Огляд тест-драйву: Audi Q3 2019

23 вересня 2019

Сучасний Audi Q3 гарантує все, що ви очікуєте від бренду, зокрема вражаючу стилізацію, найсучасніші технології, найвищий рівень безпеки, відмінне співвідношення деталей і динамічний характер ходу. Нинішній Q3 це найменший і самий доступний кросовер Audi. На 2019 рік його повністю оновили, в результаті чого автомобіль став більшим, більш потужним і просторішим всередині. Беззаперечною перевагою кросовера є кількість і якість оснащення. Суперниками Audi вважаються BMW X1, Volvo XC40, Lexus UX і Mercedes-Benz GLA. Деякі моделі початкового рівня суперників можливо і мають нижчу стартову ціну, але Q3 стандартно краще укомплектований, до його бази входять система повного приводу, панорамний люк, цифрова приладова група та Apple CarPlay з Android Auto.

Огляд тест-драйву: Audi Q3 2019

Вам сподобається 

Якщо ви хочете отримати більш, ніж просто хороший перелік стандартного оснащення за ціну, яку пропонує більшість суперників, нова модель Audi Q3 2019 гарний варіант. Гарантією спокою власника стануть сучасні технології і системи безпеки. На поточний модельний рік кросовер став просторішим. Козирем Audi завжди були стиль і динаміка ходу, нинішній Q3 не виключення.

Вам може не сподобатися 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

На жаль, навіть такі автомобілі як Q3 мають недоліки, у даному випадку це дещо різка робота коробки передач. Версії S line не додають динамічних покращень.

Нове у 2019 році 

Абсолютно новий Audi Q3 став довшим, ширшим і просторішим всередині. Кросовер може похвалитися новим силовим агрегатом. У базу увійшли найновіші технології і системи. Очі потішить сучасна стилізація.

Враження від їзди 

Новий Q3 у помітно кращий позиції, що дозволяє легко конкурувати з суперниками. Можливим це стало завдяки привабливій стилізації, просторому салону і розширеному переліку технологій. Цей Audi, можливо, не такий спортивний, як інші моделі компанії, але задоволення від їзди він доставить. Основним недоліком кросовера стала трансмісія, а точніше її налаштування. Нова акпп Audi Q3 дещо різка при наборі швидкості. Ситуацію рятує режим «Dynamic», з яким автомобіль отримує бажану плавність. Позбавившись первинних незручностей з коробкою передач, можна розслабитися і насолоджуватися потужністю і швидкістю. Новий двигун зробив автомобіль трохи швидшим. Найкраще компактний кросовер почувається на відкритих дорогах. Рульове управління точне і має хороший зворотній зв'язок. Компанія проробила фантастичну роботу по досягненню балансу між продуктивністю і комфортом. Позитивним відчуттям сприяють затишок і висока якість салону. 

Найкращі характеристики 

П'ятимісний салон Audi Q3 гарантує все, що можна бажати. По-перше, він став просторішим, збільшився вантажний об’єм, по-друге, сучасні технології вдало інтегровані у загальний простір, і по-третє, якість матеріалів і збірки на звичному для Audi рівні. Автомобіль є найдешевшим у своєму сімействі, але жодного натяку на дешевизну ви не знайдете.

Не лише цифрова приладова група і Apple CarPlay з Android Auto увійшли у базу Q3, не доведеться доплачувати за USB-A і USB-C порти, систему контрольованого спуску з гори і систему «Audi pre sense». Як опції пропонуються цифровий дисплей приладової панелі, бездротова зарядка, попередження про перехресний рух позаду, адаптивний круїз-контроль, камера виду згори і попередження про виїзд за межі смуги.

Детально про автомобіль Audi Q3

Інтер’єр 

У випадку Q3 бренд взяв і так привабливий інтер’єр і зробив його ще кращим. Високоякісні матеріали і вражаючий, сучасний дизайн гарантують відчуття автомобіля, як мінімум, на клас вище. Передні і задні сидіння стали помітно ширшими у порівнянні з попередніми моделями. Другий ряд посувається вперед і назад. Центральну частину займає 10.1-дюймовий екран, який контролює інформаційно-розважальну систему з елементами управління вентиляції, підігріву і кондиціонеру, які розмістилися нижче. Під кнопками передбачена доступна бездротова зарядка. Стандартно автомобіль оснащений цифровим набором приладів, який замінює цифровий дисплей приладової панелі у моделях вищої комплектації. У звичайних версіях використана шкіра і дерево, версія S line доступна з спортивним салоном і помаранчевими акцентами «Alcantara» на панелі і дверях. 

Відео тест-драйв Audi Q3 2019 року

Екстер’єр 

Решітка радіатора Audi Q3 має вісім кутів, натхнення на неї черпали у Audi Q8. Завданням дизайнерів було наділити Q3 більшою масивністю у 2019 році, отож вони підняли передню частину і додали світлодіодне освітлення для підкреслення ліній. Збоку виділяються помітні вигини. Усі моделі мають інтегрований, задній спойлер і світлодіодні задні фари. Стандартно автомобіль їздить на 18-дюймових колесах, S line вирізняється за рахунок 19-дюймових коліс.

Базова комплектація 

Стандартного оснащення у Q3 чимало. Усі моделі постачаються з системою повного приводу. Всередині чекають 10.25-дюймовий дисплей цифрового набору приладів, 8.8-дюймовий сенсорний екран і Apple CarPlay/Android Auto. Передбачені чотири USB порти, один з яких це USB-C. Аудіосистема має шість динаміків. Двозонний клімат-контроль, кермо, яке налаштовується по куту і вильоту, шкіряні передні сидіння з вісьмома режимами налаштування і підігрівом та панорамний люк теж увійшли у базу. Елементами безпеки стали шість подушок, система «Audi pre sense basic» з виявленням пішоходів і система контрольованого спуску з гори.

Опційне обладнання 

Опціями для моделей вищої комплектації стали цифровий дисплей приладової панелі, MMI тачпад з більшим екраном і навігацією та аудіосистема «Bang & Olufsen» на 15 динаміків. Також отримати можна камеру виду згори, адаптивний круїз-контроль, функцію автоматичного складання бічних дзеркал, автоматичну підтримку попереку для передніх пасажирів та 19 або 20-дюймові колеса. Окремо пропонуються перемикачі на кермі і помаранчеві акценти салону «Alcantara». 

Під капотом 

Основним на 2019 рік став 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 230 кінських сил і 350 Нм. Компонується він семиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід стандартно повний. Розгін до сотні відбувається за 6.5 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 9.7 л/100км у міському, 6.5 л/100км у заміському і 7.7 л/100км у змішаному циклах.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Nissan Pathfinder 2019
Огляд тест-драйву: Nissan Pathfinder 2019
Огляд тест-драйву: Jaguar XJ 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Jaguar XJ 2019