Огляд тест-драйву: BMW X4 2019

10 червня 2019

Щось середнє між позашляховиком і спортивним седаном, BMW X4 зайняв проміжну позицію. З досить високим кліренсом і хорошим вантажним об’ємом, лінією даху наче у купе і динамікою ходу як у легкового автомобіля BMW X4 2019 року апелює до покупців, які шукали саме таку комбінацію. Не обійшлося і без компромісу, оскільки довелося пожертвувати долею практичності і витривалості позашляховика і керованістю седана. Якщо вам потрібно більше внутрішнього простору, погляньте в сторону X3, на основі якого X4 створювався. Розглянути можна і один з варіантів седану від того ж BMW, це якщо управління має першочергове значення. Але якщо поєднання позашляховика з седаном це саме те, що ви шукали, X4 до ваших послуг. Щоб все не здавалося таким простим, на ринку представлено декілька конкурентів з подібними технічними характеристиками, найближчим вважається Mercedes-Benz GLC Coupe.

Огляд тест-драйву: BMW X4 2019

Вам сподобається

Новий BMW X4 2019 отримав типові для позашляховика риси, не обтяжуючись вагою, в результаті чого маємо кращу динаміку ходу. Навіть з урахуванням того, що BMW має більш різку лінію даху ніж у більшості позашляховиків, салон і багажник залишилися вкрай просторими. А тим, хто любить погасати, підійде високопродуктивна модель M40i.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Навіть непогані показники внутрішньої місткості X4 не роблять його повноцінним позашляховиком, а динаміка легкового автомобіля не наближає до спортивного седану BMW. Якщо вам потрібно більше внутрішнього простору, погляньте в сторону BMW X3, який має з X4 спільну платформу.

Нове у 2019 році

Отримавши нову платформу, кросовер став легшим, нижчим і довшим, плюс розжився покращеним інтер’єром. Додаткові сантиметри додали салону відчуття простору і дозволили вміщати більше багажу. Зменшена вага і знижена посадка, тобто новий кузов зробив BMW X4 2019 більш спритним.

Враження від їзди

У поточному році X4 доступний у моделях xDrive30i і M40i. За потужність xDrive30i відповідає 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 252 кінських сили, що дозволяє кросоверу сотні досягати за 6.3 секунд. Отримати задоволення від повнопривідного xDrive30i легко, чого тільки варте рульове управління. Особливо відзначився режим Sport, який налаштовує управління, дросель і передаточну функцію задля кращої динаміки, не роблячи при цьому рух автомобіля нестабільним на низьких швидкостях. Плавні переходи коробки передач доповнюють картину. Виписуючи круті повороти на високих швидкостях, новий BMW X4 залишається спокійним, що відрізняє його від типових позашляховиків. Навіть при 20.3 см кліренсу X4 відчувається як легковий автомобіль. На шосе пасажири і водій зможуть насолодитися вражаючою тишею салону і режимом Comfort. Якщо повернутися до теми динаміки, то варто згадати про модель M40i з 354 конячками під капотом, які дозволяють сотні досягти за 4.8 секунди. Вона отримала адаптивну підвіску, чиє управління амортизаторами зменшує крен корпусу, а блокування диференціалу убезпечує від недостатньої реакції керма. Керувати M40i на звивистих дорогах одне задоволення.

Найкращі характеристики

Незалежно за кермом якої моделі ви опинилися, усі X4 стандартно отримали систему управління «Driving Experience Control» з режимами Eco Pro, Comfort, Sport і Sport+. Завдяки їм водій відчує помітну різницю у реакції рульового управління, трансмісії та дроселя.

Вам не потрібно витрачати зайві кошти на M40i, щоб отримати задоволення від X4, достатній запас потужності і спритності ви отримуєте з xDrive30i. Але управління, яке у будь-яку мить дозволяє виїхати на трек, налаштування підвіски і виразна робота вихлопних патрубків створюють «вау» ефект, а потужніший на 100 конячок турбодвигун робить M40i вражаюче швидким. Тому вам вирішувати, чого саме бажаєте.

Детально про автомобіль BMW X4

Інтер’єр

Салон BMW X4 отримав зрозумілу, елегантну стилізацію. Дизайнери вдало поєднали чорний і сріблястий з іншими, більш яскравими кольорами. Моделі xDrive30i мають темно коричневі шкіряні сидіння, моделі M40i вирізняються червоним кольором шкіряних сидінь. Відповідні акценти кожна з моделей має на дверях і центральній консолі. Як альтернатива пропонуються чорний, кавовий кольори і відтінок слонової кістки. У базу усіх моделей увійшли навігація і Apple CarPlay, які відображаються на 10.25-дюймовому сенсорному екрані, розміщеному у верхній частині панелі. Салон добре ізольований від стороннього шуму. Низхідна лінія даху як у купе означає, що у X4 трохи менше місця ніж у X3, але на загальний об’єм це не впливає.

Відео тест-драйв BMW X4 2019 року

Екстер’єр  

Стилізація X4 це найбільш суперечливий аспект автомобіля. Плавні, вигнуті лінії даху відрізняють X4 від більш традиційного X3, але така стилізація не для всіх, крім того, саме через це в салоні стало менше простору. Незмінними атрибутами всіх моделей стали світлодіодні фари і два вихлопних патрубки.  Розмір коліс варіює від 19 до 21 дюймів. Моделі xDrive30i дісталися матові алюмінієві акценти у передній частині і по боках, в той час як M40i може похвалитися глянцевими чорними.

Базова комплектація

Система повного приводу, восьмиступінчаста автоматична коробка передач і 19-дюймові колеса з самонесучими шинами стандартні для всіх X4. Обидві моделі також отримали систему управління «Driving Experience Control», яка пропонує Eco Pro, Comfort, Sport і Sport+ режими. Стандартними елементами оснащення стали спортивні сидіння, оздоблені замінником шкіри, 10.25-дюймовий сенсорний екран, навігація, електропривод передніх сидінь, автоматичний клімат-контроль, панорамний люк, камера заднього виду і електропривод кришки багажника. Про безпеку дбають система попередження про можливе зіткнення, попередження про появу пішоходів з екстреним гальмуванням і система пом’якшення зіткнень в межах міста із гальмуванням.

Опційне обладнання

При бажанні зробити X4 особливим, у покупця є купа можливостей. Так, можна замовити шкіряне кермо з підігрівом, сидіння, оздоблені шкірою «Vernasca» або «Merino» з підігрівом і вентиляцією попереду і підігрівом позаду. Доступними стали проекційна приладова панель на вітровому склі, аудіосистема «Harman Kardon», бездротова зарядка і контроль жестів. Функції, які є стандартними для M40i типу пакетів «Dynamic Handling» і «M Sport» є опціями для xDrive30i. Диференціал «M Sport», між тим, доступний лише M40i. Доступними функціями і системами безпеки стали виявлення сліпих зон, попередження про виїзд за межі смуги руху, утримання смуги руху, попередження про перехресний рух попереду і позаду та адаптивний круїз-контроль.

Під капотом

За потужність моделі xDrive30i відповідає 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 252 кінських сили і 350 Нм. Компонується він восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід стандартно повний. Розгін до сотні відбувається за 6.3 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 8.5 л/100км у міському, 6.7 л/100км у заміському та 7.3 л/100км у змішаному циклах. Моделі M40i дістався 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 354 кінських сили і 500 Нм. Відмітки у 100 км/год кросовер досягає за 4.8 секунди. Витрата пального сягає рівня 11.5 л/100км у міському, 7.7 л/100км у заміському та 9.1 л/100км у змішаному циклах.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Volkswagen Golf 2019
Огляд тест-драйву: Volkswagen Golf 2019
Огляд тест-драйву: Fiat 500 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Fiat 500 2019