Огляд тест-драйву: Toyota Corolla 2021

30 квітня 2021

Нова Toyota Corolla 2021 - компактний седан. Він пропонує одне з кращих поєднань якості та вартості в своєму класі. Помітні сильні сторони Corolla: інтуїтивно зрозуміла інформаційно-розважальна система, м'яка поїздка і економна витрата палива. Крім того, Corolla стандартно поставляється з розширеним набором функцій безпеки Toyota Safety Sense. 

Купити новий автомобіль Тойота Королла 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

З іншого боку, у цього автомобіля невеликий багажник і малопотужний базовий двигун. Незважаючи на те, що Toyota Corolla - частина нового покоління, в 2021 році седану важко зрівнятися з потужністю, маневреністю і практичністю багатьох своїх конкурентів.

Нове в 2021 році 

Тойота Королла отримала невелике оновлення до 2021 року:

  • Android Auto доданий в стандартну комплектацію;
  • представлена спецверсія Apex Edition зі спортивною підвіскою і доступними літніми шинами.

Кому варто купити? 

Toyota Corolla - розумний вибір в класі невеликих седанів. У нього добротно зібраний салон. Репутація Toyota щодо надійності - важливий момент при ухваленні рішення про покупку. 

Якщо вас зацікавила модель, без зволікань записуйтеся на тест-драйв і оцінюйте автомобіль. Тільки так ви вирішите, чи варто вам купити нову Тойота Королла 2021. 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Нове або б/у авто? 

Для Toyota Corolla 2021 року змін небагато. Найбільшою з них є нова версія Apex Edition. Модернізована підвіска цього рівня оформлення салону, а також додаткові липкі літні шини повинні пожвавити керованість Corolla. 

Оновлена Тойота Королла мало чим відрізняється від абсолютно нової моделі, представленої в минулому році. Є сенс брати машину 2020 року випуску. 

Toyota Corolla або Honda Civic

Honda Civic - фантастичний компактний автомобіль. Він випускається в варіантах кузова седан і хетчбек (виробництво купе було припинено в 2021 році) і має ряд потужних двигунів. У Honda різкіше управління, ніж у Toyota, і її водіння набагато цікавіше. Крім того, у Хонда більше вантажного простору і приємний  інтер'єр з м'якими на дотик поверхнями. У Toyota є довгий список стандартних функцій, таких як сенсорний екран з інтеграцією смартфона, але всі вони доступні в Honda. Багато в чому Civic - кращий автомобіль.

Toyota Corolla або Mazda 3

Corolla - прекрасний автомобіль, але Mazda 3 - кращий. На авторинку Мазда 3 представлена як седан, так і хетчбек. Mazda також оформлена матеріалами преміум-класу, а гнучка керованість перетворює її в один з найприємніших в водінні автомобіль в своєму класі. У Toyota кращі показники економії палива, але цього недостатньо, щоб рекомендувати її в порівнянні з Mazda.

Салон

Toyota Corolla 2021 року вміщує п'ять чоловік. В автомобіль легко сідати і виходити, а сидіння зручні. 

Тойота Королла отримала інтер'єр з тканини в стандартній комплектації та зі штучної шкіри в топових версіях. Матеріали салону Corolla викликають неоднозначні відгуки. Деякі критики знаходять матеріали не вражаючими, але інші вважають, що вони не поступаються автомобілям преміум-класу. Більшість згодні з тим, що салон зібраний і оформлений добре.

Багажник седана Corolla об'ємом 370 літрів поступається за розміром однокласникам. Задні сидіння можна скласти, але залишається виступ, який робить простір між підлогою багажника і складеними спинками сидінь нерівним і ускладнює завантаження довгих предметів.

Тойота Королла 2021 року випуску оснащена інформаційно-розважальною системою Corolla Entune. Мультимедіа проста у використанні і доповнюється сенсорним екраном, який швидко реагує на введення. Ви можете з'єднати свій смартфон з автомобілем через Apple CarPlay і, новинку 2021 року Android Auto. На центральній консолі також є безліч добре організованих фізичних елементів управління.

Відео тест-драйв Toyota Corolla 2021 року

Технічні характеристики 

Toyota пропонує два варіанти двигуна з чотирма циліндрами для Corolla. Седан оснащений 1,8-літровим базовим двигуном, який розвиває потужність 139 к.с. Доступний в комплектаціях седана SE і XSE 2,0-літровий силовий агрегат видає 169 "конячок". 

Базовий двигун Тойота Королла 2021 модельного року підходить для міста, але на шосе він програє. Toyota Corolla з 2,0-літровим силовим агрегатом, у якого більша потужність, краще справляється з трасою. Седан розганяється до 100 км/год за 8.0 с і впевнено тримає швидкість. 

Менший двигун поставляється з безступінчатою автоматичною коробкою передач (CVT). Більший може бути з варіатором або шестиступінчастою механікою. На відміну від багатьох варіаторів, у Corolla він працює плавно і тихо.

Toyota Corolla в базовій версії витрачає 6.9 л/100 км. Дивно, але оцінки витрат поліпшуються з великим двигуном. Седан з 2-літровим мотором вимагає 6.7 л/100 км.  

Ця Toyota забезпечує комфортну поїздку, має збалансовану керованість з сильними гальмами і легким рульовим управлінням. На жаль, спортивні моделі SE і XSE не так маневрені, як деякі конкуренти. Передній привід входить у стандартну комплектацію.

Безпека

Тестування на аварійність в США Toyota Corolla 2021 пройшла з успіхом. Загальний рейтинг безпеки склав п'ять з п'яти зірок. Автомобіль отримав п'ять зірок в лобових і бічних краш-тестах і чотири зірки в тестах на перекидання.

Розміри і вага 

Седан Corolla складає близько 4.63 м в довжину, 1.78 в ширину і 1.43 у висоту. Тойота Королла 2021 має кліренс 150 мм. Споряджена маса автомобіля коливається від 1 319 до 1428 кг.

Можливі комплектації 

Toyota випускає седан Corolla 2021 року в п'яти комплектаціях: L, LE, SE, XLE і XSE. L, LE і XLE поставляються з 1,8-літровим чотирициліндровим двигуном і безступінчатою автоматичною коробкою передач (CVT). Тойота Королла 2021 SE і XSE мають інші характеристики: 2,0-літровий рядний чотирициліндровий двигун і можливість вибору між варіатором або шестиступінчастою механічною коробкою передач. Більше про оформлення салону, помічників водія і функціях комфорту кожної версії Toyota Corolla дізнавайтеся у найближчого дилера бренду.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Porsche Taycan 2021
Купити новий автомобіль Порше Тайкан 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Субару Аутбек 2021 року на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Subaru Outback 2021