Огляд тест-драйву: BMW 7 Series 2021

23 лютого 2021

BMW 7 серії 2021 року - люксовий седан. Автомобіль вражає плавністю ходу, просторим і тихим салоном, зручними сидіннями і безліччю стандартних технічних засобів і функцій безпеки. Не бракує й “коней” під капотом. Моделі BMW 7 серії доступні з потужним шестициліндровим двигуном, плагін-гібридом, парою V8 і навіть справжнім монстром V12.

Купити новий БМВ 7 серії 2021 року

У седані від БМВ все чудово. Можливо, крім ціни. Проте до недоліків можна віднести відсутність сумісності з Android Auto (Apple CarPlay є стандартним) і вередливість систем розпізнавання жестів і голосу.

Нове в 2021 році 

Істотних відмінностей між моделями БМВ 7-ї серії 2020 і 2021 років немає. Виробник трохи по-іншому розприділив стандартні і додаткові опції. 

Кому варто купити? 

М'яка підвіска, люксовий салон і розкішні функції роблять BMW 7-ї серії привабливим варіантом для заможних покупців. За будь-яких обставин седан залишається спокійним, зібраним крейсером, який не “потіє" в довгих поїздках і залишить приємне враження по приїзду до пункту призначення.

Нове або б/у авто? 

Є те, що відрізняє моделі BMW 7-ї серії 2020 і 2021 років, - це деталі. Підігрів передніх сидінь, передніх підлокітників і рульового колеса, а також вбудований відеореєстратор і дистанційний запуск - все це тепер стандартні функції. Інтегрований в приладову панель CD-плеєр більше не випускається. Підігрів задніх сидінь тепер також є окремою опцією. 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Ви можете вибрати BMW 7 серії 2021 року і отримати більше стандартних функцій або купити автомобіль минулого року і заощадити. Всі опції доступні для моделі 2020 року. 

BMW 7 серії або Mercedes-Benz S-Class

Mercedes-Benz S-клас є постійним орієнтиром в сегменті супер розкішних автомобілів, і це в значній мірі через його люксовий інтер'єр. Він завжди був відомий своїм елегантним стилем, першокласними матеріалами, винятковим комфортом і простором. Головний компроміс - ціна. Якщо вам потрібен елітний розкішний седан, який не надто дорого обходиться, нова модель БМВ 7 серії 2021 року може бути кращим варіантом.

BMW 7 серії або Audi A8

Audi A8 і BMW 7 серії - гідні конкуренти. Обидва цих розкішних седана забезпечують спокійну керованість, комфортну поїздку нерівним асфальтом, просторе місце для пасажирів і безліч стандартних функцій. У обох авто однакова стартова ціна. 

Однак є деякі ключові відмінності. У A8 майже футуристична інформаційно-розважальна система з двома сенсорними екранами, які працюють досить добре. Audi також відрізняється свіжішим дизайном інтер'єру і трохи дорожчими матеріалами. Проте 7 серія має перевагу з точки зору об’єму багажника, а також пропонує ширший асортимент двигунів. Вибір між цими розкішними седанами - справа смаку. 

Салон

БМВ 7 серії - чотирьохдверний п'ятимісний седан. Передні сидіння м'які і зручні, а посадка водія ідеальна для тривалих поїздок. Стандартні задні крісла досить комфортні, хоча варто скористатися додатковим пакетом Rear Executive Lounge Seating, якщо ви хочете першокласне розміщення пасажирів. Він замінює заднє середнє сидіння на центральну консоль із сенсорною панеллю, а також додає підставку для ніг з боку пасажира. Незалежно від конфігурації, обидва ряди забезпечують достатній простір для ніг і над головою навіть для високих пасажирів.

Стандартні зручності включають шкіряне оздоблення, передні сидіння з підігрівом і електроприводом, передні підлокітники з підігрівом, рульове колесо з підігрівом і сонцезахисний козирок на задньому склі. Опції включають вентильовані і масажні передні сидіння, задні крісла з підігрівом і вентиляцією з функцією масажу, а також сонцезахисні козирки на задніх бокових вікнах.

BMW 7 серії має продуманий і елегантний інтер'єр, що відповідає зразку флагманського розкішного седана. Є багато шкіряних поверхонь, якісних металевих і дерев'яних акцентів, а також м'якого пластику. Салон залишається тихим незалежно від швидкості руху.

BMW 7 серії має місткий багажник об'ємом 500 літрів. Єдиним винятком є модель 745e (плагін-гібрид), яка пропонує менше вантажного простору через розташування акумуляторної батареї - 420 літрів. Задні сидіння не складаються, але є наскрізне відділення, в якому легше розмістити довші предмети, наприклад, лижі.

BMW 7 серії вражає своїми технічними характеристиками. На 10,2-дюймовому сенсорному екрані iDrive є прості меню і чітка графіка, сенсор моментально реагує. Крім торкання і прокрутки екрану, ви також можете керувати системою за допомогою ручки і сенсорної панелі на центральній консолі, а також за допомогою кнопок на приладовій панелі і рульовому колесі. Ці дублюючі елементи управління роблять інформаційно-розважальну систему відносно простою у використанні під час водіння.

Менш інтуїтивно зрозумілі системи розпізнавання жестів рук і голосу «Привіт, BMW». Обидва мають тенденцію невірно інтерпретувати команди або повністю їх пропускати.

Популярна система Apple CarPlay входить в стандартну комплектацію, що дозволяє користувачам легко інтегрувати інтерфейс iPhone на екран. На жаль, підтримка Android Auto в новій BMW 7 серії 2021 не надається.

Відео тест-драйв BMW 7 Series 2021 року 

Технічні характеристики 

BMW пропонує для 7 серії кілька варіантів трансмісії: від 320-сильного V-6 до до твін-турбо V-12 з вогняним диханням. У стандартному оснащенні BMW 740i представлений 335-сильний рядний шестициліндровий двигун з турбонаддувом, восьмиступінчаста автоматична коробка передач і задній привід. Доступний повний привід (xDrive). Цей силовий агрегат відмінно підходить для 7-ї серії. Він працює плавно і тихо, швидко набирає швидкість. Розгін з нуля до 100 км/год займає близько 5 секунд. Потужність на шосе також достатня завдяки плавному і своєчасному переключенню коробки передач.

BMW 745e знаходиться на одну сходинку вище, і у нього є плагін-гібридний шестициліндровий двигун потужністю 389 кінських сил. 745e відчуває себе швидко в повсякденному русі, навіть в повністю електричному режимі, і може розігнатися до 100 км/год за 5 секунд.

Лінійка доступних для BMW 7 серії двигунів виглядає так:

  • 3,0-літровий рядний шестициліндровий з турбонаддувом і електродвигун загальною потужністю 389 кінських сил (745e);
  • 4,4-літровий V8 з двома турбінами, 523 к.с. (750i);
  • 4,4-літровий V8 з двома турбінами, 600 к.с. (B7);
  • 6,6-літровий двухтурбінний V12, потужністю 601 к.с. (M760i).

Двигуни V8 можуть розігнати 7-у серію до 100 км/год менш ніж за 4 секунди, і ця швидкість супроводжується гарчанням вихлопної труби. M760i оснащений силовим агрегатом Goliath потужністю 601 к.с. з подвійним турбонаддувом V12. З ним БМВ 7 серії приблизно так само швидкий на прямій, як версії з V8, хоча коштує значно дорожче, в тому числі і на заправці.

У всіх моделей стандартний задній привід, доступний повний xDrive. Незалежно від двигуна під капотом, у 7 серії встановлена восьмиступінчаста автоматична трансмісія. 

У BMW 7 серії витрата палива варіюється в залежності від комплектації. У базовому оснащенні авто витрачає близько 11 літрів в змішаному циклі, в версії M760i - 13,1 л/100 км. 

Плагін-гібрид 745e витрачає 10.7 л/100 км при комбінованому русі, хоча він може проїхати до 25 км на електротязі. Зарядка літій-іонного акумулятора ємністю 12 кВтг займає близько 10 годин при використанні мережевої розетки на 120 вольт. Громадські зарядні пристрої або домашня розетка на 240 В повністю заряджають акумулятор приблизно за 3 години.

BMW 7 серії 2021 має прекрасну динаміку руху для седана такого розміру. Підвіска м'яка, що дозволяє авто плавно і безшумно ковзати на нерівному покритті. Поїздка на крейсерській швидкості по шосе - це комфортне і розслаблююче заняття. Розкішний седан відчуває себе досить стійко на поворотах в місті, і його відносно легко припаркувати. 

Безпека

Ні Національне управління безпеки дорожнього руху США, ні Страховий інститут дорожньої безпеки США не проводили аварійних випробувань BMW 7 серії 2021 року. Це звичайне явище для дорогих автомобілів класу люкс.

Розміри і вага 

BMW 7 серії має довжину 5.27 м. Споряджена маса седана коливається від 1 925 до 2 340 кг.

Можливі комплектації 

BMW 7 серії 2021 року випускається в п'яти комплектаціях: 740i, 745e, 750i, M760i і Alpina B7. Основна відмінність між ними - це двигун. 

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Nissan Rogue 2021
Оголошення про продаж нового Nissan Rogue 2021
Купити новий Мерседес ГЛА 2021 року
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz GLA-Class 2021