Огляд тест-драйву: Nissan Armada 2018

26 вересня 2018

Найбільший і найдорожчий позашляховик Nissan - це габаритний Armada 2018. Він пропонує три ряди і вміщає до восьми пасажирів. Буксирувати велетень може 3.855 кг. Повністю оновлений лише минулого року, Armada вражає привабливою зовнішністю, комфортом і збалансованою стартовою ціною, що дозволяє конкурувати з Chevy Tahoe, GMC Yukon, Ford Expedition або Toyota Sequoia. Під капотом приховано 5.6-літровий V8 двигун на 390 кінських сил, що робить автомобіль більш потужним, ніж представників GM, Ford і Toyota. На розсуд представлено три комплектації: SV, SL і Platinum. Усі моделі отримали семиступінчасту автоматичну коробку передач. Стандартно привід на задні колеса, як опція доступний повний.

Огляд тест-драйву: Nissan Armada 2018

Вам сподобається

Нинішній Nissan Armada 2018 - це, по суті, Infiniti QX80, але з нижчою ціною. Позашляховики майже ідентичні за розміром, мають однакове шасі, підвіску, двигун і коробку передач. Бажаючим отримати Infiniti за ціною Nissan, варто поглянути в сторону Armada.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Тим, хто хоче насолодитися плавністю ходу, Armada не дуже сподобається. Його підвіска не настільки добре поглинає нерівності дороги, як, скажімо, у Chevy Tahoe, GMC Yukon, Ford Expedition і Toyota Sequoia. Третій ряд Armada дорослим підходить, але він не такий просторий як у Expedition, Sequoia чи Chevy Suburban.

Нове у 2018 році

У поточному році позашляховик отримав помітні покращення інформаційно-розважальної системи і став першим позашляховиком, який пропонує високотехнологічну камеру заднього виду. Система використовує камеру, розміщену у задній частині і LCD монітор, вмонтований у скло стандартного дзеркала заднього огляду. Система стандартна для моделі Platinum. Можна сказати, що Nissan Armada пройшов тюнінг.

Враження від їзди

З просторим салоном і потужним V8 двигуном, Armada - це фантастичний транспортний засіб для подорожей. На шосе позашляховик залишається затишним, ні на секунду не втрачаючи стабільності ходу. Комфорту додадуть доступні підігрів керма і сидінь. Навігаційна система готова вражати якістю і простотою використання. У межах міста проблемою можуть стати розміри Armada, особливо при паркуванні. Декому управління може здатися важким, а їзда жорсткою. Показник розгону хороший з характерним звуком. Семиступінчаста автоматична коробка передач тішить плавністю. Моделі з повним приводом отримали бонус для пересування по бездоріжжю. При 23.1 см кліренсу Armada не найвищий представник класу, але цього вистачає для впевненого пересування по багнюці.

Найкращі характеристики

Стандартна для моделей SL і Platinum, розумна система «Around View Monitor» це наче камера кругового огляду на стероїдах. Вона не тільки показує те, що відбувається позаду автомобіля, але і те, що відбувається з боків і з переду.

Популярною опцією для позашляховиків типу Nissan Armada стали капітанські крісла другого ряду. Хоча з ними посадочна спроможність зменшується до семи людей, індивідуальні сидіння пропонують більше комфорту і полегшують доступ до третього ряду. Нажаль, вони доступні лише для Platinum.

Детально про автомобіль Nissan Armada

Інтер’єр

При наявності дерев’яних декоративних елементів і сучасних штрихів, салон Ніссан Армада є зручним і, навіть, вишуканим місцем. Якість співвіднесення деталей висока, всі елементи управління добре відчуваються. Позашляховик має три ряди, на яких можуть розміститися до восьми пасажирів. Топова Platinum пропонує капітанські крісла і центральну консоль для другого ряду. Простору вистачає на перших двох рядах, а от на третьому його не так багато. Водій отримує хорошу фронтальну видимість, нажаль, задня залишає бажати кращого. На центральній консолі розміщено 8.0-дюймовий сенсорний екран.

Екстер’єр

Міцний, але вишуканий Armada пропонує оновлений дизайн, нагадуючи Infiniti QX80 і, навіть, трохи Range Rover. В зовнішності позашляховика немає нічого дрібного, сам автомобіль важить майже три тонни. Базові моделі їздять на 18-дюймових колесах, а SL і Platinum дісталися 20-дюймові. Це найбільший позашляховик бренду, але продумана стилізація добре маскує розмір.

Базова комплектація

Великий Ніссан Армада доступний у трьох комплектаціях: SV, SL і Platinum. Базова SV постачається з двозонним клімат-контролем, 8.0-дюймовим екраном інформаційно-розважальної системи, навігацією, аудіосистемою AM/FM/CD/USB «Bose» на 13 динаміків, Bluetooth, камерою заднього виду, електроприводом передніх сидінь та передніми/задніми сенсорами паркування. Модель SL додасть: шкіряну обшивку, систему кругового огляду «Around View», електропривод багажника, електропривод третього ряду, дзеркала заднього виду з автоматичним затемненням і дистанційний доступ без ключа.  

Опційне обладнання

Топова Platinum Armada отримала: люк даху, розумний круїз-контроль, виявлення сліпих зон, систему попередження зіткнень при русі заднім ходом, екстрене гальмування та систему попередження про можливе зіткнення. Всі елементи доступні для SL. Модель найвищої комплектації також потішить: системою попередження про виїзд за межі смуги руху, підігрівом і охолодженням передніх сидінь, підігрівом другого ряду, розважальною системою для задніх сидінь з 7.0-дюймовими дисплеями, бездротовими навушниками і DVD програвачем.

Під капотом

Єдиним для Ніссан Армада став 5.6-літровий V8 двигун на 390 кінських сил і 534 Нм. Компонується він семиступінчастою автоматичною коробкою передач. Стандартно привід на передні колеса. Витрата пального становить 16.8 л/100км у місті та 12.4 л/100км за його межами. З повним приводом показники змінюються на 18.0 та 13.0 л/100км відповідно.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Porsche 911 2018
Огляд тест-драйву: Porsche 911 2018
Огляд тест-драйву: BMW X5 M 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: BMW X5 M 2018