Огляд тест-драйву: BMW X5 2019

21 грудня 2018

На 2019 модельний рік BMW X5 був повністю переглянутий. Четверте покоління розкішного кросовера вражає технологіями, рівнем безпеки, системами допомоги, більшою кількістю потужності та збільшеними пропорціями. Вперше за майже 20 років існування X5 доступний з позашляховим пакетом і пневматичною підвіскою, які значно посилюють його можливості. Шанувальники BMW будуть раді дізнатися, що автомобіль не втратив своєї атлетичної натури і спортивної динаміки, притаманної седанам. Суперниками творіння BMW є Acura MDX, Lexus RX і Mercedes-Benz GLE. Новий BMW X5 2019 дебютував з шести і восьмициліндровими двигунами та п’ятимісною і семимісною конфігурацією.

Огляд тест-драйву: BMW X5 2019

Вам сподобається

Якщо ви хочете отримати невеликий, вишуканий кросовер, який поводиться скоріше як спортивний седан, новий кросовер BMW X5 додасть вражаючий рівень практичності. Чималий перелік стандартних і доступних елементів, на кшталт V8 двигуна і масажної функції сидінь, вдовольнить будь-чиї потреби і забаганки.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Немала стартова ціна BMW X5 2019 року швидко зростає при додаванні опцій, що навряд чи потішить покупців з обмеженим бюджетом. А тим, хто регулярно перевозить в салоні більше п’яти дорослих пасажирів, краще дочекатися появи нового BMW X7.

Нове у 2019 році

На 2019 модельний рік X5 повністю оновили. Кросовер отримав нові технології, покращені системи допомоги та трохи прибавив у габаритах. Вперше був запропонований позашляховий пакет.

Враження від їзди

Протягом тривалого часу X5 поєднував виразну зовнішність кросовера з динамікою спортивного седану. І останнє покоління залишилося вірним цій формулі, додавши новенького від себе. Навіть з базовим шестициліндровим двигуном X5 вражає швидкістю, маневреністю та спритністю. Не забуває автомобіль і про задоволення водія. Перед нами один із найбільш приємних у всіх аспектах кросовер. Чого тільки варті 5.5 секунд при розгоні до сотні з базовим двигуном. З більшим V8 можна розраховувати на 4.7 секунди. Вухо завзятого автомобіліста потішить характерний звук двигуна. Різноманітні режими управління дійсно змінюють характер їзди. Динаміка на асфальтованих дорогах не стане несподіванкою для фаната бренду. Те, що дійсно здивує, це здатність справлятися з бездоріжжям. Оснащений доступним позашляховим пакетом, X5 отримує пневматичну підвіску, яка здатна піднімати і опускати автомобіль. Чисельні режими підлаштовуються під тип поверхні, типу снігу, піску, каміння чи гравію. Старим моделям не вистачало дорожнього просвіту, для того, щоб впоратися з перешкодами страшнішими за заболочену бічну дорогу. Новий X5 на диво легко справляється з крутими спусками та перебиранням через перешкоди. Це не Land Rover Discovery, але він точно заїде далі, ніж очікує більшість водіїв.

Найкращі характеристики

Нова пневматична підвіска стане бонусом не лише при подоланні перешкод бездоріжжя. Допоможе вона і на асфальтованих дорогах, гарантуючи вишуканість манер. Здатна вона і понизити висоту автомобіля, що знадобиться під час завантаження чи розвантаження багажного відділення. Доступна підвіска як самостійна опція та у складі пакету «Off-Road».

Сучасний X5 дійсно розкішний кросовер. Починаючи тримачами напоїв з підігрівом і охолодженням, продовжуючи аудіосистемою «Bowers & Wilkins» і закінчуючи функцією м’якого зачинення дверей, X5 дивує переліком принад.

Детально про автомобіль BMW X5

Інтер’єр

Стандартно салон BMW X5 2019 вміщує п’ятьох пасажирів на двох рядах. За додаткову плату кросовер можна доповнити третім рядом. Найкраще він підходить дітям або дорослим за крайніх обставин. Що стосується решти інтер’єру BMW X5 2019, то тут на вас очікують розкіш та простір. Передня частина кузова відзначається характерною для BMW простотою і елегантністю. Приладова панель має горизонтальну конфігурацію. Сенсорний екран на 10.2 дюйми розміщений прямо по центру. На місті традиційних приладів водій знайде 12.3-дюймовий цифровий екран. Передні сидіння неймовірно зручні. Доступні сидіння з 20 режимами автоматичного налаштування та пам’яттю.

Відео тест-драйв BMW X5 2019 року

Екстер’єр

Не зважаючи на чималі зміни, базові принципи дизайну X5 не змінилися. Якщо порівнювати з попереднім поколінням, то нові кросовери стали більшими. Загальна довжина і ширина збільшилися лише на декілька сантиметрів, але це помітно, до того ж позитивно відобразилося на внутрішньому просторі. Додаткові сантиметри у висоту зіграли на користь профілю. Атлетичність автомобіля підкреслює оновлена двокомпонентна решітка радіатора, яка теж стала більшою. Решта кузова, як завжди, тішить зрозумілими і привабливими лініями. Діаметр коліс X5 починається з 19 дюймів і закінчуються 22 дюймами.

Базова комплектація

Комплектації BMW X5 2019 вражають елементами. Базова модель постачається з системою повного приводу, 16 механічними режимами налаштування передніх сидінь з трьома ступенями підігріву, панорамним люком, автоматичним двозонним клімат-контролем, електроприводом керма, електроприводом дверей багажника, передніми і задніми сенсорами паркування, універсальним відкривачем гаражу та автоматичним затемненням бічних дзеркал. Стандартна інформаційно-розважальна система iDrive 7 пропонує 10.2-дюймовий сенсорний екран, навігацію, два USB порти, аудіосистему на 10 динаміків та 20 Гб пам’яті для зберігання файлів. Додаток Apple CarPlay стандартний, а от Android Auto недоступний. Про безпеку дбають функція виявлення пішоходів, система попередження про виїзд за межі смуги руху, моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух позаду, система попередження про можливе зіткнення та автоматичне екстрене гальмування.

Опційне обладнання

Існує чимало способів урізноманітнити X5. На приклад замість замінника можна обрати справжню шкіру. Чимало цікавих і корисних опцій BMW розподілила по групам, в яких зустрічаються функція м’якого зачинення дверей, клімат-контроль чотирьох зон, камера кругового огляду, бездротова зарядка, точка Wi-Fi та, навіть, світлодіодні фари «Laserlight». Пакет «Driving Assistance Plus» додасть адаптивний круїз-контроль, систему допомоги руху по смузі та систему «Traffic Jam Assist», яка здатна самостійно управляти автомобілем на низьких швидкостях. Обрати можна підігрів і охолодження тримачів напоїв, так само як функцію масажу сидінь.

Під капотом

Базовим для BMW X5 став 3.0-літровий шестициліндровий турбодвигун на 340 кінських сил та 450 Нм. Компонується він восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід стандартно повний. Розгін до сотні відбувається за 5.5 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 10.6 л/100км у міському, 7.5 л/100км у заміському та 8.7 л/100км у змішаному циклах. Більше потужності пропонує 4.4-літровий V8 турбодвигун на 462 кінських сили і 650 Нм. Пару йому складає та сама коробка передач. Розгін до сотні відбувається за 4.7 секунд. Як альтернатива пропонуються дизельні двигуни на 265 та 400 кінських сил. З першим силовим агрегатом кросовер витратить 6.7 л/100км у змішаному циклі, з другим 7.2 л/100км відповідно. У 2020 році очікується поява гібридних моделей.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Toyota Land Cruiser 2019
Огляд тест-драйву: Toyota Land Cruiser 2019
Огляд тест-драйву: BMW M5 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: BMW M5 2019