Огляд тест-драйву: Audi Q8 2021

17 лютого 2021

Audi Q8 - хороший розкішний середньорозмірний позашляховик. Він механічно пов'язаний з трьохрядною моделлю Audi Q7. Але для Q8 компанія Audi відмовилася від сидінь третього ряду і зробила стиль більш спортивним. В результаті вийшов вражаючий розкішний позашляховик середнього розміру в стилі купе.

Нова Ауді Ку 8 2021 року випуску на AutoMoto.ua

Нове в 2021 році 

Нова Ауді Ку 8 поповнила список стандартних функцій і отримала переглянуті пакети опцій. Всі моделі тепер мають опцію контролю сліпих зон і попередження про перехресний рух ззаду. Пакет «Комфорт» в комплектації Premium додає рульове колесо з підігрівом і камеру виду зверху. Кермо з підігрівом також входить в стандартну комплектацію Premium Plus, а додатковий пакет Executive тепер має ще більше можливостей. Серед них адаптивний круїз-контроль, задні сидіння з підігрівом, система допомоги при утриманні смуги руху, фари в матричному дизайні і обтягнуті шкірою підлокітники.

Кому варто купити? 

Audi Q8 - приголомшливий вибір для тих, хто шукає потужний розкішний позашляховик. Автомобіль привабливий з усіх боків. Audi Q8 демонструє відмінні технічні характеристики, має люксовий і сучасний дизайн, пропонує величезний список функцій. 

Нове або б/у авто?

Новий Audi Q8 2020 роки не так вже й сильно відрізняється від моделі 2021 року. Q8 отримав пару стандартних функцій допомоги водієві (Audi Side Assist і Pre Sense Rear), але в іншому він практично не змінився в порівнянні з моделлю 2020 року. Ви можете розглядати торішній автомобіль для покупки. 

Audi Q8 або Audi Q7

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Розкішні позашляховики Q7 і Q8 мають багато спільного. Обидві моделі отримали висококласний інтер'єр, спортивне управління і довгий список функцій. Q7 пропонує ті ж двигуни V6 потужністю 335 кінських сил і V8 потужністю 500 кінських сил, що і Q8.

Проте, третій силовий агрегат Q7 - це турбована четвірка, яка служить його базовим агрегатом, в той час як Q8 має ще потужніший V8. У Q7 більше вантажного простору, ніж у Q8, і він вміщує до семи осіб, а його брат - тільки п'ять. Однак найбільшою перевагою Q7 є те, що він коштує набагато дешевше.

Audi Q8 або BMW X6

BMW X6 - один з найбільш спортивних автомобілів в класі. Обидва позашляховики добре керовані, але у X6 потужніші двигуни. У X6 і Q8 шикарні інтер'єри і два ряди просторих зручних сидінь. Вантажний простір позашляховиків практично однаковий. Однак інформаційно-розважальна система Q8 більш зручна для користувача, ніж X6. Вибір залежить від особистих переваг покупця. 

Салон

Audi Q8 має дворядний салон для п'яти пасажирів. Позашляховик пропонує багато місця. Простору спереду досить, навіть якщо нижня лінія даху створює враження меншої висоти над головою, ніж є. Задні сидіння на подив розкішні, з відмінним простором для ніг і над головою. 

Мало хто суперників може зрівнятися з якістю салону Q8. Він стильний і елегантний, кожен квадратний сантиметр інтер'єру покритий матеріалами преміум-класу. Крім того, пасажири їдуть в повній тиші завдяки відмінній шумоізоляції. 

У багатьох автомобілів-конкурентів по класу більше вантажного простору, ніж у Audi Q8, але це тому, що всі вони великі трьохрядні позашляховики. Q8 пропонує 860 літрів за задніми сидіннями і 1700 літрів при складених кріслах. Цікава фішка автомобіля - це можливість опустити задню частину Q8 на 6.35 см (за допомогою кнопки в багажному відділенні), щоб полегшити завантаження /розвантаження.

Цей позашляховик Audi оснащений інформаційно-розважальною системою MMI. Сміливе рішення Ауді використовувати повністю сенсорний екран в своєму найновішому інформаційно-розважальному інтерфейсі моделі Ку 8 викликало суперечки критиків. Деякі з експертів визнали інтерфейс відволікаючим, а іншим сподобався мінімалістичний вигляд і функціональність. 

Дійсно, управління інформаційно-розважальною системою вимагає навчання і вироблення звички. Сенсорні екрани забезпечують тактильний зворотній зв'язок, тобто вони вібрують, щоб попередити вас про те, що введення зареєстроване. 

Відео тест-драйв Audi Q8 2021 року

Технічні характеристики 

У лінійці Ауді Ку 8 три двигуни. Базовий силовий агрегат V6 оснащений турбонаддувом і працює в парі з 8-швидкісним автоматом. Комплект виглядає досить енергійним у всіх дорожніх ситуаціях, незважаючи на невелику затримку турбонаддува, коли ви рушаєте з місця. В такому оснащенні Q8 розганяється до 100 км/год за 5.3 с. 

Орієнтовані на продуктивність SQ8 і RS Q8 оснащені двигунами V8 з подвійним турбонаддувом. Audi SQ8 замінює стандартний 335-сильний двигун V6 з турбонаддувом на двигун V8 з подвійним турбонаддувом, який видає 500 кінських сил. Позашляховик може розганятися від 0 до 100 км/год за 4,3 секунди, як спортивний автомобіль. Ця більш продуктивна модель також має стандартну пневмопідвіску з S-налаштуванням, рульове управління всіма колесами і передні гальма більшого розміру.

Audi Q8 демонструє не найекономнішу витрату пального. Позашляховик з базовим двигуном "їсть" 12.4 л/100 км в змішаному циклі. 

Ауді Ку 8 - відмінний автомобіль як для неспішних подорожей, так і для драйвових поїздок. Рульове управління чуйне і добре зважене, Q8 відчуває себе збалансованим навіть на крутих поворотах. Гальма забезпечують відмінну гальмівну здатність. Адаптивна підвіска гарантує плавний хід, поглинаючи нерівності дороги.

У нормальних умовах система повного приводу Audi quattro передає 60% потужності на задні колеса. Завдяки цьому Q8 не здається дуже громіздким і важким.

Безпека

Q8 2021 року одержав п'ятизіркову оцінку краш-тестів Національної адміністрації безпеки дорожнього руху (NHTSA), а остання версія, оцінена Страховим інститутом безпеки дорожнього руху США, була названа кращим вибором безпеки. У той час як базова модель доступна з кількома системами допомоги водієві, більш просунуті опції, такі як адаптивний круїз-контроль з технологією Stop-and-Go і нічне бачення з виявленням пішоходів, доступні в топових комплектаціях. 

Розміри і вага 

Audi Q8 має довжину 4.45 м. Споряджена маса позашляховика складає 2490 кг.

Можливі комплектації 

Ви можете купити новий Audi Q8 в одній з трьох комплектацій: Premium, Premium Plus і Prestige. Також є два варіанти потужності SQ8 і RS Q8.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Nissan Leaf 2021
Купити новий Нісан Ліф 2021
НовийPorsche Cayenne 2021 року на AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Porsche Cayenne 2021