Огляд тест-драйву: Porsche Panamera 2020

18 березня 2020

Porsche Panamera 2020 року займає лідируючу позицію в класі розкішних автомобілів завдяки потужним двигунам, добре збалансованій керованості, шикарному і зручному салону і високому рівню надійності та безпеки.

Огляд тест-драйву: Porsche Panamera 2020

Нове в 2020 році

  • Оновлені технічні характеристики

Кому варто купити?

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Цей автомобіль відмінно підійде для водіїв, які готові платити за комфорт і дивовижну продуктивність.

Нове або б/в авто?

Нова модель не отримала ніяких серйозних змін. Це означає, що ви можете значно заощадити, купивши модель минулих років, при цьому мати практично всі ті ж функції і продуктивність, що і новий Panamera.

Стартова ціна Porsche Panamera 2020 року становить 87 200 доларів.

Porsche Panamera або Mercedes-Benz S-Class?

Обидва автомобілі Porsche Panamera і Mercedes-Benz S-Class є представниками автомобілів класу люкс, при цьому мають місткі і зручні салони, безліч передових технічних функцій і лінійку високопродуктивних двигунів.

У кінцевому рахунку, вибір між цими авто зводиться до особистих вподобань. Panamera більше нагадує спортивний автомобіль, виконаний у чотиридверному кузові. S-Class - це скоріше авто для автобанів. Він виключно тихий і простий в управлінні, а його характеристики більш технологічні, ніж Porsche.

Porsche Panamera або BMW 7 серії?

Седан BMW 7 серії досить просторий всередині, відрізняється комфортом і продуктивністю, як і Panamera. Потужність двигуна коливається від 335 до 600 кінських сил.

Зробіть вибір на користь Panamera, якщо для вас динаміка водіння є головним пріоритетом. Porsche більш спортивний в управлінні, ніж BMW.

З іншого боку, BMW 7 серії має аналогічну ціну в стандартній комплектації, але набагато краще оснащений функціями безпеки.

Салон

Porsche Panamera поєднує в собі спорткар, сімейний автомобіль і представницький седан. Незалежно від комплектації, передні сидіння Panamera забезпечують досить місця для високих пасажирів.

Шкіряна оббивка і підігрів передніх сидінь входять у стандартну комплектацію. Модернізації включають в себе задні сидіння з підігрівом, вентильовані передні і задні сидіння з функцією масажу і рульове колесо з підігрівом.

Панель приладів Panamera оснащена 12-дюймовим сенсорним екраном з яскравою графікою і швидким відгуком. Стандартні функції включають Apple CarPlay, навігацію, Bluetooth, три USB-порти, стереосистему з 10 динаміками, HD-радіо, супутникове радіо, Wi-Fi і двозонний автоматичний клімат-контроль.

Центральна консоль має сенсорні кнопки, які подобаються не всім автомобілістам. Вони вимагають від водія більшої уваги, ніж фізичні.

Додаткові функції включають в себе чотирьохзонний автоматичний клімат-контроль, стереосистему Bose з 14 динаміками, стереосистему Burmester з 21 динаміком, аналоговий секундомір і два 10-дюймових сенсорні екрани для пасажирів на задніх сидіннях.

Відео тест-драйв Porsche Panamera 2020 року

Технічні характеристики

Модель Panamera 2020 року доступна з шістьма варіантами двигуна. Всі вони з неймовірною легкістю розганяють машину. Стандартний Panamera має турбований мотор V6 потужністю 330 кінських сил. Комплектація 4S обладнана двигуном V6 з подвійним турбонаддувом і потужністю 440 кінських сил, а 4 E-Hybrid поєднує в собі цей мотор з електродвигуном з продуктивністю 457 кінських сил.

Porsche Panamera GTS обладнана V8 з подвійним турбонаддувом і потужністю 453 кінських сили. Модель Turbo збільшує потенціал V8 до 550 кінських сил, а Turbo S E-Hybrid з електричним двигуном забезпечує в цілому 677 кінських сил.

Для Porsche Panamera в стандартній комплектації розгін від нуля до 100 км займає трохи менше 6 секунд. Варіації Turbo і Turbo S E-Hybrid можуть зробити це приблизно за 3,5 секунди.

Кожен двигун з'єднаний з приголомшливим шестиступінчастим PDK Porsche, який представляє собою автоматичну коробку передач з подвійним зчепленням. Водії також можуть перемикатися вручну за допомогою кнопок на кермі. Базова модель Panamera оснащена заднім приводом. Всі інші моделі мають повний привід.

Якщо вас турбує економія палива, виберіть один із гібридів Panamera. Модель E-Hybrid пропонує майже 9 км запасу ходу на одному тільки електромоторі.

Перезарядка автомобільного акумуляторного блоку займає близько 12 годин при використанні 120-вольтової розетки для будинку або 2,5 години при використанні 240-вольтової розетки і додаткового вбудованого зарядного пристрою 7,2 кВт.

Panamera зі стандартним мотором витрачає 12,4 л в місті і 8,7 л по шосе. 4S споживає 13 літрів в міському режимі і 9 літрів по шосе, в той час як Panamera Turbo витрачає 13/9,4 л на 100 км по місту і за його межами відповідно. Витрата палива Panamera в комплектації GTS становить 14,7/10,2 л на 100 км.

Безпека

Panamera 2020 року поставляється в стандартній комплектації з камерою заднього виду, а також із передніми і задніми датчиками паркування. Доступні функції безпеки включають в себе адаптивний круїз-контроль, систему попередження про зіткнення з функцією гальмування, моніторинг сліпих зон, систему допомоги в русі по смузі, адаптивні фари, камеру нічного бачення, систему паркувального камери з об'ємним оглядом і дисплей із нахилом.

Вага та розміри

Маса Porsche Panamera 2020 року варіюється від 1885 до 2445 кг. Довжина кузова моделі складає 5 метрів. Автомобіль у комплектації Executive трохи довший - 5,18 метра.

Можливі комплектації

Porsche пропонує Panamera 2020 року в майже двох десятках варіаціях.

До них відносяться стандартний чотиридверний хетчбек, довша модель Executive з додатковим простором для ніг пасажирів ззаду і універсальна модель Sport Turismo. Варто відзначити, що модель Sport Turismo має п'ять посадкових місць.

Базові і 4S моделі укомплектовані потужними V6. Моделі GTS і Turbo мають продуктивні V8. Двигуни V6 і V8 моделі E-Hybrid йдуть в парі з електричним двигуном і акумулятором, забезпечуючи швидке прискорення і економію палива.

 

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Alfa Romeo Giulia 2020
Огляд тест-драйву: Alfa Romeo Giulia 2020
Огляд тест-драйву: Honda Passport 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Honda Passport 2020