Огляд тест-драйву: Renault Megane 2021

1 лютого 2021

Новий Renault Megane 2021 - стильний хетчбек. Модель також представлена в кузовах універсал і седан, але в цьому огляді мова піде про хетчбек. Megane - красива машина, тиха і добре обладнана. Вона відмінно підходить для щоденних поїздок, але поступається конкурентам по драйву. 

Купити Рено Меган 2021 року на AutoMoto.ua

Нове в 2021 році 

  • рестайлінг екстер'єру та інтер'єру;
  • змінено розмір кузова;
  • доданий 1-літровий бензиновий двигун ТСЕ;
  • представлена модель плагін-гібридом. 

Кому варто купити? 

Renault Megane добре обладнаний і має безліч комплектів безпеки. Оновлений хетчбек стильно виглядає і, безсумнівно, виділить вас в міському потоці. Renault Megane відмінно підійде для щоденних поїздок по маршруту дім-супермаркет-робота, а також невеликих сімейних подорожей. 

Нове або б/у авто? 

Renault Megane четвертого покоління був представлений ще в 2015 році і відразу став лідером в своєму класі завдяки вартості та якості. З тих пір було багато косметичних оновлень. 

Рестайлінг 2021 року для Megane - серйозна і помітна подія. Нова лінійка пропонує додаткові технології, в тому числі новий плагін-гібрид, більше систем допомоги водієві, преміальний вигляд і оновлений дизайн екстер'єру, включаючи нові передні і задні ліхтарі, а також деякі довгоочікувані зміни в салоні.

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Однозначно варто купити Рено Меган 2 021 і отримати актуальний хетчбек. 

Зовнішній вигляд 

Дизайн Megane настільки сучасний, наскільки це можливо. 

Проте дизайнери автовиробника трохи погралися з новою версією і переробили передній бампер, дефлектори і крила. Вони зробили це непомітно, але не настільки тонко, щоб неможливо було виявити відмінності. 

Найбільшою зміною Renault Megane після рестайлінгу зовнішнього вигляду стало додавання нових світлодіодних фар Pure Vision. Вони замінюють існуючі галогенні лампи і обіцяють збільшити видимість на 30 відсотків. 

Також в доступну палітру додані три нові кольори (Solar Copper, Baltic Grey і Highland Grey). Вперше в лінійці Megane з'явиться варіант RS Line, який замінить лінійку GT.

Салон

Megane - п'ятимісний автомобіль. Салон пропонує досить місця для ніг і голови високого водія і переднього пасажира. 

Конструктори Renault Megane подбали про безліч відсіків зберігання речей. До них відносяться пристойні дверні кишені, в яких поміститься пляшка води. Ви знайдете в салоні два підсклянники на центральній консолі, контейнер під переднім підлокітником і ще один під рульовим колесом. Ніша перед важелем перемикання передач має роз'єми USB і 12 В, що дозволяє залишати мобільний телефон на зарядці.

Задні пасажири отримують пару невеликих дверних кишень, кишені на задній частині передніх сидінь і два підсклянники. Однак простір на сидіннях розчаровує в порівнянні з конкурентами. 

У багажнику Рено Меган має 434 літра. Простір можна збільшити до 1247 літрів, якщо скласти заднє сидіння. Задні крісла складаються за принципом «60/40». 

Недоліки багажника: висока внутрішня кромка і широкий задній бампер, через які не зручно завантажувати важкі предмети, і відсутність регульованого статі багажника з подвійною висотою. 

Рестайлінг Renault Megane змінив вигляд центральної консолі і додав цифрову приладову панель з супутниковою навігацією. 

Для Megane доступні три версії інформаційно-розважальної системи Easy Link. Початковий рівень пропонує простий 7-дюймовий екран, за ним слід трохи складніший 7-дюймовий з вбудованою супутниковою навігацією і 9-дюймовий вертикальний планшет. Всі екрани сумісні з Android Auto і Apple CarPlay. 

Дисплеї інформаційно-розважальної системи доповнює нова цифрова приладова панель діагоналлю 10,2 дюйма. 

Розробники Renault трохи попрацювали і над самою Easy Link, надавши їй новий інтерфейс. Окремий додаток для смартфона MY Renault дозволяє управляти деякими функціями автомобіля в доповнення до допоміжних засобів, таких як визначення місцезнаходження автомобіля, дистанційне блокування та розблокування, а також дистанційне включення світла і звукового сигналу.

Одним з великих переваг є те, що дизайнери Renault повернулися до поворотних ручок і кнопок для стандартного двозонного клімат-контролю, замість того, щоб інтегрувати їх в сенсорний екран. Це зробило регулювання температури на ходу набагато простішим і безпечнішим.

Відео тест-драйв Renault Megane 2021 року 

Технічні характеристики 

Двигуни Renault Megane представлені силовими агрегатами на будь-який смак. Є три бензинових: 1.3 TCe, який поставляється в трьох конфігураціях потужності (115, 140, 160 к.с.), 1,0-літровий, що видає 120 к.с. і 1,6-літровий потужністю 202 к.с. для тих, хто шукає більшого. 

Дизель і раніше присутній в сімействі Megane. Це Blue dCi з двома вихідними потужностями: 95 і 115 к.с. 

Відтепер максимальна комплектація Megane RS буде мати той же двигун, що і RS Trophy. Це 1.8 турбо, який розвиває 300 к.с. і 420 Нм крутного моменту (з коробкою передач EDC). 

Однак зіркою модельного ряду є новий плагін-гібрид E-Tech. Спочатку він буде запущений в універсалі Megane, а потім і в хетчбеку. Гібридна силова установка поєднує 1,6-літровий 4-циліндровий бензиновий двигун з батареєю 9,8 кВтг та двома електродвигунами. Видаючи 160 к.с., PHEV може проїхати в повністю електричному режимі 50 км зі швидкістю до 135 км/год.

Renault включає настінний бокс в вартість електрифікованої версії. Він заряджає автомобіль потужністю 3,6 кВт за три години - досить повільно для PHEV, більшість з яких може використовувати 7 кВт.

З базовим бензиновим двигуном Renault Megane розганяється до 100 км/год за 9,4 секунди. Для отримання такої цифри доведеться використовувати всі доступні вам оберти. Варто відзначити, що це не надто плавний і приємний за звучанням силовий агрегат. 

Renault Megane з "молодшим" бензиновим двигуном має витрату палива 5.3 л/100 км в комбінованому циклі. 

На вибір покупця Рено Меган представлені шестишвидкісна механічна коробка передач і семидіапазонний "робот" з подвійним зчепленням.  

Renault пропонує Megane тільки з переднім приводом. 

Безпека

Крім звичайних і обов'язкових систем безпеки, таких як аербеги і ремені безпеки, новий Megane оснащений системами допомоги водієві. Покупцеві доступні сучасні асистенти: від екстреного гальмування до попередження про виїзд з смуги руху, від попередження про сліпих зонах до виявлення сонливості водія. 

Новими в лінійці технологій ADAS є асистент руху по автомагістралі.

Розміри і вага 

Довжина хетчбека Renault Megane становить 4,35 м, висота - 1,44 м, ширина (без урахування бічних дзеркал) - 1,81 м. Споряджена маса автомобіля дорівнює 1336 кг. 

Можливі комплектації 

Renault відкриває широкі можливості для покупців Megane. Ви можете вибрати традиційний бензиновий, економічний дизельний або екологічний гібридний двигун, "механіку" або "робота". Актуальні комплектації уточнюйте у найближчого дилера Renault.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Hyundai Accent 2021
Новий Hyundai Accent 2021 на AutoMoto.ua
Новий БМВ Х6 2021 року на AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: BMW X6 2021