Огляд тест-драйву: Chrysler 300 2017

29 грудня 2017

Оснащений новітніми технологіями і функціями безпеки, габаритний Chrysler 300 - це елегантний, продуктивний седан від американського виробника. У випадку з 300 потужність вдало поєдналася з вишуканістю. Зі стандартним заднім приводом, доступним повним, опційним V8 двигуном Hemi, седан Chrysler 300  запропонував щось унікальне для сегменту з передньопривідними Toyota Avalon і Chevy Impala. У поточному році доступні чотири комплектації: 300 Limited, 300S, 300C і 300C Platinum. Базовим двигуном став відомий 3.6-літровий V6 Pentastar на 296 кінських сил. 5.7-літровий V8 двигун доступний для трьох вищих комплектацій. Обидва двигуна компонуються автоматичною коробкою на вісім ступенів.  

Огляд тест-драйву: Chrysler 300 2017

Вам сподобається

Якщо Ви шукаєте просторий, сімейний седан з великим багажником та хорошим запасом потужності, новий Chrysler 300 вартий уваги. Автомобіль пропонує: унікальне поєднання значних габаритів, салону на п’ятьох пасажирів, елегантного й якісного інтер’єру, сучасних технологій та агресивної стилізації.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо Ви шукаєте автомобіль із хорошою вартістю перепродажу та високим рейтингом надійності, Toyota Avalon підійде краще. Новий 300 не запропонований у версії гібрид, не має у нього і дизельного двигуна.

Нове у 2017 році

Нова система Uconnect швидше реагує на запити, має чіткішу графіку та вищу роздільну здатність. 8.4-дюймовий сенсорний екран з навігацією розуміє жести, які ми використовуємо для телефону. Пакет «Exterior Sport Appearance», окрім V8 двигуна, додасть більш агресивне переднє облицювання, світлодіодні протитуманні вогні та спойлер на кришці багажника.

Враження від їзди

Новий седан від Chrysler можна описати трьома словами: комфортний, затишний і потужний. Навіть стандартний V6 двигун потішить рвучким бажанням проїхатись з вітерцем. Доступний V8 двигун з 368 кіньми запропонує прискорення, від якого серце може зупинитися. А автоматична коробка передач на вісім ступенів TorqueFlite гарантує швидкість реакції та плавність. По прямій автомобіль просто мчить, але у повороти усі моделі, окрім 300S, входять не дуже динамічно. Ситуацію дещо покращує спортивний режим, завдяки якому пожвавлюється відповідь керма, дроселя та точки переключення коробки передач. Додаткова потужність V8 не може не радувати, але бажаючим досягти балансу динаміки, економії та вартості, варто зупинитися на моделі 300S з V6 двигуном. З примхами погоди покликана справлятися опційна система повного приводу.

Найкращі характеристики  

З сучасним 300 подумки повертаєшся до часів, коли великі, задньопривідні седани з V8 двигунами були королями доріг. Справжнім шанувальникам сподобається привід на задні колеса, який нині вважається рідкістю. До вимираючого виду належать Dodge Charger, Hyundai Genesis і Chevy SS.

Четверте покоління інформаційно-розважальної системи Uconnect стало одним із найкращих і найлегших. Над картами почаклувала компанія Garmin, а Bluetooth сполучення спрацьовує миттєво. Сучасний 8.4-дюймовий екран розпізнає рухи, ідентичні до тих, що ми використовуємо у телефоні.

Детально про новий Chrysler 300 2017 року

Інтер’єр

П’ятимісний салон Chrysler пропонує вдосталь місця і комфорту. Кожен сантиметр інтер’єру відповідає високим стандартам. Задні пасажири отримують вдосталь особистого простору. Водійське сидіння зручне, а у комплектаціях вищого рівня його доповнюють електропривод рульового колеса і функції підігріву/вентиляції. Між тим, передньому пасажиру може заважати виступ, який приховує силовий агрегат. А через широкі стійки і низький дах ускладнюється задня видимість. При 0.45 м3 вантажного простору багажне відділення вміщує чимало багажу. У разі чого можна скласти задні сидіння.

Екстер’єр

З чіткими лінями, незначною площею скління та широкою стійкою Chrysler 300 виглядає як типовий американський, вишуканий седан. Останнє покоління не таке масивне. Передня частина нинішніх 300 більш загострена, особливо, якщо порівнювати з «тупим» носом попередників. Але впізнати Chrysler як завжди легко, автомобіль є взірцем агресивної елегантності. Стилю додають емблема бренду на оновленій решітці радіатора, більш виразні лінії переднього облицювання та осучаснена задня частина зі світлодіодними акцентами.

Базова комплектація Chrysler 300 2017 року

Базова модель Limited отримала: двозонний клімат-контроль, водійське сидіння з 12 режимами налаштування, функцію доступу без ключа, аналоговий годинник, рульове колесо та сидіння, оздоблені шкірою, функцію підігріву передніх сидінь і 18-дюймові алюмінієві колеса. За розваги відповідає AM/FM/супутникове радіо з USB-портом і Bluetooth на 6 динаміків. Моделі вищої комплектації пропонують: камеру заднього виду, панорамний люк, шкіряне оздоблення, передні сидіння з підігрівом і охолодженням, навігацію та задню завісу з електроприводом. На додачу до легкого у використанні 8.4-дюймового сенсорного екрану системи Uconnect усі моделі оснащені 7.0-дюймовим інформаційним дисплеєм, розміщеним між аналоговим тахометром і спідометром.

Опційне обладнання

Доповнити Chrysler 300 можна як окремими опціями, так і спеціальними пакетами. Так, до переліку додаткового обладнання увійшли: аудіосистема від Alpine, Beats і Harman/Kardon. За додаткову плату можна отримати: адаптивний круїз-контроль, моніторинг сліпих зон, систему попередження про можливе зіткнення і систему попередження про виїзд за межі смуги руху. Система повного приводу доступна для всіх моделей. Моделі 300S потішать підрульовими пелюстками та продуктивною підвіскою. Моделі Platinum потішать шкірою Nappa, дерев’яними акцентами і 20.0-дюймовими колесами.  

Технічні характеристики Крайслер 300 2017 року

Стандартним двигуном став 3.6-літровий V6 на 269 кінських сил і 353 Нм. З автоматичною коробкою передач на вісім ступенів він споживає 12.4 л/100км у місті і 7.6 л/100км за його межами. Більше потужності гарантує 5.7-літровий V8 двигун. 368 кінських сил і 534 Нм вражаючі показники. Витрата пального перебуває на рівні 14.7 л/100км у міському і 9.4 л/100км у заміському циклах.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Kia Optima 2017
Огляд тест-драйву: Kia Optima 2017
Огляд тест-драйву: Lincoln Continental 2017
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Lincoln Continental 2017