Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz GLA-Class 2019

19 липня 2019

Сучасний Mercedes-Benz GLA-Class 2019 року є чимось середнім між кросовером і хетчбеком. Компактний транспортний засіб отримав підвищену позицію водія і пропонує повний привід.  Основною відмінністю творіння Mercedes-Benz стала відсутність величавості, присутньої в тій чи іншій мірі іншим кроссоверам. Перед нами класичний, елегантний GLA-Class, який конкурує з Audi Q3, BMW X3, Infiniti QX30 і новим Lexus UX. Топовою моделлю лінійки стала AMG GLA 45 з 380 конячками, але це не означає, що інші GLA позбавлені шарму або мають недостатньо переваг.

Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz GLA-Class 2019

Вам сподобається 

Вам сподобається новий Mercedes-Benz GLA, якщо ви хочете отримати щось більш вишукане, але при цьому не готові віддавати останні гроші. GLA 2019 року - це суміш вишуканості і волаючої функціональності, якими славиться Mercedes-Benz. 

Вам може не сподобатися 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме

Якщо ви віддаєте перевагу просторому салону, то на цьому ваші шляхи з Mercedes-Benz GLA розійдуться. Адже за умови салону повного пасажирів, в кінці подорожі можна почути нарікання від людей, які опинилися на задніх сидіннях. Також варто бути обережними при виборі додаткових опцій, адже за них доведеться доплатити значну суму.

Нове у 2019 році

Крім нового кольору «Iridium Silver» кузова, модель 2019 року не відзначилася якимись помітними оновленнями. 

Враження від їзди

Завдяки середнім розмірам кузова, GLA відчувається настільки стабільним і надійним, наскільки тільки може бути. Його габарити спрощують процес парковки. Кросовер відчуває себе комфортно як в міських умовах, так і поза містом. На шосе автомобіль залишається вражаюче тихим всередині, як і передбачає його статус. Хоча, більше шумоізоляції в салоні все одно не завадило б. З якістю ходу та ж ситуація, комфорт у всьому, але все ж не такий високий рівень, як у типових розкішних автомобілів. Такі ж думки з'являються, після тестування автоматичної коробки передач. Турбодвигуни, тим часом, радують потужністю і спритністю. Деяким може не сподобатися робота системи стоп /старт, але її можна відключити. Характеристики Mercedes-Benz GLA-Class дозволяють водієві розраховувати на багато що.

Найкращі характеристики

Навіть за ідеальних умов, трапляються ситуації, коли концентрація водія падає. Та й бувають випадки, в яких помітити інший автомобіль або пішохода, просто неможливо. Ось тому чудово мати ще одне пильне «око», чке буде слідкувати за дорогою та подасть сигнал автомобілю, коли треба загальмувати. Така можливість доступна завдяки системі екстреного гальмування.

Система «Brake Hold» - ідеальний помічник при перенасиченому міському русі. Одним натисканням на кнопку ви активуєте гальма, скажімо на світлофорі. Водій може навіть зняти ногу з педалі.

Детально про автомобіль Mercedes-Benz GLA- Class

Інтер’єр 

З огляду на компактні габарити, салон Mercedes-Benz GLA-Class не відрізняється просторістю. Місця позаду, в принципі, для дорослих вистачить, за умови, що пасажир на передньому сидінні і водій не дуже високі. Властива всім творінням Mercedes-Benz елегантність єі тут. Але варто придивитися ближче, і помічаєш пластик в салоні, який не дуже відповідає поняттю преміум якості. Але, оскільки GLA вважається одним з найдоступніших представників сімейства, момент економії не повинен дивувати. Якість збірки, між тим, не викликає ніяких нарікань. При складених задніх сидіннях загальний вантажний обсяг складає 1160 літрів.

Відео тест-драйв Mercedes-Benz GLA-Class 2019 року

Екстер’єр

Розмірковуючи на тему, чи можна GLA віднести до розряду позашляховиків, варто відзначити його масивну решітку радіатора і псевдо захисні пластини в нижній частині кузова з обох сторін моделей з повним приводом. Продовживши огляд, помічаєш більш плавні і округлі лінії, що не зовсім асоціюються з різкими формами класичних позашляховиків. В принципі, стає неважливо, до якого типу кузова відноситься творіння Mercedes-Benz, дивитися на нього все одно приємно.

Базова комплектація

Незважаючи на помірну для бренду вартість, оснащений GLA добре. У базовій комплектації ви можете розраховувати на електропривод багажника, автоматичний двозонний клімат-контроль, 18-дюймові колеса з литого сплаву, режими управління, 14 режимів налаштування водійського сидіння з пам'яттю, 8.0-дюймовий дисплей інформаційно-розважальної системи і функції доступу без ключа і кнопкового запалювання. Стандартними системами безпеки стали системи запобігання можливого зіткнення з екстреним гальмуванням і попередження про втому водія.

Опційне обладнання

Система повного приводу «4Matic» включає в себе режим їзди по бездоріжжю, інформаційний дисплей і регулювання швидкості підйому. В якості опції пропонуються: утримання на смузі руху, моніторинг сліпих зон, адаптивний круїз-контроль, система камер на 360о, Apple CarPlay/Android Auto, точка доступу Wi-Fi, підсвічування салону, функція відкривання багажника без рук, панорамний люк, світлодіодні фари, підігрів передніх сидінь, аудіосистема «Harman Kardon», функції дистанційного відкривання і запуску і автоматична парковка.

Під капотом

Список доступних силових установок починає 1.6-літровий чотирициліндровий турбодвигун на 122 кінських сили і 200 Нм. Пару йому стандартно складає шестиступінчаста механічна коробка передач. Привід на передні колеса. Розгін до сотні відбувається за 9.0 секунд. Витрата палива знаходиться на рівні 7.8 л/100 км у міському, 4.9 л/100 км в заміському і 6.0 л/100 км в змішаному циклах. Також доступна семиступінчаста автоматична коробка. Розгін відбувається за 8.7 секунд, витрата палива становить 5.8 л/100 км в змішаному циклі. Наступним йде 1.6-літровий чотирициліндровий турбодвигун потужністю 156 кінських сил і 250 Нм. З механічною коробкою розгін відбувається за 8.4 секунд, витрата палива досягає показника 6.0 л/100 км в змішаному циклі. З автоматичною коробкою можна розраховувати на розгін за 8.1 секунд і витрата палива на рівні 5.8 л/100 км відповідно. Більше потужності, а саме 184 кінських сили і 300 Нм, гарантує 2.0-літровий чотирициліндровий турбодвигун. В пару йому дісталася автоматична коробка. Сотні автомобіль з ним досягне за 7.1 секунд, витративши 6.6 л/100 км в змішаному циклі. Ще один 2.0-літровий чотирициліндровий турбодвигун порадує 211 конячками і 350 Нм. З механічною коробкою позначки в 100 км/ч GLA досягне за 6.7 секунд, витративши 6.2 л/100 км в змішаному циклі. З автоматичною коробкою розгін відбудеться за 6.6 секунд, витрата палива досягне рівня 6.6 л/100 км відповідно. Найпотужнішій моделі в лінійці, AMG GLA 45, дістався 2.0-літровий чотирициліндровий турбодвигун потужністю 380 кінських сил і 475 Нм. З автоматичною коробкою передач і повним приводом розгін до 100 км відбувається за 4.4 секунди, витрата палива становить 7.4 л/100 км в змішаному циклі. В якості альтернативи представлені дизельні двигуни. Найпотужнішим є 2.2-літровий чотирициліндровий турбодвигун потужністю 177 коней і 350 Нм.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz G-Class 2019
Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz G-Class 2019
Огляд тест-драйву: Toyota Avalon 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Toyota Avalon 2019