Огляд тест-драйву: Audi S8 2018

29 серпня 2018

Флагман німецького, люксового бренду Audi A8 2018 - це наочний доказ статусу власника. Суперниками автомобіля вважаються Mercedes-Benz S-Class, BMW 7 Series і Lexus LS. Компанія знається на досягненні балансу комфорту і продуктивності, пропонуючи додаткову порцію впевненості з системою повного приводу і футуристичними технологіями. Все це стосується A8, навіть з урахуванням того, що це останній рік існування седану перед появою нової версії. Варіант S8 від себе додасть 520 кінських сил.  2018 рік стане останнім для нинішнього покоління, яке все ще має що запропонувати.

Огляд тест-драйву: Audi S8 2018

Вам сподобається

Якщо ви бажаєте отримати седан представницького класу, який здатний викликати зацікавлені погляди самою тільки появою, а вишуканість якого не потребує представлення, погляньте в сторону Audi A8. Бажаючим насолодитися захопливою динамікою є сенс розглянути варіант високопродуктивного варіанту S8.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Тим, кому купівля люксового седану не горить, варто зачекати до появи моделі 2019 року. Тим часом, Mercedes-Benz S-Class і BMW 7 Series стануть свіжішими флагманами з неменшим рівнем вишуканості, у той час, як новий Lexus LS на підході. Шанувальникам CarPlay і Android Auto теж варто розглянути інші варіанти.

Нове у 2018 році

Плануючи появу нового покоління наступного року, компанія не вразила змінами цьогоріч. Між тим, пакет «Executive» комплектацію базової моделі розширить за рахунок активної системи утримання смуги руху та передніх сидінь з вентиляцією і масажем.

Враження від їзди

Перед нами представницький автомобіль чи продуктивний седан? З A8 2018 отримуємо і те, і інше. Продуманий V6 турбодвигун відмінно справляється з набором і утриманням швидкості. Сотні автомобіль досягає за 5.6 секунд. При бажанні отримати більше, варто ризикнути з варіантом S8, який з розгоном до сотні впорається за 4.1 секунду, при неймовірній точності входження в повороти, притаманній меншим і легшим автомобілям. Технічні характеристики Audi S8 потішать тих, хто звик отримувати задоволення від перебування за кермом і не боїться витиснути з автомобіля максимум. Усі седани пропонують комфортну їзду завдяки стандартній пневматичній підвісці і системі повного приводу, переваги останньої особливо помітні у холодну, мокру погоду. Автомобілі чудово підходять для повсякденних поїздок.

Найкращі характеристики

Неважливо куди їхати, водій залишиться водієм на своєму сидінні, тому є сенс подбати про комфорт. На такий випадок пакет «Executive» припас 22 режими налаштування і функцію масажу. Передньому пасажиру, між іншим, пощастило не менше.

Існує чимало причин полюбити S8, зокрема менша, ніж у A8, довжина полегшує виконання маневрів, а задній спортивний диференціал покращує процес подачі потужності і посилює зчеплення. Окрасою автомобіля став над потужний двигун.

Детально про автомобіль Audi S8

Інтер’єр  

Незважаючи на останні місяці існування, салон виглядає добре. Інтер’єр не оснащений сучасними елементами новішого A4, на кшталт приладової панелі на вітровому склі та Apple CarPlay/Android, але це приємне місце для перебування. Особливого шику Audi A8 і S8 додають передні сидіння з 22 режимами налаштування, кожне з яких оточене приладовою панеллю з кнопками і перемикачами наче тільки перенесеними з реактивного літака. Оскільки моделі пропонуються виключно з подовженою колісною базою, простір задніх сидінь вражає.

Екстер’єр  

Як і решта автомобілів Audi, нинішні A8 і S8 вирізняються величчям і певною стриманістю, сторонячись вигадливих ліній останнього S-Class. Винятком стала передня частина з фірмовою, світлодіодною підводкою головних фар і масивною решіткою радіатора. Седан вражає розміром, у довжину маємо 526 см. Варіант S8 трохи коротший, з 514 см. Найпростішим способом відрізнити S8 від стандартного A8 - це поглянути на широкі, квадратні вихлопні патрубки позаду.

Базова комплектація

Навіть базова модель потішить: шкіряною обшивкою, 18 автоматичними режимами налаштування передніх сидінь з підігрівом, аудіосистемою «Bose», навігацією, клімат-контролем чотирьох зон і люком даху. Стандартними також стали задня завіса з електроприводом і омивачі передніх фар. Усі моделі мають піврічну підписку на «Audi connect», яка пропонує точку Wi-Fi. Система повного приводу «Quattro» увійшла у базу. Покупець може розраховувати на: 22 режими налаштування передніх сидінь з вентиляцією і масажем, підігрів задніх сидінь, приладову панель на вітровому склі та панорамний люк.

Опційне обладнання

Пакет «Executive» розширить комплектацію базової моделі за рахунок: моніторингу сліпих зон, системи утримання смуги руху, адаптивного круїз-контролю, автоматичного екстреного гальмування та камери виду згори. Седан S8 може похвалитися: спортивною підвіскою, спортивним заднім диференціалом і 21-дюймовими колесами. Доповнити продуктивну версію можна: керамічними гальмами, системою нічного бачення, обшивкою стелі «Alcantara» та аудіосистемою «Bang&Olufsen».

Під капотом  

За потужність продуктивного Audi S8 Plus 2018 відповідає 4.0-літровий V8 турбодвигун на 520 кінських сил і 650 Нм. Пару йому складає восьмиступінчаста коробка передач. Розгін відбувається за 4.1 секунду. Витрата пального перебуває на рівні 13.6 л/100км у місті, 7.3 л/100км за його межами і 9.6 л/100км у середньому. Потужний Audi S8 отримав постійну систему повного приводу, відому як «Quattro».

Попередній огляд Огляд тест-драйву: BMW X1 2018
Огляд тест-драйву: BMW X1 2018
Огляд тест-драйву: Subaru Legacy 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Subaru Legacy 2018