Огляд тест-драйву: Chevrolet Colorado 2021

4 червня 2021

Chevrolet Colorado 2021 - це пікап середнього розміру, представлений в варіантах кузова з подовженою кабіною і кабіною для екіпажу. У нього економна витрата палива та енергійний доступний двигун V6. Colorado пропонує турбодизельний силовий агрегат, який дає кращу в своєму класі тягову здатність і вигідно відрізняє від більшості конкурентів. У них дизеля немає. 

Купит новий автомобіль Шевроле Колорадо 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

У салоні Colorado просторі передні сидіння та інтуїтивно зрозуміла інформаційно-розважальна система. Однак не все так гладко з цією маленькою вантажівкою. Базовий двигун слабкий, а в кабіні використовується багато низькоякісних матеріалів, що робить її вигляд дешевим.

Нове в 2021 році

Шевроле зробив кілька косметичних оновлень для пікапа Колорадо:

  • відмовився від базової обробки і знизив до стандартної версію WT;
  • оновив зовнішній вигляд;
  • додав для Шевроле ZR2 і Z71 нове забарвлення кузова.

Кому варто купити? 

Пікап Шевроле Колорадо пропонує набір специфічних навичок, тому потрібно добре подумати перед покупкою. Вам сподобається модель, якщо ви шукаєте невелику вантажівку. Так, Chevrolet Colorado 2021 року - не найвисококласніший автомобіль в своєму сегменті, але у нього цілком розумна ціна. З цим пікапом ви отримаєте потужні двигуни, багато можливостей і деякі спеціальні комплектації для бездоріжжя. Що ще можна вимагати від машини такого класу?

Нове або б/у авто?

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

У цьому модельному році авто повезе свій новий вигляд на вулиці. Викарбуване слово «Chevrolet» на задніх дверях замінило колишню емблему Chevrolet на задній панелі. Пікап також отримав новий зовнішній вигляд з більш вираженими деталями стилю для різних рівнів оздоблення салону Colorado.

У технічних характеристиках новий Шевроле 2021 не надто відрізняється від моделі 2020 року. Виробник відмовився від базової версії, залишивши WT найнижчою в лінійці.

Чи варті оновлення того, щоб купити новий Шевроле Колорадо? Вирішують ваша раціональність і гаманець. 

Chevrolet Colorado або Ford Ranger

Ford Ranger - гідний конкурент для Chevrolet Colorado. Пікап від Шевроле може буксирувати значно більше і має спеціальні комплектації для бездоріжжя, але автомобіль Форд має вище максимальне корисне навантаження і пропонує безліч функцій, які перетворюють його в здібний позашляховик. У Ranger є тільки один варіант двигуна - турбо-четвірка, яка з точки зору потужності знаходиться між V6 Colorado і дизельним двигуном.

Colorado пропонує кращу стандартну інформаційно-розважальну систему, але доступна система SYNC 3 Ranger працює відмінно. Ford комплектує автомобілі більш просунутими функціями безпеки. Зрештою, є багато причин вибрати як Колорадо, так і Рейнджер. Але Ford в цілому трохи кращий.

Chevrolet Colorado або Chevrolet Silverado

Chevrolet Silverado - повнорозмірний пікап і великий брат Colorado. Silverado набагато більший за Colorado, у нього довша вантажна платформа, він може буксирувати та перевозити значно більше вантажу. Він також має помітно просторіший салон, а на задніх сидіннях Crew Cab легко можуть розміститися дорослі пасажири. За характеристиками ці два автомобіля дуже схожі, хоча Silverado пропонує набагато довший список засобів допомоги водієві.

Однак ви заплатите за всі ці переваги, оскільки ціна Silverado в початковій версії на кілька тисяч доларів більша, ніж у Colorado. І хоча він пропонує більше можливостей і внутрішнього простору, він ще й займає більше місця, що ускладнює його паркування і зберігання. Silverado - кращий пікап в цьому порівнянні, але вам можуть не знадобитися всі його додаткові можливості та простір.

Салон

Шевроле Колорадо представлений у двох варіантах пасажирської кабіни: Extended Cab Colorado, яка вміщує чотири людини, і Crew Cab, яка вміщує п'ять чоловік. Перший ряд пропонує просторі та комфортабельні крісла. Водіям сподобається висока посадка, звідки відкривається прекрасний вид на дорогу.

Задні сидіння не такі привабливі. Другий ряд крісел в подовженій кабіні пропонують достатньо місця тільки для маленьких дітей. Стиль кузова Crew Cab безумовно підійде, якщо ви плануєте регулярно возити пасажирів на задньому сидінні, але навіть він не такий просторий, як кабіни конкурентів. 

Colorado - це високий транспортний засіб, тому декому може бути складно сісти в нього і вийти з нього. Передні двері широко відкриваються, але отвори задніх дверей вузькі, тому потрапити в салон буде важче.

Усередині Colorado виразно виглядає як вантажівка. Незважаючи на досить сучасний інтер'єр, в салоні багато твердого пластику і низькоякісних матеріалів.

Як і у випадку з більшістю невеликих пікапів, Colorado пропонує дві довжини кузова. Моделі з розширеною кабіною поставляються з платформою довжиною 1.88 м, яка трохи довша, ніж пропонують конкуренти з цього класу. Стиль кузова Crew Cab передбачає вантажну платформу довжиною 1.58 м.

Такі особливості, як вбудована в кути заднього бампера сходинка і відповідні поручні, входять в стандартну комплектацію.

Інформаційно-розважальна система Colorado балансує недоліки салону. Вона вам точно сподобається. Стандартні функції підключення, такі як Apple CarPlay і Android Auto, спрощують синхронізацію з вашим смартфоном. Елементи управління великі і добре позначені, їх легко побачити і дотягнутися. Сенсорний екран працює швидко, а з освоєнням інтерфейсу ви швидко впораєтеся. 

Відео тест-драйв Chevrolet Colorado 2021 року

Технічні характеристики

Chevrolet Colorado стандартно поставляється з 2,5-літровим чотирициліндровим двигуном, який видає 200 "конячок". У парі з силовим агрегатом працює шестиступеневий автомат. Доступні ще два варіанти двигуна: 

  • 3,6-літровий V6, який видає 308 кінських сил;
  • 2,8-літровий турбодизель, який видає 181 к.с.

V6 з'єднується з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач, а дизель - з шестиступінчастою.

Базовий чотирициліндровий двигун досить сильний для міста і траси, хоча він значно відстає від опціональних двигунів, коли справа доходить до тягового зусилля. V6 здається сильнішим, ніж базовий мотор, і забезпечує краще прискорення - 7.0 с до 100 км/год. Краще буксирування у моделей з турбодизелем.

З базовим чотирициліндровим мотором і заднім приводом Colorado витрачає 10.7 л/100 км, що є надійним показником для цього класу. Моделі з V6 “їдять” набагато більше - 13.8 л/100 км. Турбодизельні моделі демонструють найекономнішу витрату палива - 9.4 л  00 км.

Вас здивує, наскільки легко управляти Colorado. Пікап забезпечує плавну поїздку будь-якими дорогами, він досить маневрений на парковках і на багатолюдних міських вулицях, що додає відчуття майже кросовера. 

Якщо ви зібралися на бездоріжжя, вибирайте моделі Z71 і ZR2. Завдяки цілому ряду спеціальних функцій, ці комплектації дуже зручні за межами асфальту. Тягова здатність Chevy варіюється в досить широких межах, в залежності від того, який двигун вам потрібен. З турбодизельним максимальна вантажопідйомність Colorado становить 3490 кг, що є найкращим показником в класі.

При правильному оснащенні пікап може буксирувати до 700 кг.

Безпека

Національна адміністрація безпеки дорожнього руху США протестувала Chevrolet Colorado 2021 і присвоїла загальний рейтинг безпеки 4/5.

Розміри і вага

Довжина пікапа Шевроле Колорадо залежить від співвідношення кабіни і вантажної платформи і становить від 5.42 до 5.76 м. Споряджена маса автомобіля варіюється від 1785 до 2272 кг.

Можливі комплектації 

Colorado можна купити в одній з чотирьох комплектацій: WT, LT, Z71 і ZR2. Спочатку ви повинні вирішити, яка кабіна і вантажна платформа найкраще підходять вашим потребам, оскільки не кожна комбінація доступна з кожним варіантом інтер'єру. Також є три варіанти двигунів - чотирициліндровий, V6 і турбодизель. 

Як бачите, варіантів комбінацій безліч. Є ще пакети для індивідуалізації зовнішнього вигляду та поліпшення позашляхових характеристик. Зверніться до найближчого дилера Шевроле, щоб подивитися і оцінити всі варіанти пікапа.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Nissan Maxima 2021
Купити новий автомобіль Ніссан Максіма 2021 року на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Фольксваген Гольф 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Volkswagen Golf 2021