Огляд тест-драйву: Toyota Camry 2019

28 січня 2019

Свіжий після минулорічного оновлення Toyota Camry восьмого покоління залишається одним з найбільш вражаючих та виправданих седанів. Після років відносно стриманої стилізації Camry нарешті вразив привабливою, спортивною зовнішністю. Можливо, зараз чимало покупців і зосередилась на сегменті позашляховиків, але у седанів все ще є шанс. Між тим, для тих, хто шукає хороший варіант серед седанів, нинішній Camry нічим не поступається Honda Accord, Kia Optima і Nissan Altima. Доступність потужного V6 та гібридного двигунів стане бонусом. Крім того, автомобіль стандартно пропонує чимало допоміжних технологій, які є опціями у суперників. Щоправда, користувачі Android будуть розчаровані, оскільки Android Auto досі недоступний, чого не скажеш про Apple CarPlay, який увійшов у базу.

Огляд тест-драйву: Toyota Camry 2019

Вам сподобається

З багаторічної репутацією надійності, витривалості та гарних цін перепродажу Toyota Camry 2019 року стане хорошим варіантом для тих, хто хоче з толком витратити зароблені гроші. Додатковими причинами для придбання седана стануть наявність стандартних допоміжних функцій та гібридної моделі, так само як нова стилізація.  

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Користувачам Android, так само як і шанувальникам турбодвигунів варто розглянути інші варіанти. Загальна місткість салону та багажника Camry поступається тому, що пропонують Hyundai Sonata і Honda Accord. А тим, кому потрібен повний привід, є сенс поглянути в сторону Subaru Legacy, Nissan Altima чи Ford Fusion.

Нове у 2019 році

У поточному модельному році Toyota Camry зробив ще один крок до створення інформаційно-розважальної системи 21-го сторіччя, стандартно запропонувавши Apple CarPlay.

Враження від їзди

Наскільки не зраджує пам'ять, Toyota Camry завжди був зручним та надійним седаном, хоча і без особливого азарту в плані управління. Приємна пропозиція у сегменті, але все змінилося після минулорічного оновлення. Подвійна задня підвіска, нижчий центр тяжіння та міцніша структура корпусу з 30% збільшенням торсіонної жорсткості призвели до покращення динаміки, а відтак і до отримання задоволення водієм. Помітно зросли точність рухів та управління. Нова восьмиступінчаста автоматична коробка передач стала надійним партнером двигунам. Стандартні чотирьохциліндрові двигуни влаштують більшість водіїв, гарантуючи вдале поєднання продуктивності та економічності. Шанувальники азартної їзди оцінять 305 кінських сил V6 двигуна, а захисники природи та новатори зрадіють гібридній силовій установці.

Найкращі характеристики

Гібридну модель Camry Hybrid можна вважати перлиною лінійки, оскільки вона стала першим гібридом з показником витрати 4.9 л/100км у змішаному циклі для седана середніх розмірів. Це перевершує те, що нині пропонують Honda Accord Hybrid, Kia Optima Hybrid та Ford Fusion Hybrid.

У той час як адаптивний круїз-контроль та автоматичне дальнє світло все ще залишаються опціями для деяких седанів, сучасний Camry отримав їх стандартно як частину набору «Toyota Safety Sense». Попередження про можливе зіткнення, екстрене гальмування, функція виявлення пішоходів та попередження про виїзд за межі смуги руху також увійшли до його складу.

Детально про автомобіль Toyota Camry

Інтер’єр

Панель приладів Toyota Camry восьмого покоління може похвалитися сміливим дизайном з асиметричними вигинами і лініями. Варті уваги добре підбиті передні і просторі задні сидіння. Елементи управління зрозумілі та легкі у використанні, крім того вони підсвічуються вночі. Перемикачі на кермі дають можливість водію керувати аудіосистемою. Великий 7.0 чи 8.0-дюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи гарантує простоту використання. Базові моделі мають один USB порт, в той час як моделі вищої комплектації пропонують три. Виділитися на фоні суперників допомагає ще й 10.0-дюймовий екран проекційної приладової панелі вітрового скла.

Відео тест-драйв Toyota Camry 2019 року

Екстер’єр

Компанія продовжує гратися зі стилізацією Camry, про що свідчить смілива зовнішність останнього покоління. Від передньої до задньої частини седан голосно заявляє про свою динамічність. Неможливо не помітити величезної решітки радіатора та цікаві заломи алюмінієвого капоту. Неочікуваним, а від того ще приємнішим, елементом стали чотири хромованих вихлопних патрубки моделей XSE. Вони ж потішать найбільш несподіваним елементом стилізації, а саме дахом «Midnight Black Metallic» у два тони.

Базова комплектація

Лінійка Camry складається з моделей L, LE, SE, XSE і XLE, де останніх два варіанти стали самими спортивним. Найдешевший Camry L пропонує автоматичну трансмісію, шість механічних режимів налаштування передніх сидінь, набір безпеки «Toyota Safety Sense», інформаційно-розважальну систему з навігацією, AM/FM аудіо на 6 динаміків, Bluetooth, Apple CarPlay та USB. Трохи дорожча модель LE додасть електропривод водійського сидіння, задні сидіння, які складаються у співвідношенні 60/40, сигналізацію та 17-дюймові колеса.  

Опційне обладнання

Моделі SE отримали більш спортивну зовнішню естетику, 18-дюймові колеса, перемикачі на керму, спортивні передні сидіння та спортивно налаштовану підвіску. Моделі XSE і XLE мають двозонний клімат-контроль, 7.0-дюймовий інструментальний дисплей, 8.0-дюймовий сенсорний екран, шкіряні сидіння, режими управління (Eco, Normal, Sport), моніторинг сліпих зон, панорамний, скляний люк даху та електронне стоянкове гальмо. До переліку чисельних опцій потрапили аудіосистема «JBL» з навігацією, камера огляду з гори, бездротова зарядка Qi та проекційна приладова панель на вітровому склі. Повна комплектація Toyota Camry виглядає вражаюче. Інформаційно-розважальна система Entune 3.0 гарантує постійну точку Wi-Fi, Apple CarPlay, Siri Eyes Free та Google контроль голосом.

Під капотом

За потужність Toyota Camry 2019 відповідає не один двигун. Популярністю користується стандартний 2.5-літровий чотирьохциліндровий двигун на 181 кінську силу та 231 Нм. Компонується він шестиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід на передні колеса. Сотні автомобіль досягає за 9.7 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 11.5 л/100км у міському, 6.4 л/100км у заміському та 8.3 л/100км у змішаному циклах. На ринку також існують версії двигуна на 206 і 209 кінських сил, які, до речі, споживають менше пального, а саме 6.9 та 7.4 л/100км відповідно у змішаному циклі. У пару їм дісталася нова автоматична коробка передач на вісім ступенів. Любителям динамічної їзди сподобаються 3.5-літровий V6 двигун на 305 кінських сил і 362 Нм. Пару йому складає восьмиступінчаста автоматична коробка. Привід традиційно передній. Витрата бензину Toyota Camry у даному випадку обмежується показниками 10.7 л/100км у місті, 7.4 л/100км за його межами та 9.2 л/100км у середньому. Гібридна модель Camry Hybrid пропонує 2.5-літровий чотирьохциліндровий двигун на 218 кінських сил у парі з електричним мотором. Потужність розподіляється через варіатор. Сотні седан досягає за 8.4 секунд, витрачаючи 4.9 л/100км у змішаному циклі.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Hyundai Tucson 2019
Огляд тест-драйву: Hyundai Tucson 2019
Огляд тест-драйву: Audi Q5 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Audi Q5 2019