Огляд тест-драйву: Chevrolet Spark 2018

5 березня 2018

Спершу можна подумати, що автомобілю з приставкою «міні» немає чим дивувати вибагливих покупців, але Chevrolet Spark доводить зворотне. У компактній упаковці помістилося чимало хорошого. З більшою ніж у  Mitsubishi Mirage, Fiat 500 і Smart Fortwo дилерською мережею, сучасний Spark легко обслуговувати і ремонтувати. 1.4-літровий двигун тішить економією і дивує хорошим прискоренням, принаймні на низьких швидкостях. Всередині хетчбек пропонує багато відмінних функцій від Chevrolet, включно з 7.0-дюймовим сенсорним екраном аудіосистеми, точкою Wi-Fi, «Apple CarPlay» і «Android Auto», системою попередження про можливе зіткнення, камерою заднього виду та системою попередження про виїзд за межі смуги руху. Зважаючи на те, що Spark це типовий міський автомобіль, його основними характеристиками став комфорт, безпека, економічність та збалансована ціна.

Огляд тест-драйву: Chevrolet Spark 2018

Вам сподобається

Якщо ціна вашого автомобіля не повинна вражати кількістю нулів, але варіант потриманого транспортного засобу не влаштовує, Chevrolet Spark може стати чудовим вирішенням проблеми. Пропонуючи необхідні функції, хетчбек претендує на роль першого автомобіля для недосвідчених водіїв.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Шевроле Спарк 2018 року - це дійсно мініатюрний автомобіль, отож, якщо вам потрібно більше внутрішнього простору, місткіше багажне відділення, Nissan Versa запропонує об’ємніший салон при майже такій самій вартості. Субкомпактні Honda Fit, Kia Rio і Ford Fiesta гарантують більше простору і потужності, але коштують трохи дорожче.

Нове у 2018 році

Більше ніж на два нових кольори у поточному році розраховувати не варто.

Враження від їзди

У 2018 році під капотом Chevrolet Spark опинився 1.4-літровий двигун на 98 кінських сил. Кількість конячок може і не вражає, але, уявіть собі, що Mustang II 1974 року мав на 10 менше, важачи при цьому значно більше. Новий двигун у поєднанні з сучасними технологіями дозволяють витискати максимум з маленького автомобіля. Водій гарантовано отримає приємне відчуття під час прискорення, хоча на вищих швидкостях хетчбек починає помітно видихатися. У пару двигуну можна обрати варіатор, який покращує економію, але зменшує потужність та відчуття задоволення. Тим, хто хоче насолодитися їздою, варто залишитися з п’ятиступінчастою механічною коробкою. Мініатюрні розміри та незначний діаметр розвороту роблять Chevrolet Spark чудовим автомобілем для перенасиченого міського руху. Щоправда на шосе мініавтомобілю стає важко, особливо при сильних поривах вітру.

Найкращі характеристики

Основне правило вдалого маркетингу це знати свою аудиторію, ось чому Chevrolet завбачливо оснастила Spark привабливим для молоді 7.0-дюймовим сенсорним екраном, точкою Wi-Fi та здатністю підтримувати «Android Auto» і «Apple CarPlay».

Надмірна захопленість гаджетами і неуважне керування часто стають причиною фатальних помилок, тому добре мати пару електронних «очей», які попередять у разі можливості зіткнення.    

Детально про автомобіль Chevrolet Spark

Інтер’єр

Салон Spark розрахований на чотирьох людей та невеликі пакунки з продуктами. Задні сидіння можна скласти, збільшивши об’єм багажного відділення з 0.3 до 0.8 м3. Цього вистачає для пари валіз, але це все одно менше, ніж пропонувало перше покоління Spark. Винуватцями стали нижчий дах і зменшена довжина. Шкода, але від цього постраждав простір задніх пасажирів. Усі моделі оснащені 7.0-дюймовим сенсорним кольоровим екраном та логічно розташованими елементами управління.

Екстер’єр

Оригінальний Spark це спроба компанії втиснутися у сегмент компактних автомобілів, але в плані стилю хетчбек не тішив, маючи високий профіль і неприродно великі головні фари. Моделі 2018 року мають збалансовану зовнішність. Залишаючись мініатюрним, всього 363 см, хетчбек став більш пропорційним завдяки нижчому даху і довшій колісній базі. Автомобіль може похвалитися більшою решіткою радіатора і привабливою передньою групою освітлення.

Базова комплектація

Сама дешева модель LS постачається з механічною коробкою передач, кондиціонером, 7.0-дюймовим сенсорним екраном, можливістю три місяці користуватися системою OnSta з 4G LTE сполученням і точкою Wi-Fi. За дозвілля відповідає AM/FM аудіосистема на 4 динаміки з USB-входом і Bluetooth. Водієві та пасажирам, між тим, доведеться самостійно відчиняти та зачиняти вікна. Про безпеку дбають 10 подушок і камера заднього виду.

Опційне обладнання

Якщо ви можете дозволити собі вищу ціну, варто перейти щонайменше до Spark LT, яка пропонує: електропривод вікон, функцію доступу без ключа, круїз-контроль, кнопки для аудіосистеми на рульовому колесі, систему проти викрадення та супутникове радіо SiriusXM. Топова модель 2LT має: шкіряне кермо, хромовані деталі екстер’єру і систему допомоги паркуванню. Люк даху з електроприводом доступний моделям середньої і вищої комплектації. Топові моделі можна доповнити пакетом «Driver Confidence» з системою попередження про можливе зіткнення і системою попередження про виїзд за межі смуги руху. У комплектації Шевроле Спарк ACTIV покупець може розраховувати на 15-дюймові колеса, масивнішу передню частину кузова та шкіряні передні сидіння з підігрівом.

Технічні характеристики

За потужність Chevrolet Spark відповідає 1.4-літровий чотирьохциліндровий двигун на 98 кінських сил. Стандартно пару йому складає п’ятиступінчаста механічна коробка передач, але як опція доступний варіатор. З першою автомобіль витрачає 8.2 л/100км у міському, 6.1 л/100км у заміському та 7.2 л/100км у змішаному циклах. У разі доповнення варіатором хетчбек витратить 7.9 л/100км у місті, 6.2 л/100км за його межами та 7.2 л/100км у середньому. Привід у Spark виключно на передні колеса.  

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Honda CR-V 2018
Огляд тест-драйву: Honda CR-V 2018
Огляд тест-драйву: Lexus RC 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Lexus RC 2018