Огляд тест-драйву: Dodge Challenger 2017

28 грудня 2017

Дводверне, п’ятимісне купе Dodge Challenger поєднує класичний, масивний дизайн з сучасними технологіями безпеки та доступною системою повного приводу. Видовжений капот і вкорочена задня частина перегукуються з легендарною стилізацією Challenger початку 1970-х. Силовий діапазон починається з 3.6-літрового V6 на 305 кінських сил і закінчується 6.2-літровим V8 на 707 коней. Ні Ford Mustang, ні Chevrolet Camaro ніколи не досягали такого рівня. На вибір покупця представлені чотири комплектації, включно з базовою SXT, повнопривідною Challenger GT, ретро R/T, T/A і R/T Scat Pack та найпотужнішою SRT Hellcat.

Огляд тест-драйву: Dodge Challenger 2017

Вам сподобається

Якщо Ви шукаєте американське, продуктивне купе з унікальним міксом класичної, масивної стилізації, високого рівня надійності та системи повного приводу, новий Dodge Challenger саме те, що треба. Бажаючим отримати найпотужніший американський автомобіль, варто звернути увагу на SRT Hellcat.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Навіть зважаючи на те, що Ford Mustang і Chevy Camaro менші та легші за новий Challenger, їх найпотужніші двигуни ніколи не запропонують 707 кінських сил. Тим не менше, обидва цих автомобіля тішать ретро стилем і значним рівнем потужності, так само як вибором кузовів купе і кабріолету. Нинішній Challenger представлений виключно у формі купе.

Нове у 2017 році

У поточному році до лінійки приєдналися декілька нових комплектацій, включно з повнопривідною Challenger GT, яка стала першою версію Challenger з приводом на всі колеса. Приємною новиною стало і те, що система компонується зі стандартним 3.6-літровий V6 двигуном.

Враження від їзди

Усі 14 версій Dodge Challenger це чудові автомобілі з надійним управлінням, значним запасом потужності та високим рівнем комфорту. Варіант SRT Hellcat з 707 кіньми під капотом, між тим, словесному опису не піддається, з прискоренням, яке є просто неможливим на міських дорогах. Бажаючим отримати баланс потужності та повсякденної доступності, тим не менше, варто зосередитися на комплектації R/T Scat Pack з 6.4-літровим двигуном. Не зрозумійте нас неправильно, Hellcat Challenger створювався щоб вражати, а тому його крайня екстремальність не для всіх і точно не у межах міста.

Найкращі характеристики Додж Челленджер 2017 року

Модель Dodge Challenger GT стала першою, яка запропонувала систему повного приводу серед американських, продуктивних автомобілів. Це та сама система, що і в седані Dodge Charger, окрім іншого, вона сполучається зі стандартним 3.6-літровим двигуном.  

Одна з найкращих автомобільних інформаційно-розважальних систем Uconnect доступна для Dodge Challenger. Новий, 8.4-дюймовий екран розпізнає жести, які використовуються при роботі зі смартфонами. За карти у даному випадку відповідає компанія Garmin, а Bluetooth сполучення вражає швидкістю.

Детально про новий Dodge Challenger 2017 року

Інтер’єр

Всередині новий Dodge Challenger приємний, комфортний і функціональний. В центрі панелі інструментів розташований сенсорний екран. Ретроприлади виглядають приголомшливо, а між спідометром і тахометром розміщений великий інформаційний екран. У декого можуть виникнути нарікання з приводу задньої видимості. Попереду передбачено чимало місця, позаду сядуть троє пасажирів, але на особистий простір розраховувати не варто. Багажне відділення, незважаючи на статус спортивного автомобіля, тішить місткістю.

Екстер’єр

З урахуванням видовженого капоту, вкороченої задньої частини, широкої стійки, повітрозабірників капоту, емблем і доступних смуг, сучасний Challenger сильно нагадує автомобілі, які декілька десятків років тому приголомшили вулиці і треки. Виглядаючи круто, купе уникає титулу «старомодного», залишаючись вражаючим, сучасним автомобілем. Якщо знайдуться ті, кому цього виявиться замало, Challenger можна замовити у більш яскравих кольорах.  

Базова комплектація

Базова модель Challenger SXT отримала: інформаційно-розважальну систему Uconnect з 5.0-дюймовим сенсорним екраном, Bluetooth і USB-портами, 6 динаміків, водійське сидіння з 6 режимами налаштування, рульове колесо і важіль перемикання передач, оздоблені шкірою, двозонний, автоматичний клімат-контроль, функцію дистанційного старту та чималий перелік унікальних функцій. На вибір представлені 14 комплектацій, Dodge справді запропонувала 14 окремих переліків оснащення. Моделі вищих комплектацій, мають те, про що Ви могли і не замислюватися.

Опційне обладнання

Більшість додаткового оснащення розподілена по 14 комплектаціям, або 13 пакетам. Окремою опцією, вартою згадки, є версія системи Uconnect з 8.4-дюймовим сенсорним екраном, навігацією, AM/FM/HD радіо, SiriusXM радіо, Bluetooth, функціями «SiriusXM Traffic» і «SiriusXM Travel Link» та рештою додатків.  До загального переліку опцій увійшли пакети «R/T Classic» і «Cold Weather Group», який додає: функцію підігріву передніх сидінь і рульового колеса, «Technology Group», три «Sound Group», «Super Sport Group», «Super Track Pack Group» і «Scat Pack Appearance Group» зі смугами як у відомого трансформера Бамблбі.

Технічні характеристики Dodge Challenger 2017 року

Базовим двигуном став 3.6-літровий V6 на 305 кінських сил та 363 Нм. Стандартно привід на задні колеса, хоча може бути і повним. Доповнений автоматичною коробкою передач на вісім ступенів двигун витрачає 12.4 л/100км у місті та 7.8 л/100км за його межами. Наступним у списку йде 5.7-літровий V8 двигун Hemi на 375 кінських сил і 556 Нм. Витрачає він 15.7 л/100км у міському та 9.8 л/100км у заміському циклах. Пару йому складає шестиступінчаста механічна коробка передач. Далі представлений 6.4-літровий V8 двигун SRT Hemi на 485 коней і 644 Нм. Доповнений автоматичною коробкою на вісім ступенів він витратить чимало, а саме 16.4 л/100км у місті та 10.7 л/100км за його межами. Зіркою переліку став 6.2-літровий V8 SRT Hellcat на 707 кінських сил і 881 Нм. Доступний з обома коробками передач, двигун вражає потужністю та апетитом. Водієві варто бути готовим до показника 18.0 л/100км у міському та 11.2 л/100км у заміському циклах.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Tahoe 2017
Огляд тест-драйву: Chevrolet Tahoe 2017
Огляд тест-драйву: Kia Optima 2017
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Kia Optima 2017