Огляд тест-драйву: Fiat 500 X 2021

23 березня 2021

Fiat 500X 2021 року - малолітражний позашляховик. Хоча італійська модель має спільну основу з квадратним Jeep Renegade, вона їде своїм шляхом в чарівному ретро-стилі. Всі комплектації Fiat оснащені чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом і стандартним повним приводом. Усередині 500X пропонує модний дизайн інтер'єру, проте вантажний простір обмежений, а пасажирам на задньому сидінні може бути тісно. 

Купити новий Фіат 500Х на автобазарі AutoMoto.ua

Нове в 2021 році 

В 2021 виробник вніс кілька змін в модель:

  • комплектації Фіат 500х Pop і Trekking отримали оновлене внутрішнє оздоблення;
  • пакет Sport Value став доступний для версії Sport. Він додає панорамний дах, світлодіодні фари та інші преміальні функції.

В іншому малолітражний позашляховик залишився без змін. 

Кому варто купити? 

Розгляньте Fiat 500X як варіант для покупки, якщо ви зачаровані його ретро-стилем. Цей Фіат 2021 року - хороший вибір завдяки своїй потужності з турбонаддувом, простій інформаційно-розважальній системі та якісному інтер'єру. 

Нове або б/у авто? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Дана модель Фіат - частина першого покоління, представленого в 2016 році. 2021 рік приніс кілька косметичних змін для 500X. Базова версія Pop і Trekking середнього рівня отримали оновлену оббивку сидінь і оздоблення приладової панелі, а модель Sport тепер можна замовити з пакетом Sport Value. Додатковий пакет включає в себе панорамний дах, 19-дюймові колеса, стереосистему Beats, світлодіодні фари, передні і задні датчики паркування, вбудовану навігацію і підігрів передніх сидінь. 

Якщо вас не приваблюють змінені комплектації, можете заощадити і купити Фіат 500х минулих років випуску. 

Fiat 500X або Jeep Renegade

Jeep Renegade має багато спільного з корпоративним родичем Fiat 500X. Обидва субкомпактні позашляховики виробляються на одному заводі, у них однакові конструктивні компоненти, технічні характеристики і функції безпеки, і навіть одна на двох трансмісія. Але вони не точні копії. Renegade коштує дешевше, виконаний в більш квадратному стилі. Джип, особливо в комплектації Trailhawk, має чудові позашляхові можливості. Він також пропонується з потужнішим 2,4-літровим двигуном, хоча це не є серйозною відмінністю. 500X поєднує свою м’язисту статуру з дорожчим інтер'єром. Ренегат - кращий вибір в цьому порівнянні, але жоден з них не кращий вибір в цьому класі.

Fiat 500X або Mini Countryman

Поряд з 500X Mini Countryman - один з небагатьох автомобілів в ретро-стилі на ринку. Mini краще справляється з поєднанням вінтажного зовнішнього вигляду із сучасною практичністю, ніж Fiat. Countryman має багато переваг: якісні матеріали салону, енергійні варіанти двигуна, досконалу трансмісію і економну витрату бензину. Його плавність ходу і керованість - також вагомі плюси. Mini не ідеальний - у нього висока ціна і невеликий вантажний відсік для цього класу, але в цілому Countryman - кращий варіант.

Салон

Fiat 500X 2021 - дворядний п'ятимісний позашляховик. Тканинна оббивка і регульовані вручну передні крісла входять в стандартну комплектацію. Доступні шкіряна оббивка, підігрів передніх сидінь і сидіння водія з електроприводом.

Передні крісла забезпечують достатній простір для голови і ніг навіть для високих пасажирів, але набивка крісла тверда, що може бути незручним в тривалих поїздках. 

Посадка водія забезпечує непогану оглядовість попереду і збоку, хоча оглядовість ззаду обмежений товстими стійками даху. Задні сидіння незручні для дорослих. Вони найкраще підходять для маленьких дітей і підлітків.

2021 500X - один з найменших кросоверів-позашляховиків, які ви знайдете, але його інтер'єр обладнаний як у великої і дорогої моделі. Салон виконаний в розкішному стилі ретро з округлими панелями, масивним розподільним пристроєм, кольоровими і хромованими вкрапленнями на приладовій панелі і дверях. Основний матеріал інтер'єру - твердий, але приємний на дотик, міцний пластик. Всі елементи добре підігнані, без люфту і скрипу. 

Це добре, але недостатньо, щоб компенсувати невеликий вантажний простір позашляховика, який затьмарюють конкуренти. Під похилою лінією даху приховано лише 395 літрів простору з вертикальним заднім сидінням, а при складеному кріслі залишається все всього 1130 літрів. Конкуренти від Subaru і Honda пропонують об’єм багажника майже 1700 літрів. 

500X оснащений відмінною інформаційно-розважальною системою Fiat Uconnect. Вона складається з 7-дюймового сенсорного екрану з простим меню і чіткою графікою, а також фізичних кнопок для управління звуком і кліматом. В цілому, мультимедіа досить легко користуватися під час водіння, хоча дисплей іноді повільно реагує на введення. Apple CarPlay і Android Auto входять в стандартну комплектацію.

Відео тест-драйв Fiat 500X 2021 року 

Технічні характеристики 

Fiat 500X оснащений 177-сильним двигуном з турбонаддувом, дев'ятиступеневою автоматичною коробкою передач і повним приводом. Цей чотирициліндровий двигун невеликий, але володіє пристойною потужністю. 500X швидко рухається по місту і досить енергійно - на шосе. Перша сотня на спідометрі позашляховика з'являється через 8.7 секунд. При розгоні двигун здається менш потужним і трохи шумним. Частково винна трансмісія. Вона іноді повільно і незграбно перемикає на понижену передачу. 

Хоча Fiat 500X, має непогані технічні характеристики, вони не виправдовують його витрату палива. Автомобіль витрачає 8.7 л/100 км в змішаному циклі. Це одні з найгірших показників витрати палива в класі субкомпактних позашляховиків.

Fiat 500X здається досить маневреним завдяки жорсткій підвісці та чіткому рульовому управлінню. Гальма забезпечують впевнене гальмування. Однак 500X має тенденцію тремтіти і трястися на нерівних ділянках, що стомлює в тривалих поїздках. Якщо вам потрібен невеликий позашляховик з плавним ходом, пошукайте інший варіант.

З іншого боку, стандартна система повного приводу покращує зчеплення з дорогою на слизькій поверхні. Чи зможе Fiat 500X 2021 року їхати по бездоріжжю?

Для засніженого передмістя 500X повинен бути класним. Можливо, навіть на грунтовій дорозі новий Fiat 2021 покаже себе добре. Але все інше краще залишити для більш спеціалізованих автомобілів.

Безпека

На момент написання огляду новий Фіат ще не піддавався аварійним випробувань. 

Розміри і вага 

Довжина Fiat 500X становить 4.26 м, а маса в спорядженому стані - 1500 кг.

Можливі комплектації 

Fiat 500X поставляється в чотирьох комплектаціях, кожна з яких пропонує безліч варіантів і кольорів. Ви можете вибрати виконання Pop, Trekking, Sport і Trekking Plus. Всі комплектації оснащені 177-сильним чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом, дев'ятиступеневою автоматичною коробкою передач і повним приводом.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: BMW X5 2021
Купити новий BMW X5 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Шевроле Тахо 2021
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Tahoe