Огляд тест-драйву: Ford Focus 2018

13 лютого 2018

Багаторічний лідер по продажам у класі компактних автомобілів і просто приємний в управлінні Ford Focus 2018 року доступний у кузові седан і хетчбек. Сучасні технології і хороший рівень економії пального допомагають Focus конкурувати з Chevy Cruze, Mazda3, Hyundai Accent, Honda Civic, Toyota Corolla і Kia Forte. Доступні три комплектації та декілька двигунів, включно з економним трьохциліндровим EcoBoost. Азартним водіям у кузові хетчбек Ford запропонувала два турбодвигуна. У цьому випадку суперниками слід вважати VW Golf GTI, Golf R, Honda Civic Si і Type R. Окремо представлена повністю електрична модель, здатна проїхати приблизно 130 км.  

Огляд тест-драйву: Ford Focus 2018

Вам сподобається

Звісно, перед нами доступний, економний, стильний автомобіль, але найкращим аспектом щодо Ford Focus стала спортивна динаміка. Лише декілька автомобілів у компактному сегменті здатні доставляти таке ж задоволення як Focus. Ним приємно керувати, кермо швидко реагує і тішить хорошим зворотнім зв’язком. Якщо ви любите керувати, Ford Focus готовий дивувати.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Компанія запропонувала Focus як седан і п’ятидверний хетчбек. Тим, хто сподівався на купе у цьому сегменті, варто звернути увагу на Honda Civic. Крім того, саме Civic, а не Focus, має найвищий рейтинг надійності відповідно до даних американського страхового інституту дорожньої безпеки.

Нове у 2018 році

Автомобіль Ford Focus залишився незмінним у 2018 році.

Враження від їзди

Небагато компактних автомобілів доставляють таке задоволення від їзди як Ford Focus. Управління швидке і має вдосталь зворотного зв’язку. Окремо тішить гальмівна потужність. Стандартний 2.0-літровий чотирьохциліндровий двигун на 160 кінських сил вражає. Якщо потужність для вас не настільки важлива як економія, розгляньте варіант SE седану, під капотом якого знаходиться 1.0-літровий трьохциліндровий турбодвигун. У запасі він має лише 123 конячки, але споживає значно менше. Більшості до смаку припаде манера ходу моделі Ford Focus SE 2018 року, яка при хорошому переліку оснащення не лякає ціною. Моделі SEL і Titanium додадуть ще елементів, включно з більшими шинами і спортивною підвіскою. Неабияк постаралися розробники при створенні Focus ST з двигуном на 250 кінських сил: швидкий, приємний в управлінні і комфортний. Версія Focus RS вразить 350 кінськими силами і системою повного приводу.

Найкращі характеристики

Розумна система автоматичного паркування фактично виконає за вас всю роботу. Після виявлення належного простору для зупинки, вона самостійно керуватиме та надаватиме рекомендації щодо використання педалей і зміни передач.

За додаткову плату представлений пакет «Technology» з автоматичним дальнім світлом, моніторингом сліпих зон, попередженням про рух у перехресному напрямку і попередженням про з’їзд зі смуги руху.

Детально про автомобіль Ford Focus

Інтер’єр

Передні сидіння гарантують вдосталь особистого простору, зручну форму і надійну підтримку. У сучасному Ford Focus розмістяться п’ятеро людей, що стосується простору позаду, то нині існує декілька суперників, які пропонують більше. Елементи управління клімат-контролю і кнопки рульового колеса легко використовувати, а синє підсвічування є одночасно стильним і приємним для очей. Подбали розробники і про такий аспект, як місткість салону, всередині передбачено чимало зручних відсіків. Для заряджання телефону існує USB-порт. У комплектації Titanium водій отримує люк даху, підігрів передніх сидінь і керма.

Екстер’єр

З похилим лобовим склом і привабливими крилами пропорційний седан Форд Фокус 2018-го року привертає увагу спортивною харизмою. Але якщо обирати виключно по зовнішності, то хетчбек з європейською стилізаціє і унікальними задніми фарами, які вдало підкреслюють структуру автомобіля, перемагає. Моделі SE і вище отримали литі диски, а Titanium може похвалитися їх 17-дюймовим діаметром. Привабливі моделі ST і RS, включно з кузовом хетчбек, отримали аеродинамічні удосконалення, які вдало вписалися в екстер’єр. Виокремити Focus Electric  можна завдяки отвору зарядного порту на лівому, передньому крилі та відсутності вихлопної труби.

Базова комплектація

В 2018-му усі Ford Focus у новому кузові постачаються з MyKey, функцією, яка дозволяє обмежити максимальну швидкість та інші аспекти в разі користування автомобілем молодими водіями. Окрім цього, стандартними елементами для Focus S стали: кондиціонер, телескопічна рульова колонка, функція дистанційного доступу і AM/FM/CD/MP3 радіо. Моделі SE отримали: систему MyFord Driver Connect, круїз-контроль, задні сидіння, що складаються, камеру заднього виду, 16-дюймові шини і литі диски. Моделі Titanium можуть похвалитися: шкіряною обшивкою, двозонним клімат-контролем, аудіосистемою Sony на 10 динаміків, кнопкою запалювання, інформаційно-розважальною системою Sync 3. Електричні моделі мають обшивку з еко тканини і навігацію з функцією активації голосом.

Опційне обладнання

Нові Focus виграють від додаткових пакетів. Моделі SE можна вдосконалити за рахунок пакету «Sport» з покращеними елементами екстер’єру підрульовими пелюстками для автоматичної коробки, покращеною підвіскою і 17-дюймовими колесами. Також доступні: система попередження про сліпі зони, система попередження про з’їзд зі смуги руху та система попередження про перехресний рух позаду. Система автоматичного паркування, яка, фактично, виконує всю роботу самостійно, і навігація стали окремими опціями. Комплектацію моделі Titanium можна розширити за рахунок задніх сенсорів паркування.

Під капотом

Більшість нових моделей Ford Focus використовують 2.0-літровий чотирьохциліндровий двигун на 160 кінських сил і 198 Нм. Компонується він як п’ятиступінчастою механічною, так і шестиступінчастою автоматичною коробкою передач. З першою він витрачає 8.4 л/100км, а з другою 7.6 л/100км у змішаному циклі. Для піднесення поняття економії пального на наступний рівень седани Ford Focus SE отримали 1.0-літровий трьохциліндровий турбодвигун на 123 кінських сили і 200 Нм. Витрачаючи 4.7 л/100км у змішаному циклі, модель неабияк тішить економних водіїв. Модель Focus ST отримала 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 250 кінських сил і 360 Нм. Доповнений шестиступінчастою механічною коробкою він розганяє автомобіль за 6.5 секунд, витрачаючи 7.2 л/100км у змішаному циклі. Ще більше потужності, а саме 350 коней і 440 Нм, гарантує 2.3-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун моделі RS. З приводом на всі колеса і механічною коробкою на шість ступенів сотня досягається за 4.7 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 10.0 л/100км у місті, 6.3 л/100км за його межами і 7.7 л/100км у середньому. Електрична модель отримала мотор на 143 кінських сили і здатність подолати приблизно 130 км до наступної зарядки.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Ferrari FF 2017
Огляд тест-драйву: Ferrari FF 2017
Огляд тест-драйву: Chevrolet Volt 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Volt 2018