а позиція заслуговує всіляких похвал. Задні сидіння тісні, як і очікується від компактного автомобіля, але якщо переднє пасажирське сидіння не займає дуже висока людина, сісти позаду таки можна. Об’єм багажника седана становить 368 літрів, хетчбека – 566 літрів. В разі необхідності задні сидіння можна скласти у співвідношенні 60/40.

Відео тест-драйв Mazda3 2019 року

Екстер’єр

Як зазвичай Mazda3 доступний у формі седану і хетчбеку. Обидва варіанти відповідають формату і естетиці бренду. Mazda3 в новому кузові, якщо так можна сказати, справляє дуже позитивне враження. Знайдеться небагато людей, яким, скажімо, не сподобається седан. Почуття стилю у автомобілів Mazda одне з самих сильних у класі. Хетчбек, між тим, отримав трохи суперечливий дизайн, зокрема через широкі С-подібні стійки, які виглядають як маса металу між заднім вікном і рештою кузова. Крім того, седан і хетчбек мають різну довжину. Перший обмежився 466 см, другий – 446 см. Базові моделі седану їздять на 16-дюймових колесах, в той час як решті дісталися 18-дюймові.

Базова комплектація

Нові Mazda3 доступні у чотирьох комплектаціях: базовій, Select для седана, Preferred і Premium. Найдешевша модель седана постачається з функцією доступу без ключа, кнопковим запалюванням, автоматично трансмісією, новою інформаційно-розважальною системою, 8.8-дюймовим екраном, вісьмома динаміками, двома USB портами, Bluetooth та AM/FM/HD радіо. Перейшовши до седана Select або базової моделі хетчбека, покупець отримує Apple CarPlay/Android Auto, обшивку з замінника шкіри, двозонний клімат-контроль, круїз-контроль з радаром та склоочисники з сенсорами дощу. Про безпеку цих моделей дбають екстрене автоматичне гальмування, моніторинг сліпих зон, попередження про виїзд за межі смуги руху та система контролю стану водія.

Опційне обладнання

Модель Preferred додає вісім автоматичних режимів налаштування водійського сидіння з пам’яттю, аудіосистему «Bose» на 12 динаміків, підігрів передніх сидінь та супутникове радіо SiriusXM. Топові Premium пропонують шкіряну обшивку, перемикачі на кермі, проекційну приладову панель на вітровому склі та люк даху з електроприводом. Окремими опціями стали навігація, бездротова зарядка та чорні акценти екстер’єру. Систему повного приводу можна замовити для всіх моделей окрім базових седанів. Бажаючі отримати механічну коробку мають розщедритися на комплектацію Premium в кузові хетчбек.

Під капотом

За потужність Mazda3 відповідає 2.5-літровий чотирьохциліндровий двигун на 186 кінських сил та 252 Нм. Компонується він шестиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід стандартно на передні колеса. Витрата пального перебуває на рівні 9.1 л/100км у міському, 6.8 л/100км у заміському та 7.9 л/100км у змішаному циклах. З повним приводом седан витратить 9.4, 7.2 і 8.4 л/100км відповідно. Хетчбеки з повним приводом витратять 9.8 л/100км у місті, 7.4 л/100км за його межами і 8.8 л/100км у середньому. Хетчбеки з шестиступінчастою коробкою витрачають 9.4 л/100км у міському та 6.8 л/100км і 8.2 л/100км у змішаному циклах.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Honda Insight 2019
Огляд тест-драйву: Honda Insight 2019
Огляд тест-драйву: Audi A8 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Audi A8 2019