Огляд тест-драйву: Hyundai Sonata 2022

21 грудня 2021

Hyundai Sonata 2022 року - сімейний седан, який виглядає набагато дорожчим за свою реальну вартість. Виробник пропонує автомобіль у різних варіантах: від добре оснащених комплектацій початкового рівня до економних гібридів і високопродуктивної моделі. Седан вражає кількістю стандартних систем допомоги водієві та висококласним інтер'єром, повним популярних технічних функцій. 

Купити новий автомобіль Хюндай Соната 2022 на автобазарі AutoMoto.ua

Чи є недоліки у Хюндай Соната 2022? Дізнайтесь із огляду!

Нове у 2022 році 

Спортивна версія одержала пакет зовнішнього вигляду N Line Night Edition.

Кому варто купити? 

Безліч технологічних особливостей, стильний салон та найкраща у своєму класі гарантія надають Hyundai Sonata цінності. Якщо ви віддаєте перевагу передовим функціям безпеки та стилю, що привертає увагу на дорозі та паркінгу, придивіться до цього седану.

Нове чи б/у авто? 

У 2022 році Hyundai не внесе помітних змін до модельного ряду Sonata. Гібридний Хюндай Соната 2022 року теж залишився без рестайлингу. Єдина різниця між цим авто та попереднім – додавання пакету зовнішнього вигляду Night Edition, який пропонується лише у спортивній версії N Line. Модель нинішнього, сьомого покоління, повністю оновили у 2020 році. Це означає, що на автобазарі вже є актуальні Hyundai Sonata за меншою ціною. Подивіться, що пропонують продавці та заощадьте.

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Hyundai Sonata або Toyota Camry

І Камрі, і Соната користуються величезним попитом покупців. В обох седанів красиві інтер'єри з комфортним пасажирським простором, безліччю стандартних функцій безпеки та мультимедіа. Проте Камрі пропонує кращу керованість та витрачає менше палива. А ще в лінійці японської моделі є пара потужних двигунів, серед яких V6 на 301 к.с. На це Сонаті немає чим відповісти. Зате корейський седан вміщує більше речей у багажнику та має тривалішу гарантію.

Hyundai Sonata або Kia K5

K5 з Sonata поєднують багато параметрів: простір у салоні, об'єм багажника, набори інформаційно-розважальних функцій та опцій безпеки. Але Кіа К5 має доступний повний привід. 

Салон

Інтер'єр Hyundai Sonata привабливий і здається, що він коштує більше, ніж передбачає цифра на ціннику. У моделі традиційний 5-місний салон з меншим за розміром заднім сидінням посередині, але четверо дорослих знайдуть достатньо місця для комфортної поїздки.

Поверхні виглядають висококласно, навіть у базовій комплектації виробник використовує якісні та приємні на дотик матеріали. Дорогі версії Sonata створюють ефект шикарного седана. Під час водіння в салоні тихо та безтурботно, ви та пасажири ізольовані від шуму дороги та вітру. 

Компонування панелі приладів просте та ергономічне. Передня частина - це сучасне і мінімалістичне торпедо з додатковим простором на центральній консолі, яке з'явилося в результаті заміни звичайного важеля перемикання передач набором перемикачів. Майже всі елементи управління інтуїтивно зрозумілі, що стає додатковим плюсом з урахуванням їх різноманітності.

Інформаційно-розважальна система Соната використовує 8,0-дюймовий центральний сенсорний екран. Доступний 10,3-дюймовий сенсорний дисплей. У топових моделях є 12,3-дюймовий кластер цифрових датчиків. 

Новим технологічним елементом Hyundai є функція цифрового ключа. Вона дозволяє власникам використовувати програму Hyundai та свій смартфон для розблокування автомобіля за допомогою бездротового зв'язку ближнього радіусу дії (NFC) та віддаленого керування деякими функціями. Це дозволить водіям залишити брелок із ключами в салоні, щоб не носити із собою/не втрачати/не забувати.

Голосове управління розуміє більшість команд природною мовою для управління музикою, навігацією та телефоном. Інтеграція зі смартфоном проста і зручна завдяки підтримці Android Auto та Apple CarPlay.

Новий Hyundai Sonata 2022 має місткий багажник об'ємом 453 л. Це приблизно середній показник для класу.

Відео тест-драйв Hyundai Sonata 2022 року

Технічні характеристики 

Hyundai пропонує вибрати характеристики Sonata відповідно до ваших потреб. Лінійка двигунів складається із трьох силових агрегатів.

У моделях SE і SEL встановлено 2,5-літровий 4-циліндровий мотор потужністю 191 к.с. Привід йде на передні колеса через 8-ступінчасту автоматичну коробку передач, якою також комплектуються версії SEL Plus та Limited.

Може здатися дивним, що 1,6-літровий 4-циліндровий двигун з турбонаддувом, який використовується у версіях SEL Plus та Limited, видає лише 180 кінських сил. Адже це менше, ніж у базового! Але він розвиває більший крутний момент: 264 Нм у порівнянні з 245 Нм. А крутний момет - це сила тяги, яку ми відчуваємо при розгоні. Тому показник прискорення до 100 км/год за 7,3 с виглядає пристойно на тлі конкурентів.

N Line має власний варіант двигуна - 2,5-літровий 4-циліндровий агрегат з турбонаддувом, що видає 290 к.с. і 448 Нм моменту, що крутить. Спортивна версія Hyundai Sonata отримала також персональну КПП – 8-ступінчастий автомат із подвійним зчепленням та підрульовими перемикачами.

Гібридна Хюндай Соната поєднує 2,0-літровий чотирициліндровий двигун з турбонаддувом і мотор-генератор. Загальна потужність - 192 кінські сили, що передається на колеса через шестиступінчастий автомат.

Аргументом для придбання Sonata часто є економна витрата палива. Ось так виглядають середні цифри:

  • 2,5-літровий 191-сильний двигун вимагає 7,4 л/100 км,
  • 1,6-літровий 180-сильний двигун споживає 7,6 л/100 км,
  • 2,5-літровий 290-сильний агрегат витрачає 8,4 л/100 км,
  • 192-сильний гібрид витрачає 4,5-4,9 л/100 км залежно від рівня оснащення салону. 

Безпека

Краш-тести NHTSA продемонстрували високий рівень безпеки Хюндай Соната 2022, що підтверджує оцінка 5/5. 

Розміри і вага

Всі седани Sonata 2022 мають довжину 4,9 м. Споряджена маса залежить від комплектації і варіюється в межах 1415-1513 кг для бензинових версій і 1508-1601 кг для гібридних. 

Можливі комплектації 

Ви можете купити звичайну Хюндай Соната 2022 у п'яти комплектаціях: SE, SEL, SEL Plus, Limited та N Line. Модель гібриду випускається у трьох варіантах: Blue, SEL та Limited.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Camaro 2022
Купити новий автомобіль Шевроле Камаро 2022 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Лексус РХ 2022 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Lexus RX 2022