Огляд тест-драйву: Acura RLX 2019

1 жовтня 2019

Новий Acura RLX відлюдник серед люксових седанів, але це не означає, що він не вартий уваги. Отримавши потужні бензиновий і гібридний силові агрегати, RLX є хорошою альтернативою відповідним німецьким варіантам. Оскільки седан освіжили у минулому році, 2019 не відзначився помітними змінами. Між тим, у 2018 автомобіль отримав масивну, ромбовидну решітку радіатора і нові світлодіодні фари. Декому цього виявиться замало, але седан виглядає привабливо, нехай і не дуже авангардно. Дещо пересічну зовнішність доповнюють відмінне управління і якість ходу. Під капотом приховані бензиновий V6 двигун на 310 кінських сил і гібридний силовий агрегат з 377 кіньми. Пару гібриду складає семиступінчаста автоматична коробка передач і повний привід. Бензинові моделі отримали передній привід. Чимало технологій було позичено у спортивного NSX, але не варто очікувати, що RLX стане придатним для перегонів, у його випадку ставка зроблена на комфорт. 

Огляд тест-драйву: Acura RLX 2019

Вам сподобається 

Суть важить більше ніж статус. Топовий RLX 2019 отримав вражаюче продуманий двигун з хорошими показниками динаміки та економії. Усі моделі тішать значним переліком оснащення.

Вам може не сподобатися 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Важливо мати вибір. Недоліком RLX стало те, що він пропонує лише дві моделі. Крім того, у нього немає Apple CarPlay/Android Auto. Незважаючи на високий рейтинг надійності вартість перепродажу далеко не найвища у класі.

Нове у 2019 році

У поточний модельний рік Acura RLX перейшов без помітних змін.

Враження від їзди 

Топова гібридна модель Acura RLX Sport Hybrid отримала те, що компанія називає «супер системою повного приводу» або SH-AWD. Між тим, це не просто маркетинговий крок. Управління дійсно відмінне. Потужність подається лінійно навіть на низьких швидкостях двигуна. Дякувати за це треба трьом електричним моторам. Система повного приводу самостійно визначає колеса, які мають найкраще зчеплення, і «підсилює» їх. Це дозволяє седану входити в повороти на швидкості спортивних автомобілів без втрати зчеплення. Модель RLX Sport Hybrid сміливо направляється туди, куди хочеться водієві і поводиться так, наче у неї нескінченний запас потужності. Стандартні моделі, можливо, не настільки революційно налаштовані, але тішать власника плавністю ходу і високим комфортом їзди, не говорячи вже про збалансоване управління.

Найкращі характеристики 

Згадуючи гібридний автомобіль, перше про що думаєш, це наскільки він неквапливий. Сучасний RLX Sport Hybrid не такий. Його силовий агрегат, до складу якого входять три електричних мотори, демонструє геніальність поєднання надійного зчеплення, економічності і бажаної динаміки. 

Аудіо бренд «Krell» вважається одним з найкращих у створенні супер систем. Новий гібрид від Acura єдиний автомобіль з цією системою на 14 динаміків. Вона гарантує повне відчуття присутності.

Детально про автомобіль Acura RLX 

Інтер’єр 

Усі, хто опиниться всередині, зможуть насолодитися простором салону Acura RLX. Технічно сидінь п’ять, але навряд чи комусь дуже сподобається тісне середнє сидіння позаду, тому краще обмежитися чотирма людьми. Високим пасажирам буде де розмістити ноги. Матеріали і якість збірки на високому рівні. Інформаційно-розважальною системою легко користуватися, але вона починає застарівати. Відсутність інтеграції смартфону в автомобілі 2019 року це недолік. Стандартний об’єм багажного відділення становить 422 літри, що є непоганим показником, але деякі суперники пропонують більше. Гібридна модель пропонує ще менше. 

Відео тест-драйв Acura RLX 2019 року

Екстер’єр 

Компанія демонструє новий посил у дизайні автомобілів RLX, RDX і MDX. Якщо говорити суб’єктивно, то це покращення. Новий RLX занадто хороший, щоб мати невиразну зовнішність. У довжину седан Акура має 502 см, що більше, ніж у BMW 5 Series і Mercedes-Benz E-Class. Завдяки додатковим сантиметрам автомобіль опинився десь між середніми і великими седанами. Позитивно це відобразилося і на внутрішньому просторі.

Базова комплектація 

Стандартна версія RLX пропонує привід не передні колеса, шкіряну обшивку, передні сидіння з електроприводом і 12 режимами налаштування, світлодіодні фари, клімат-контроль трьох зон, під’єднаний до GPS, люк даху, навігацію з оновленням трафіку в режимі реального часу, аудіосистему на 14 динаміків, Bluetooth, USB порт і HD радіо. Стандартним став набір «AcuraWatch», до якого входять уникнення зіткнення, автоматичне екстрене гальмування, адаптивний круїз-контроль, система «Traffic Jam Assist», моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух позаду, система попередження про виїзд за межі смуги руху, система утримання смуги руху і система камер огляду.

Опційне обладнання 

Коштуючи дорожче, RLX Sport Hybrid гарантує більше функцій і система та повний привід. У базу моделі увійшли аудіосистема «Krell», вентиляція передніх сидінь, підігрів бічних, задніх сидінь, підігрів керма, проекційна приладова панель не вітровому склі, сенсори паркування, камера на 360о, покращений клімат-контроль, функція дистанційного запуску, підігрівач скла і бічні дзеркала з автоматичним затемненням. Окремими опціями стали спойлер, 19-дюймові колеса різного дизайну і підсвічування зони біля дверей з логотипом RLX.

Під капотом 

Стандартній моделі дістався 3.5-літровий V6 двигун на 310 кінських сил і 369 Нм. Компонується він автоматичною коробкою передач на десять ступенів. Привід на передні колеса. Витрата пального перебуває на рівні 11.8 л/100км у міському, 8.1 л/100км у заміському і 10.2 л/100км у змішаному циклах. Модель Акура RLX Sport Hybrid оснащена 3.5-літровим V6 двигуном і трьома електричними моторами, гарантуючи 377 кінських сил і 470 Нм. У пару їм дісталася семиступінчаста автоматична коробка передач з подвійним зчепленням. Привід стандартно повний. Розгін до сотні відбувається за 5.2 секунд. Витрата пального становить 8.1 л/100км у місті, 7.8 л/100км за його межами і 8.1 л/100км у середньому.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Acura NSX 2019
Огляд тест-драйву: Acura NSX 2019
Огляд тест-драйву: Chevrolet Express 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Express 2019