Огляд тест-драйву: Nissan Leaf 2018

29 січня 2018

Японський автовиробник досягнув неабияких результатів в погоні за обладунками нового Leaf. Дотримавшись обіцянки минулого року, відтепер він здатний їздити без підзарядки до 240 км і легко стане альтернативою звичайному автомобілю, здатною задовольнити потреби більшості автомобілістів. З моменту появи моделі в 2011 році, було продано більше 200 000 одиниць і це рекорд для електрокарів. У 2018 Nissan Leaf поліпшив свій стиль, обзавівся безліччю функцій активної безпеки і, завдяки літій-іонній акумуляторній батареї, потужністю 40 кВт*год, здатний зберігати енергію на 40% більше, ніж у минулому році. На вибір доступно три рівні комплектації: базова S, середньорівнева SV і високорівнева SL.

Огляд тест-драйву: Nissan Leaf 2018

Компактний п'ятидверний хетчбек тепер розділяє багато стилістичних реплік з іншими новими проектами Nissan і тепер стає володарем більш звичайного листового металу. І хоча він поступається по продуктивності Chevrolet Bolt EV, ціна Ніссан Ліф 2018 року усе ж на 7000 доларів менша і починається від 30 000 доларів. Інші суперники, включаючи Ford Focus Electric, Hyundai Ioniq Electric і Volkswagen e-Golf, мають менший діапазон – від 180 до 200 км і продаються далеко не у всіх країнах.

Враження від поїздки

Для тих, хто ще не їздив в електрокарі, EV стане прекрасним вибором. Перше, що відчувається – це миттєва подача енергії від двигуна. Він спокійний і витривалий. Зовсім нечутно зайвого шуму, який мав місце у більш ранніх версіях електромобілів. Рульове управління легке, що відповідає його головній цілі при русі по місту й автостраді. Низький центр ваги і стійкості додає впевненості за кермом. Він діє і підпорядковується водієві як справжній автомобіль, а не який-небудь науковий проект. Nissan Leaf використовує агресивне рекуперативне гальмування, яке дозволяє вам керувати ним тільки за допомогою акселератора. Відпустіть його – і машина зупиниться і залишиться там до тих пір, поки ви знову не натиснете прискорювач. У базу входить традиційна педаль гальма, але як тільки ви освоїте ePedal, то виявите, наскільки вона спрощує їзду. На моделях SV і SL запропонований Nissan Pro-Pilot Assist в складі технологічного пакету, що включає в себе адаптивний круїз-контроль і помічник руху вздовж смуги, які знімають напругу з водія, коли він рухається по шосе. Це великий крок до автономної технології, яку ви побачите на більш пізніх моделях Ніссан.

Детальніше про новий Ніссан Ліф 2018 року

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Інтер'єр

Якість виготовлення салону і матеріали є першокласними: багато м'яких поверхонь і великі інформаційні прості у використанні дисплеї. Сама панель була перероблена в формі плаваючого крила з хорошим сенсорним екраном, який має п'ять дюймів на S-моделях і сім дюймів на версіях SV і SL. Перемикач селектора – це джойстик, встановлений на центральній консолі, а також передбачені звичайні кнопки для управління кліматом в середині приладової панелі, USB-порти і роз’єми для зарядки. Салон призначений для п'яти пасажирів, але середнє місце на задньому сидінні краще використовувати для коротких поїздок. У нижній задній частині авто є доступ до акумуляторної батареї, що в деякій мірі обмежує місце для ніг. Моделі S і SV мають тканеві сидіння, в той час, як SL пропонує шкіряну оббивку. Єдиною видимою ознакою електричної трансмісії Leaf є грибоподібний селектор приводу на консолі. В іншому випадку будь-який пасажир міг би подумати, що він сів у нову, більш приємну версію компактного Sentra, яка надзвичайно спокійна в русі.

Екстер'єр

Після редизайну електромобіль Ніссан Ліф 2018 року більше схожий на традиційний хетчбек або кросовер з ефектом плаваючою даху, зберігаючи деяку схожість з Murano. Фари були звужені, опустилися трохи нижче в крилах і тепер оснащені світлодіодними модулями в версіях вищого рівня. Єдиною ознакою його електричного агрегату є наявність широких дверцят порту зарядного пристрою, центрованих в носі над панеллю з алмазним малюнком, яка прикриває решітку радіатора.

Стандартне обладнання

Повністю новий Nissan Leaf доступний в S, SV і SL. Базові моделі оснащені: 16-дюймовими колесами, 40-відсотковим підвищенням акумуляторної витривалості і 37-відсотковим збільшенням потужності, а також технологією ePedal і аварійним автоматичним гальмуванням. Моделі SV включають: 17-дюймові колеса, шкіряне кермо, адаптивний круїз-контроль і Nissan Connect з навігацією і сумісністю з Apple Car Play/Android Auto. Високорівнева версія SL включає в себе: світлодіодні фари, зовнішні дзеркала з підігрівом, шкіряні сидіння, підігрів передніх 8-позиційних сидінь, підігрів керма, преміальну аудіосистему Bose на 7 динаміків, моніторинг сліпих місць, камеру огляду, попередження про виїзд зі смуги і попередження про перехресний рух ззаду.

Додаткове обладнання

На базових моделях S доступний порт швидкої зарядки і портативний зарядний кабель з адаптерами для розеток на 120 і 240 вольт. Пакет All Weather Package на S і SV включає в себе: сидіння, рульове колесо і зовнішні дзеркала з підігрівом. SV Tech пропонує: світлодіодне освітлення, 8-позиційні сидіння, портативний зарядний кабель, автоматичне екстрене гальмування, моніторинг сліпих місць, електричне стоянкове гальмо, асистент для підтримки смуги руху, попередження про перехресний рух ззаду, ProPilot і адаптивний круїз-контроль. У пакет SL Tech входять: ProPilot і Steering Assist, повнофункціональний адаптивний круїз-кнтроль, автоматичне екстрене гальмування з виявленням пішоходів і Intelligent Lane Intervention.

Технічні характеристики Nissan Leaf 2018 року

У Nissan Leaf 2018 року наявний синхронний електродвигун змінного струму, потужністю 110 кВт, який живить передні колеса і виробляє 147 кінських сил. Заряду літій-іонного акумулятора, потужністю 40 кВт*год, вистачає на 240 км. Швидка зарядка може зарядити Leaf до 80% за 40 хвилин, а при звичайній 240-вольтній зарядці йому необхідно 8 годин. Nissan передбачає гарантію на акумуляторну батарею 8 років/160 000 км.

Відео тест-драйв Ніссан Ліф 2018

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Toyota Camry 2018
Огляд тест-драйву: Toyota Camry 2018
Огляд тест-драйву: Audi TT 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Audi TT 2018