Огляд тест-драйву: Hyundai Ioniq 2020

1 червня 2020

Hyundai Ioniq 2020 року доступний із гібридною або електричною силовою установкою. Кожна версія має економну витрату, великий вантажний відсік і безліч стандартних систем безпеки. Єдиний реальний недолік цієї моделі - погана керованість.

Огляд тест-драйву: Hyundai Ioniq 2020

Нове в 2020 році

  • Додали 8-дюймовий сенсорний екран і додаткові технології безпеки в стандартну комплектацію
  • У список доступних функцій включили адаптивний круїз-контроль Stop-and-Go
  • Збільшили запас ходу

Кому варто купити?

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Ціна Ioniq виділяє його серед конкурентів - це один із найбюджетніших сучасних електрокарів. Це ідеальний варіант для зайнятих людей, які потребують автомобілі для щоденної експлуатації по місту. Гарний електрокар і для поїздок за межами міста, але запасу ходу вистачить на короткі дистанції. Крім того, в Hyundai Ioniq достатньо місця як для пасажирів, так і для вантажів.

Нове або б/в авто?

Hyundai Ioniq 2020 р.в. відноситься до покоління, яке дебютувало в 2017 році. Гібрид поповнив модельний ряд тільки в 2018-му. З того часу відбулося кілька суттєвих змін.

У 2020 році в стандартну комплектацію додали кілька нових систем безпеки, а базову інформаційно-розважальну систему оснастили 8-дюймовим сенсорним екраном. Крім того, став доступний адаптивний круїз-контроль із технологією Stop-and-Go. Новий електричний Hyundai Ioniq отримав батарею зі збільшеним запасом ходу - тепер автомобіль може проїхати майже 275 км.

Цих змін достатньо, щоб віддати переваги при при покупці нової моделі. Але якщо ви хочете заощадити бюджет, ви можете знайти стару модель 2019 р.в. - всі оновлення 2020 го доступні в ній опціонально.

Hyundai Ioniq або Toyota Prius?

Toyota Prius і Ioniq Hybrid можуть похвалитися довгим списком стандартних функцій безпеки і місткими багажними відсіками. На відміну від Ioniq, Prius пропонує повний привід, завдяки чому забезпечує комфортну поїздку в будь-яких дорожніх умовах. Toyota також перевершує Hyundai в керованості. Виходячи з цього, краще вибрати Toyota Prius.

Hyundai Ioniq або Honda Insight?

Honda Insight оснащена більшим набором стандартних функцій і систем безпеки, ніж Hyundai Ioniq, а також має більш просторий салон. У свою чергу Hyundai поставляється з величезним багажником і підтримкою сервісів Apple CarPlay і Android Auto. Вартість цих моделей порівнянна, тому вибір зводиться до ваших особистих уподобань.

Салон

Hyundai Ioniq вміщує 5 осіб. Салон досить просторий, але сидіння здадуться твердими і незручними під час тривалої поїздки.

У дизайні інтер'єру цього Hyundai використані екологічно чисті матеріали - деякі поверхні зроблені з необробленої цукрової тростини, дерева і вулканічного каменю.

Ioniq має один із найбільших багажників у класі електромобілів. Об’єм вантажного відсіку становить 650 л.

Інформаційно-розважальна система зрозуміла і проста у використанні, має чітку графіку і обладнана 8-дюймовим сенсорним екраном, HD-радіо, розпізнаванням голосу, супутниковим радіо, Bluetooth і портом USB.

Доступні функції включають аудіосистему преміум-класу Harman Kardon із вісьмома динаміками, 10,25-дюймовий сенсорний екран, навігацію і бездротову зарядку пристроїв.

Відео тест-драйв Hyundai Ioniq 2020 року

Технічні характеристики

Hyundai Ioniq оснащений 134-сильним електродвигуном, який з'єднаний із одношвидкісною коробкою передач, а Ioniq Plug-In Hybrid - 1,6-літровим чотирициліндровим ДВС і електричним мотором з віддачею 139 кінських сил, а також шестиступінчастою автоматичною коробкою передач із подвійним зчепленням.

Гібридна версія витрачає 4.1 л на 100 км в місті і 4.0 л на шосе - це одні з кращих показників для автомобілів з гібридною силовою установкою.

Hyundai Ioniq з підключаємим гібридним модулем має запас ходу 46 км і витрачає всього 2,0 літра на 100 км у комбінованому циклі. Ioniq Electric може проїхати майже 275 км на одній зарядці.

Безпека

Базовий Хендай Ioniq поставляється з камерою заднього виду, моніторингом стану водія, попередженням при лобовому зіткненні, системою допомоги при русі по смузі і автоматичними дальнім світлом фар. Додаткові функції активної безпеки включають виявлення пішоходів, адаптивний круїз-контроль Stop-and-Go, передні і задні парктроніки, моніторинг сліпих зон і попередження при перехресному русі ззаду.

Розміри і вага

Довжина Hyundai Ioniq становить 4.26 м. Його споряджена маса коливається від 1358 до 1549 кг.

Можливі комплектації

Hyundai Ioniq доступний із гібридною або електричною силовою установкою або з гібридним модулем. Ioniq Hybrid поставляється в чотирьох комплектаціях (Blue, SE, SEL і Limited), Ioniq Plug-In Hybrid - в трьох (SE, SEL і Limited), а Ioniq Electric - тільки в двох (SE і Limited).

Всі варіації відрізняються набором функцій безпеки і систем допомоги водієві, а також інформаційно-розважальною системою.

 

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Mazda MX-5 2020
Огляд тест-драйву: Mazda MX-5 2020
Огляд тест-драйву: Volvo V90 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Volvo V90 2020