Огляд тест-драйву: Volvo XC40 2020

29 квітня 2020

Volvo XC40 2020 року належить до сегменту малолітражних кросоверів преміум-класу. Цей автомобіль має одну з найнижчих стартових цін серед аналогічних компактних позашляховиків, пропонуючи при цьому потужні мотори, м'яку і плавну їзду, а також стильний і просторий салон.

Огляд тест-драйву: Volvo XC40 2020

Нове в 2020 році

  • Шкіряну оббивку салону прибрали зі стандартної комплектації

Кому варто купити?

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Volvo XC40 відмінно підійде для активного сімейного відпочинку. Його вартість значно нижча, ніж у автомобілів-конкурентів, але він має всі необхідні характеристики для комфортної експлуатації в місті і за його межами.

Нове або б/в авто?

Volvo представила XC40 як абсолютно нову модель в 2019 році. В автомобілі 2020 р.в. не було внесено ніяких помітних змін. В оновленій версії більше не доступний салон з натуральної шкіри, хіба що за додаткову плату. Замість цього XC40 в стандартній комплектації Momentum поставляється з оббивкою Volvo T-Tec, виконаної з комбінації тканини і штучної шкіри.

Старі і нові моделі практично не відрізняються, тому є сенс вибрати б/в авто, щоб заощадити гроші.

Volvo XC40 або Jaguar E-Pace?

Jaguar E-Pace коштує трохи дорожче, ніж XC40, але явно не дотягує за своїми характеристиками до Volvo. XC40 має більш просторий салон і довгий список стандартних функцій, включаючи цифровий дисплей на панелі приладів, підтримку сервісів Android Auto і Apple CarPlay і супутникове радіо. Обидва позашляховики пропонують вибір між двома турбованими двигунами, але модель XC40 може похвалитися кращими характеристиками.

Volvo XC40 або BMW X1?

BMW X1 є, напевно, єдиним автомобілем-конкурентом XC40, який багато в чому затьмарює його. BMW пропонує більш продуктивний мотор, швидкий розгін і стильний салон. Розкішний малолітражний позашляховик X1 має гарну керованістю і м'яку підвіску, яка забезпечує комфортну і плавну їзду. Обидва кросовера мають привабливі інтер'єри і просторі задні сидіння. Ви не помилитеся, вибравши будь-яку з цих моделей, але необхідно врахувати, що X1 коштує трохи дешевше, ніж XC40.

Салон

Volvo XC40 вміщує п'ять чоловік. Базова модель має одну з найнижчих цін в класі розкішних малолітражних позашляховиків. Проте він пропонує стильний і витончений салон з багатим технічним оснащенням.

Обсяг багажника XC40 становить 565 л і 1330 л зі складеними задніми сидіннями. У вантажному відсіку знаходяться спеціальні гачки для фіксації сумок і пакетів.

Інформаційно-розважальна система Sensus Connect оснащена вертикальним 9-дюймовим сенсорним екраном з роздільною зрозумілим інтерфейсом.

У список стандартних функцій входить підтримка сервісів Android Auto і Apple CarPlay і точка доступу Wi-Fi. Також доступні опції включають двозонний автоматичний клімат-контроль, навігацію, аудіосистему преміум-класу Harman Kardon з 13 динаміками і бездротову зарядку.

Відео тест-драйв Volvo XC40 2020 року

Технічні характеристики

Новий Volvo XC40 поставляється в базовій комплектації з 187-сильним чотирициліндровим турбодвигуном, але додатково доступний 248-сильний турбований мотор. Обидва силові агрегати йдуть у парі з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач.

XC40 зі стандартним мотором витрачає 10.2 л і 7.1 л на 100 км в місті і на шосе відповідно.

Цей кросовер має відмінну керованість у міських умовах і добре справляється з поворотами. В основному XC40 забезпечує м'яку і плавну їзду, але ця модель насилу долає серйозні нерівності на дорозі, особливо на великих швидкостях.

У базовій комплектації позашляховик обладнаний переднім приводом, але також доступні версії з повнопривідною системою.

Безпека

Стандартний Volvo XC40 поставляється з функціями допомоги в утриманні смуги руху, попередження про лобовому зіткненні, попередження про вихід зі смуги руху, розпізнавання дорожніх знаків, автоматичним екстреним гальмуванням, автоматичними фарами дальнього світла і камерою заднього виду.

Додаткові функції безпеки включають адаптивні фари, протитуманні поворотні фари, адаптивний круїз-контроль, паркувальну камеру з об'ємним оглядом, систему контролю сліпих зон, попередження про перехресному русі ззаду, автоматичне гальмування заднім ходом, а також передній і задній парктроніки.

Доступна система Pilot Assist контролює вашу швидкість в потоці автомобілів і допомагає утримувати смугу руху.

Розміри і вага

Довжина Volvo XC40 становить 4.26 м. Його споряджена маса коливається від 1585 до 1805 кг.

Можливі комплектації

Volvo XC40 2020 року доступний в трьох комплектаціях: Momentum, R-Design і Inscription. Стандартна передньопривідна модель оснащена чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом, в той час як варіація з більш потужним турбомотором обладнана повним приводом.

 

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Toyota RAV4 2020
Огляд тест-драйву: Toyota RAV4 2020
Огляд тест-драйву: Audi A4 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Audi A4 2020