Огляд тест-драйву: Nissan Altima 2020

12 грудня 2019

Незважаючи на посередній рейтинг Nissan Altima 2020 це хороший автомобіль середнього розміру. Відмінний варіант для повсякденного використання у місті з двома продуктивними версіями двигуна, невисоким рівнем споживання пального і плавною манерою ходу. Салон тішать комфортом. Між тим, деякі суперники обходять його в плані внутрішнього простору і азарту їзди. 

Огляд тест-драйву: Nissan Altima 2020

Нове у 2020 році 

  • Змін, які б заслуговували на згадку, на наступний рік не передбачено

Кому варто купити? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Так, Altima це хороший автомобіль, але у класі представлені і кращі варіанти. Так, є сенс поглянути в сторону інших автомобілів шанувальникам купе, оскільки Nissan Altima пропонується виключно в кузові седан. Сучасний Toyota Camry має кращий попередній рейтинг надійності, вищу якість оздоблювальних матеріалів салону, а Honda Accord вирізняється спортивною манерою пересування і економічністю. 

Нове чи б/у авто? 

На 2019 модельний рік Altima пережив редизайн. У наступному році помітних змін очікувати не варто, тому можна сміливо обирати попередні моделі. Суттєво зекономити можна з версіями попереднього покоління. Хоча в цьому випадку доведеться змиритися з відсутністю Apple CarPlay, Android Auto і більшого сенсорного екрану. Не доступні представникам минулого покоління і опції двигунів. 

Порівняння з іншими авто/комплектаціями

Nissan Altima чи Toyota Camry

Новий Toyota Camry це один з найкращих автомобілів у класі. Він став одним з небагатьох седанів, які можуть конкурувати з Altima в плані рівня економії пального. Сучасний Toyota може похвалитися продуктивним V6 двигуном, який обходить силовий агрегат Nissan. Крім того, Camry отримав більше стандартного оснащення і матеріали салону вищої якості. З іншого боку Altima має більш містке багажне відділення.

Nissan Altima чи Honda Accord

Ще один вдалий варіант це Honda Accord. У порівнянні з Altima продуманий Accord має більший багажник, просторіший салон з матеріалами вищої якості і жвавіше управління. Більше стандартного оснащення теж у Honda. Седани коштують приблизно однаково, але при детальному порівнянні Honda випереджає суперника. 

Салон 

Салон Nissan вміщує до п’яти людей. Сидіння водія стандартно має електропривод. За потреби базову тканинну обшивку можна замінити на шкіряну. Як опції пропонуються спортивні сидіння з підігрівом попереду та підігрів керма. Дорослі пасажири отримують вдосталь особистого простору на першому і другому рядах. До речі, сидіння Altima є одними з самих зручних у класі. Задля дитячої безпеки передбачено два повних набори кріплень автокрісла LATCH. Об’єм багажного відділення становить 425 літрів. Загалом, салон Ніссан Альтіма вирізняється зрозумілим дизайном, хоча окремі суперники і пропонують вищу якість оздоблювальних матеріалів. Базові моделі отримали інформаційно-розважальну систему Nissan Connect з 8.0-дюймовим сенсорним екраном, Android Auto, Apple CarPlay, двома USB портами, 6 динаміками стерео, Bluetooth, супутниковим радіо і Siri Eyes Free. Доступними є навігація, HD радіо і аудіосистема «Bose» на 9 динаміків.

Відео тест-драйв Nissan Altima 2020 року

Технічні характеристики 

Базовим для Altima став 2.5-літровий чотирьохциліндровий двигун на 191 кінську силу і 244 Нм. Витрата пального перебуває на рівні 8.4 л/100км у міському, 6.0 л/100км у заміському і 7.4 л/100км у змішаному циклах. В якості потужнішої альтернативи пропонується 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 249 кінських сил і 380 Нм. З ним седан витрачає 9.4 л/100км у місті, 6.7 л/100км за його межами і 8.1 л/100км у середньому. У пару обом двигунам дістався варіатор. Що стосується манери ходу, то у більшості ситуацій седан тішить платністю ходу. Він не такий атлетичний, як деякі суперники, але у повороти входить з впевненістю. Підвіска моделі SR за природою є більш жорсткою, завдяки чому автомобіль відчувається спортивним. Привід стандартно на передні колеса, в якості опції пропонується повний. Технічні характеристики Nissan Altima 2020 вдовольнять більшість міських завсідників. 

Безпека 

Обмежена гарантія діє три роки або 57.936 км, гарантія на силовий агрегат триває п’ять років або 96.560 км пробігу. Седан має високий попередній рейтинг надійності. Він дуже добре себе показав під час різноманітних краштестів. У базу автомобіля увійшли попередження про можливе зіткнення, переднє автоматичне екстрене гальмування і камера заднього виду. Доступними стали функція виявлення пішоходів, адаптивний круїз-контроль з функцією стоп/старт, попередження про виїзд за межі смуги руху, моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух позаду, система камер навколишнього бачення, функція розпізнавання дорожніх знаків і заднє автоматичне екстрене гальмування. 

Розміри 

У довжину Altima має майже 488 см. Важить автомобіль від 1.455 до 1.569 кг.

Можливі комплектації 

У наступному році творіння Nissan пропонується у S, SR, SV, SL і Platinum комплектаціях. Базова модель Altima S отримала інформаційно-розважальну систему Nissan Connect з 8.0-дюймовим сенсорним екраном, Apple CarPlay, Android Auto, двома USB портами, Bluetooth, супутниковим радіо, функцію дистанційного запуску, кнопкове запалювання, неконтактний електронний ключ, тканинну обшивку, 8 режимів налаштування водійського сидіння, камеру заднього виду, попередження про можливе зіткнення і переднє автоматичне екстрене гальмування. Модель Altima SR отримала заднє автоматичне гальмування, моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух позаду, попередження про виїзд за межі смуги руху, задні сенсори паркування, автоматичне дальнє світло і функцію виявлення пішоходів. Розраховувати також варто на шкіряне кермо і спортивно налаштовану підвіску у версіях з переднім приводом. Доповнити седан можна 2.0-літровим турбодвигуном. Пакет «Premium» пропонує люк даху і підігрів передніх сидінь. Модель SV може похвалитися переднім автоматичним гальмуванням, системою «ProPilot Assist», яка виконує роль адаптивного круїз-контролю. На додачу до двозонного клімат-контролю модель потішить усім переліком оснащення пакету «Premium». Модель SL вирізняється за рахунок стандартних навігації, HD радіо, аудіосистеми «Bose» на 9 динаміків, функції розпізнавання дорожніх знаків і шкіряної обшивки сидінь. Топова модель Platinum від себе додає систему камер навколишнього бачення. 

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Equinox 2020
Огляд тест-драйву: Chevrolet Equinox 2020
Огляд тест-драйву: Fiat 124 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Fiat 124 2020