Огляд тест-драйву: Tesla Model S 2017

25 січня 2018

Нова модель Тесла S 2017 року, розробка і виробництво якої відбувається в Каліфорнії, пропонує повнопривідне водіння без забруднюючих атмосферу викидів і довгий список унікальних функцій, серед яких система автоматичного керування. Автомобіль досить місткий і може проїхати понад 400 км без підзарядки. Тесла S має такі функціональні можливості, які могли тільки снитися деяким суперкарам. Вартість автомобіля відповідає ціннику на найбільш розкішні повнорозмірні седани.

Огляд тест-драйву: Tesla Model S 2017

Цей п'ятидверний хетчбек є найшвидшим і популярним електромобілем в світі. І щоб автомобіль і далі залишався кращим в своєму сегменті, виробник не перестає модернізувати його зовнішній вигляд, інформаційно-розважальну систему і збільшує запас ходу. Також Tesla продовжила розвивати свою власну мережу зарядних станцій Supercharger, які тепер можна знайти в деяких країнах Європи і Азії, у всіх 48 континентальних американських штатах і в південній частині Канади. Загальна сума налічує більше 5 500 зарядних пристроїв. В Україні поки тільки очікується поява двох станцій Supercharger, тому будемо сподіватися, що незабаром в нашій країні стане на порядок більше «зелених» автолюбителів. Але охочим пересісти за кермо електромобіля варто знати, що, незважаючи на значний запас ходу, часу, щоб зарядити автомобіль піде набагато більше, ніж наповнити бензобак.

Екстер'єр

Tesla Model S дебютував ще в 2012 році і відразу став одним з найяскравіших автомобілів на дорозі, зберігаючи цю тенденцію в 2017-му. Незважаючи на свій успіх на ринку, Tesla не зупиняється на шляху до досконалості. У 2017-му модель набуває нового вигляду, завдяки більш сміливому дизайну, в якому відсутня панель, що імітує решітку радіатора, і оновленим фарам. Це незначна зміна, але і вона має велике значення. Особливо, якщо доводиться мірятися зовнішніми даними з моделями таких іменитих автовиробників як Audi, BMW, Jaguar і Mercedes-Benz.

Ніхто не стане сперечатися, якщо стверджувати, що Tesla випускає неймовірно стильні автомобілі. Незрівнянна обтічна форма кузова дарує автомобілю не тільки мільйони захоплених поглядів, але й приголомшливу аеродинаміку. Тому (ну може ще для того, щоб справити враження на чарівних дам) ручки дверей висуваються автоматично, коли водій з ключами опиняється поряд з авто, і з початком руху ховаються назад.

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

І хоча все вказує на те, що це седан, насправді Tesla Model S – хетчбек, а точніше – ліфтбек. Задній звис у ліфтбека такий же довгий як у седана, а п'яті двері відкривається вертикально по типу хетчбека, пропонуючи значний об'єм вантажного простору за задніми сидіннями. Крім того, у Tesla Model S є додатковий передній багажник, він не такий просторий як той, що ззаду, але й він не буде зайвим.

Інтер'єр

Перше на що звертаєш увагу, опинившись всередині авто – це величезний 17-дюймовий сенсорний екран, який розташований на приладовій панелі. Власникам автомобіля Тесла Модель S доведеться звикнути до того, що з його допомогою можна керувати температурними режимами, інформаційно-розважальною системою, навігатором і деякими іншими функціями автомобіля, що включають контроль заряду батареї і налаштування підвіски. Цей екран – справжній витвір мистецтва. Він швидко справляється з завданнями, простий у використанні, і крім усього іншого має привабливий дизайн. Зручні сидіння з чудовою оглядовістю, як для водія, так і для пасажирів, можуть бути виконані в шкіряному варіанті. Більшість панелей в салоні мають покриття «софт-тач», проте, його оздоблення трохи розчаровує. Аж надто все прісно і безбарвно.

Оскільки трансмісія автомобіля представлена ​​одноступінчастим редуктором, то немає необхідності перемикати швидкості, тому важіль перемикання передач відсутній, від чого в салоні звільнилося місце, яке виробник ще не придумав, як використовувати.

Технічні характеристики Тесла Модель S

З новою 75 кВтч батареєю навіть моделі Tesla S з меншою вартістю мають запас ходу близько 400 км. А моделі в комплектації 100D здатні розвинути потужність понад 700 кінських сил і проїхати без підзарядки близько 590 км, у флагманської моделі P100D показники запасу ходу більш скромні і становлять приблизно 570 км. Автомобілі Model S в стандартній комплектації є задньопривідними, на них встановлено двигун, потужністю 270 кВт (362 кінських сили). У повнопривідних версій «D» двигун поменше - 193 кВт (259 к.с.). Версія P100D вичавлює з заднього мотора до 375 кВт (503 к.с.) і утримує передній двигун на тому ж рівні.

Не буде перебільшенням сказати, що показники Model S суперечать деяким законам природи. Автомобілю, щоб розвинути швидкість 100 км/год, потрібно менше трьох секунд, що швидше, ніж необхідно тілу під впливом гравітації для падіння з високої будівлі. Прискорення відбувається без особливих зусиль і стороннього шуму, властивого бензиновим і дизельним двигунам при розгоні.

Крім аеродинамічного опору, вага конструкції (яка виявилася більше, ніж очікувалося) є основним фактором, що впливає на запас ходу автомобіля. За параметрами ваги Model S близька до моделей Mercedes S-класу. Для вирішення цієї проблеми Tesla використовує алюміній практично для всього каркаса кузова - так само, як Audi A8, Jaguar XJ і Range Rover. Повнопривідні моделі версії «D» важать майже 2300 кг, причому версія з менш виразними характеристиками на 230 кг легше.

Видео тест-драйв Тесла Модель S

 

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Land Rover Discovery 2017
Огляд тест-драйву: Land Rover Discovery 2017
Огляд тест-драйву: Rolls-Royce Phantom 2017
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Rolls-Royce Phantom 2017