Огляд тест-драйву: Bentley Mulsanne 2017

17 січня 2018

Вартістю понад 300 000 доларів, вражаючий Bentley Mulsanne – не лише величезний і найдорожчий седан легендарного бренду, це майстерно виконаний статусний символ, який гордо очолює світову масу розкішних седанів. Оновлений на 2017 рік, Mulsanne знаменує повернення до тих часів, коли складання автомобілів вручну було видом мистецтва, і це підносить його на вершину автомобільної краси та довершеності. Виготовлення кожного Mulsanne займає 400 людино-годин, щоб в результаті вразити вас більш ніж 500-сильною потужністю, елегантно зшитою шкірою та ретельно обробленою деревиною, перевершуючи численні спортивні авто. У 2017 році доступні три різні версії Bentley Mulsanne, включаючи модифікацію з масивним подвійним турбонаддувом V8, розширеною колісною базою і, здавалося б, нескінченним списком додаткових варіантів.

Огляд тест-драйву: Bentley Mulsanne 2017

Якщо суперкар вихідного дня Ferrari F12berlinetta вас не цікавить, Mercedes-Benz S-Class занадто приївся, BMW 7 Series нічим не дивує, Rolls-Royce Phantom трохи неповороткий, а Maserati Quattroporte вас бентежить, то Bentley Mulsanne 2017 року  може стати вам до смаку.

Але якщо ви раціоналіст і вважаєте, що ексклюзивність Mulsanne не варта ваших коштів, зароблених важкою працею, то серед великих седанів преміум-класу від Mercedes, BMW, Audi, Lexus і навіть Cadillac ви напевно знайдете щось для себе за ціною, яка не перевищує 100 000 доларів, не програючи у продуктивності. Навіть його родич Flying Spur Bentley коштує вдвічі менше.

Що нового у 2017 році

Новинкою стала версія Extended Wheelbase, яка видовжилася на 25 см від базової задля корисного ефекту задньої частини кузова і отримала покращену інформаційо-розважальну систему, багатоваріантні обриси сидінь, низку опцій та стилістичних трюків. Bentley також переналаштовує підвіску для більш плавної їзди.

Враження від поїздки

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Їхати через всю країну на цьому величному та чудовому авто з бітурбодвигуном – саме задоволення. Виготовлений вручну, просторий і комфортний салон розслаблюче діє під час довгого безупинного руху, а точне управління, вражаюче прискорення та рівномірна легка їзда дуже тішать. Він має здатність розганятися до 290 км/год, а його базовий 6.75-літровий V8 виробляє 505 кінських сил. Версія Speed збільшує потужність до 530 к.с., а від 0 до 100 км/год він розганяється менш ніж за 5 секунд. У 2017 році модель оснащена саморегульованою пневматично підвіскою з безперервним демпфуванням, що дозволяє контролювати важкий корпус, особливо у режимі «комфорт». А коли ви намагаєтеся різко та швидко подолати повороти, краще скористатися режимом «спорт», який покращує рульове управління. Іншими словами, Mulsanne Speed значно розширює стандартні можливості, не жертвуючи абсолютно нічим.

Лакофарбове покриття і шкіряну обшивку седана можна підібрати на будь-який смак, навіть алебастрового кольору, також доступні багато видів оздоблювального дерева різноманітних відтінків.  Седан пропонує три додаткові кулери для пляшок, кожен з яких елегантно розташований між задніми сидіннями, та безліч унікальних елементів у салоні.

Детальніше про новий Bentley Mulsanne 2017 року

Інтер’єр

Більше десятка скандинавських биків пожертвували своїми життями заради оббивки салону Bentley Mulsanne. Чому скандинавських? Прохолодний клімат в регіоні не сприяє значному розповсюдженню комах, а, відповідно, шкіра має менше плям та недоліків. Так, Bentley полюбляє надмірності, а все заради примхливих покупців, які не шкодують третини мільйона доларів, щоб відрізнятися від інших, нещадно нехтуючи навколишнім середовищем. Внутрішню розкіш підкреслює дерев’яне оздоблення та нержавіюча сталь, яка здатна осліпити при відбитті сонячного світла. Задні сидіння, як і передні, пропонують підігрів і вентиляцію. А задні пасажири тепер мають змогу користуватися підставкою для ніг та розкладними столиками.

Відео тест-драйв Бентлі Мульсан 2017

Екстер’єр

Усім своїм виглядом Бентлі Мульсан намагається нас переконати, що життя прекрасне. З оновленими бамперами, ексклюзивним LED-освітленням круглих фар та більшою решіткою радіатора він став ще вишуканішим і дуже нагадує Blower Bentley з 1930-х років. Зміни витончені, але ж пластична хірургія рідко буває зайвою. Він пропонує систему допомоги відкриття та закриття дверей, а при паркуванні бічні дзеркала складаються всередину, щоб запобігти пошкодженню.

Стандартна комплектація

Bentley не має звички поставлятися «з голими кістками», а Mulsanne пропонує: автоматично регульовані передні та задні сидіння з підігрівом, люк на даху, чотирьохзонний клімат-контроль, функцію автоматичного відкриття дверей, голосовий контроль багатьох операцій, навігацію та 8-дюймовий тачскрін інформаційно-розважальної системи, що здається трохи замалим для автомобіля такого класу. Стандартна аудіосистема має 14 динаміків та 6-дисковий CD-чейнджер, тому ви можете влаштовувати вечірки як у 1999-му. Є широкий вибір варіацій зовнішнього забарвлення та салону Бентлі Мульсан, навіть колір ременів безпеки можна обрати на власний смак. Флагманський седан у 2017 році їде на 20-дюймових легкосплавних колісних дисках, озброївшись пневматичною підвіскою.

Додаткове обладнання

При бажанні, підкріпленому статками, клієнт отримає від Бентлі абсолютно все, що захоче. Серед додаткового обладнання пропонується: аудіосистема Naim на 2200 Ватт та 20 динаміків, підігрів і вентиляція передніх та задніх сидінь з масажем, а також 21-дюймові колісні диски. Entertainment Specification включає столики для задніх пасажирів з автоматичним відкриттям, адаптовані для пристроїв iPad з клавіатурою Apple. Цей варіант оснащений розважальною системою в задній частині авто та бездротовим доступом до Інтернету. Функції безпеки включають адаптивний круїз-контроль та камери заднього та бічного огляду. Ще одним привілеєм для задніх пасажирів є кулер для пляшок.

Технічні характеристики Bentley Mulsanne 2017 року

Mulsanne черпає сили від великого 6.75-літрового двигуна з подвійним турбонаддувом V8, а потужність в 505 к.с. дійсно вражає. Mulsanne Speed збільшує цю потужність та крутний момент завдяки модифікації двигуна, що включає нову конструкцію головки циліндра та вищий коефіцієнт стиснення. До сотні авто базової версії розганяється за 5 секунд, а Mulsanne Speed – за 4.8 секунди. Всі моделі Mulsanne є задньпривідні та оснащені 8-ступеневою автоматичною коробкою передач. Тест-драйв Бентлі Мульсан показав, що пального він не шкодує – 15 л/100 км у комбінованому режимі. Зазначена цифра насправді непогана для такого потужного, важкого автомобіля, дякуючи технології, яка вимикає чотири з восьми циліндрів під час їзди на постійній швидкості, але все ж не дуже надихає раціоналістів.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Bentley Continental GT 2017
Огляд тест-драйву: Bentley Continental GT 2017
Огляд тест-драйву: BMW M4 2017
Наступний огляд Огляд тест-драйву: BMW M4 2017