Огляд тест-драйву: Acura RDX 2020

20 листопада 2020

Acura RDX 2020 року - це розкішний компактний позашляховик. Він може похвалитися просторим салоном преміум-класу, багатим списком стандартних та можливі варіанти. Загальна вантажопідйомність також величезна для класу. Однак цій моделі Acura не вистачає потужних оновлень двигуна, які пропонують конкуренти.

Розкішний позашляховик Акура РДХ 2020 року

Нове в 2020 році 

Акура РДХ не отримала серйозних змін у 2020 році. 

Кому варто купити? 

У минулому році Acura RDX отримала нагороду «Кращий компактний розкішний позашляховик для сімей» за версією News and World Report в США. Автомобіль має одну з найнижчих початкових цін в своєму класі і безліч стандартних функцій. Однак є й інші варіанти з красивішим інтер'єром і потужнішими характеристиками.

Нове або б/у авто? 

RDX була повністю перероблена в 2019 році, і в 2020 році серйозних змін немає. Сміливо вибирайте замість нової Акура РДХ 2020 модель минулого року. Автомобілі майже ідентичні, але, ймовірно, відрізняються в ціні. 

Acura RDX або Audi Q5?

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Як і RDX, Audi Q5 пропонує гарне поєднання спортивності і комфорту. Обидва позашляховика мають вишукані та просторі салони з безліччю стандартних функцій. У Q5 доступний двигун V6 з подвійним турбонаддувом, в той час як RDX представлений тільки з чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом. Audi має більш інтуїтивно зрозумілу інформаційно-розважальну систему. Якщо це в вашому бюджеті, вибирайте Q5.

Acura RDX або BMW X3?

У BMW X3 спортивна керованість і два потужних варіанти двигуна. Модель Х3 має економічніше базовий двигун і вище показник безпеки. Слід зазначити, що Acura може похвалитися більш багатими матеріалами салону і довшим списком стандартних функцій, включаючи підігрів передніх сидінь, панорамний люк і інтеграцію зі смартфоном через Apple CarPlay - за нижчою ціною. Оба розкішних компактних позашляховика хороші. Але якщо у вас є вільні гроші, X3 - кращий автомобіль.

Салон

RDX вміщує до п'яти чоловік. Сидіння зручні, з хорошою підтримкою навіть у другому ряду.

На задніх кріслах є два повних набори роз'ємів LATCH для дитячих автокрісел і верхній ремінь на середньому сидінні. 

Акура РДХ має один з найвишуканіших салонів в класі компактних розкішних позашляховиків. У Acura RDX 2020 інтер'єр виконаний в основному з високоякісних матеріалів, і власники відзначають, що навіть мінімалістичний пластик залишає приємне відчуття. Оббивка з синтетичної шкіри стандартна, також доступна оббивка зі шкіри Milano.

RDX має хороший об'єм вантажного простору для свого класу: 880 літрів позаду сидінь другого ряду і величезні 2 259 літрів при складених задніх і повністю піднятих передніх сидіннях. Acura RDX 2020 року, незалежно від комплектації, має відсік для зберігання під підлогою.

Позашляховик РДХ поставляється з 10,2-дюймовим інтерфейсом True Touchpad від Acura, який має контролер тачпада в нижній частині центральної консолі. В системі багато функцій, але до неї треба звикнути.

Стандартні функції включають Apple CarPlay, Siri Eyes Free, точку доступу Wi-Fi, супутникове радіо, аудіосистему з дев'ятьма динаміками, Bluetooth, два порти USB і телематичну систему AcuraLink. Доступні функції включають аудіосистеми ELS з 12 і 16 динаміками, два додаткових порту USB і навігацію.

Відео тест-драйв Acura RDX 2020 року

Технічні характеристики 

У Акура РДХ 2020 характеристики двигуна дуже однозначні: хороша потужність, але без варіантів. У рух RDX призводить 2,0-літровий чотирициліндровий мотор з турбонаддувом на 272 кінських сили. Він добре працює з 10-ступінчастою автоматичною коробкою передач, забезпечуючи швидке прискорення. Такого тандему досить для більшості покупців, але тим, хто шукає більш потужний або гібридний двигун, доведеться шукати в іншому місці.

RDX витрачає 10,7 л/100 км в місті і 8,4 л/100 км н на шосе.

Це не найспортивніший позашляховик, але RDX 2020 може похвалитися впевненою, врівноваженою керованістю. Крім того, система підвіски Acura пом'якшує нерівності дороги.

Безпека

Acura RDX 2020 року одержала найвищу оцінку «Добре» у всіх шести краш-тестах американського Страхового інституту дорожньої безпеки. За ефективність стандартних функцій запобігання лобового зіткнення Acura поставили найвищу оцінку Superior. Національне управління безпеки дорожнього руху дало RDX 2020 загальний рейтинг безпеки п'ять з п'яти зірок. Він отримав п'ять зірок в бічному краш-тесті і чотири зірки в оцінках лобового зіткнення і перекидання.

Акура РДХ 2020 має відмінні характеристики безпеки завдяки довгому списку функцій безпеки. RDX стандартно поставляється з камерою заднього виду і системою AcuraWatch, яка включає:

  • попередження про лобовому зіткненні, 
  • автоматичне екстрене гальмування вперед, 
  • адаптивний круїз-контроль, 
  • пом'якшення наслідків виїзду з дороги, 
  • попередження про виїзд з смуги руху,
  • допомога в утриманні смуги руху.

Наявність доступних опцій - це моніторинг сліпих зон, попередження про перехресне русі ззаду, передні і задні датчики паркування, паркувальну камеру з об'ємним оглядом і проекційний дисплей.

Розміри і вага 

Розміри Acura RDX 2020 стандартні для класу: довжина 4,75 м, ширина 1,9 м, висота 1, 69 м. Споряджена маса позашляховика становить від 1 714 до 1 823 кг. 

Можливі комплектації 

Купити акура РДХ 2020 можна тільки одній комплектації з чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом потужністю 272 кінських сили і 10-ступінчастою автоматичною коробкою передач. Передній привід входить у стандартне оснащення, а повний привід доступний за додаткову плату. 

Поліпшити характеристики Акура РДХ 2020 допоможуть пакети Acura Technology, A-Spec і Advance. Пакет Technology - хороший вибір для багатьох покупців. Він додає оббивку з натуральної шкіри і розширює функції безпеки (моніторинг сліпих зон і попередження про перехресне русі ззаду).

Пакет Technology додає передні і задні датчики паркування, моніторинг сліпих зон, попередження про перехресне русі ззаду, аудіосистему ELS з 12 динаміками, два додаткових порту USB, навігацію, клімат-контроль з прив'язкою до GPS і шкіряну оббивку Milano.

Acura RDX 2020 з пакетом A-Spec отримує покращений екстер'єр, вентильовані передні сидіння, а також аудіосистему ELS з 16 динаміками.

RDX з пакетом Advance включає в себе майже всі доступні функції автомобіля, в тому числі рульове колесо з підігрівом, підігрів задніх підвісних сидінь, передні сидіння з регулюванням в 16 напрямках, паркувальну камеру з об'ємним оглядом і проекційний дисплей.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Ford Expedition 2020
Ford Expedition 2020 позашляховик синій колір
Розкішний Cadillac Escalade 2020 року на дорозі
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Cadillac Escalade 2020