Огляд тест-драйву: Ford Ranger 2021

19 квітня 2021

Ford Ranger 2021 - пікап середнього розміру. Авто Форд Рейнджер випускається в двох конфігураціях кузова з двома варіантами довжини кузова і багатим вибором оформлення салону. У нього потужний двигун, відмінна керованість і адекватна витрата палива. 

Купити новий автомобіль Форд Рейнджер 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

Форд Рейнджер - міцний позашляховик, а якщо ви збираєтеся регулярно підкорювати бездоріжжя, можете поліпшити тягово-зчіпні здатності додатковими пакетами. 

Нове в 2021 році 

  • доступний позашляховий пакет Tremor.

Кому варто купити? 

Вам обов'язково варто подумати про Форд Рейнджер 2021 року, якщо ви шукаєте компактний пікап. Ford Ranger 2021 року демонструє практично всі переваги автомобіля цього класу. Він потужний, функціональний і відносно економічний, з інтуїтивно зрозумілими технічними функціями і комфортабельною кабіною. Якщо врахувати розумну ціну Ranger, відразу зрозуміло: цей пікап від Ford - вигідна покупка. 

Нове або б/у авто? 

Ford Ranger 2021 року в основному такий же, як Ranger 2020 року, за одним винятком: є новий позашляховий пакет Tremor. Він підвищує позашляхові здібності Ranger за допомогою безлічі функцій, таких як припіднята підвіска, позашляхові шини, захисні пластини, блокування заднього диференціалу і багато іншого.

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Вибирайте Форд Рейнджер 2021 модельного року, якщо вам потрібні поліпшені позашляхові якості. Якщо немає - купуйте модель минулого року. 

Ford Ranger або Toyota Tacoma

Вибір між Ranger і Toyota Tacoma зводиться до того, наскільки ви приділяєте увагу позашляховим можливостям. Якщо це головний пріоритет, то Tacoma - кращий вибір. Хоча Ranger пропонує пакети для бездоріжжя, у Tacoma є два рівня для подолання пригодницької місцевості, а топова модель TRD Pro - один з найгрізніших позашляховиків в класі. У моделі від Toyota є ще дві переваги: інформаційно-розважальний сенсорний екран в базовій версії і потужний V6. Проте чотирициліндровий двигун Ranger перевершує стандартний чотирициліндровий двигун Tacoma. Крім того, Ford може буксирувати і перевозити більше.

Ford Ranger або Chevrolet Colorado

Шевроле Колорадо пропонує більше варіантів двигуна, ніж Форд Рейнджер, включаючи V6 і турбодизель. Він також краще підходить для буксирування, хоча у Ranger вища максимальна вантажопідйомність. Усередині Colorado виглядає висококласнішим, ніж Ranger, і стандартно поставляється з мультимедіа з сенсорним екраном. Модель Colorado з кузовом Crew Cab пропонується з повнорозмірним кузовом, тоді як Ranger - тільки в конфігурації SuperCrew з коротким кузовом. Однак Chevrolet отримав менший загальний бал за безпеку. Щоб прийняти остаточне рішення, проведіть тест-драйв у дилерів обох брендів. 

Салон

Пікап Форд Рейнджер 2021 вміщує чотирьох осіб в моделі SuperCab і п'ять чоловік в SuperCrew. Передні сидіння просторі і зручні. Водій сидить високо і отримує відмінну оглядовість попереду. Моделі SuperCab мають обмежені задні крісла, які в основному призначені “для галочки”. У версій SuperCrew, однак, більше місця на задньому сидінні, ніж у деяких конкурентів. Навіть дорослим буде комфортно. 

Кабіна Ranger не виглядає так стильно і сучасно, як інтер'єри інших пікапів і позашляховиків. Якість матеріалів задовільна для цього класу, але ви не переплутаєте його з розкішним автомобілем, так як навколо багато твердого пластика.

Ford Ranger поставляється з вантажною платформою довжиною 1.8 м в модифікації SuperCab. У версії SuperCrew ви отримаєте півтораметровий відкритий багажник. 

Список стандартних функцій Ranger досить мізерний, і ви захочете оновити його. Система SYNC, що активується голосом, непогана, але у неї маленький дисплей, і вона блідне на тлі систем конкурентів. 

Інформаційно-розважальна система SYNC 3 - це те, що вам потрібно. У неї інтуїтивно зрозумілий інтерфейс і великий сенсорний екран. Є також фізичні елементи управління для деяких функцій. Вони оснащені декількома портами USB, Apple CarPlay і Android Auto. 

Відео тест-драйв Ford Ranger 2021 року

Технічні характеристики 

Відкрийте капот Ford Ranger 2021 року і побачите 2,3-літровий чотирициліндровий двигун з турбонаддувом, який видає 270 к.с. Там вистачає “м'язів”, щоб зробити Ranger досить швидким - 6.5 с до першої сотні. 

Мотор всіх Форд Рейнджер працює в парі з 10-ступінчастою автоматичною коробкою передач. 

Пікап їде жорсткіше, ніж однокласники. Але пневмопідвіска Форд Рейнджер поглинає більшість дорожніх недосконалостей, не турбуючи пасажирів. Власники машини говорять, що управління авто більше схоже на водіння кросовера, ніж вантажівки.

Ranger не може наздогнати деяких елітних позашляховиків в своєму класі, але він цілком здатний на бездоріжжя. Замість спеціальної версії для бездоріжжя Ranger дозволяє додавати пакети опцій. Вони включають налаштовану для пересіченої місцевості підвіску, спеціальні шини, блокування заднього диференціалу, пластини ковзання, систему управління рельєфом. Остання допомагає налаштувати роботу двигуна і передачі трансмісії оптимально для конкретного покриття: піску, снігу, гравію та іншого.

Вантажопідйомність нового Форд Рейнджер 2021 коливається від 707 до 840 кг. Друга цифра робить авто лідером в своєму класі. Для максимальної функціональності виберіть модель SuperCab з заднім приводом.

Ranger може буксирувати до 3400 кг, що знову піднімає його в топ серед позашляховиків і пікапів. 

Форд Рейнджер, у якого задній привід, має дорожній просвіт 210 мм. Кліренс повнопривідних версій становить 226 мм. На ринку представлена також спеціальна модель Ford Ranger Raptor 2021 з дорожнім просвітом 281 мм, шасі з низьколегованої сталі і спортивною підвіскою. 

Більшість суперників по класу не можуть зрівнятися з паливною економічністю Ranger. З заднім приводом в комбінованій поїздці цей Ford витрачає 10.0 л/100 км, з повним приводом - 10.7 л/100 км. 

Безпека

В ході краш-тестів, проведених Національною адміністрацією безпеки дорожнього руху США (NHTSA), Ford Ranger 2021 року одержав чотири з можливих п'яти зірок в цілому.

Стандартною для всіх комплектацій Рейнджера є набір засобів допомоги під час водіння Co-Pilot 360, який включає попередження про лобове зіткнення, допомогу в утриманні смуги руху і монітор сліпих зон. 

Розміри і вага 

Новий Ford Ranger має такі параметри:

  • довжина - 5.4 м,
  • висота - від 1.55 м до 1.8 м,
  • споряджена маса - від 1880 до 2014 кг.

Можливі комплектації 

Купити Ford Ranger 2021 року можна в різних комбінаціях кабіни і вантажної платформи, приводу і оформлення салону. Все залежить від ваших потреб. Поліпшити будь-яку модифікацію Форд Рейнджер допоможуть спеціальні пакети зовнішнього вигляду, підвищення буксирувальних та позашляхових можливостей. Вибрати оптимальну комплектацію пікапа можна у найближчого дилера Ford.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: BMW X7 2021
Купити новий автомобіль БМВ Х7 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Mercedes-Benz E-class 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz E-Class 2021