Огляд тест-драйву: Hyundai Ioniq 2021

31 березня 2021

Новий Hyundai Ioniq 2021 - корейский хэтчбек. Автомобіль представлений у версії гібрида, плагін-гібрида і електромобіля. Hyundai Ioniq 2021 року - не епатажний або захоплюючий. Замість цього невеликий хетчбек пропонує ефективність і завидну економію палива. Ioniq також виглядає як звичайний автомобіль, на відміну екстравагантних конкурентів - Toyota Prius і Nissan Leaf.

Купити новий Hyundai Ioniq 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

Разом з екологічністю і економічністю ви отримуєте гарний інтер'єр, непоганий список систем допомоги водієві і інформаційно-розважальних функцій. Просто не чекайте від Hyundai Ioniq драйву в поїздках і ви не розчаруєтеся. 

Нове в 2021 році 

Гібрид та плагін-гібрид Ioniq увійшли в 2021 модельний рік без будь-яких істотних змін.

Кому варто купити?

Hyundai Ioniq унікальний тим, що це один з небагатьох автомобілів, доступних як гібрид, підзарядний гібрид або повністю електро. Ви можете вибрати будь-який варіант, адже кожен буде екологічним і економічним. Вам сподобається цей Хендай, якщо ви купуєте авто для життя, а не на показ. Ioniq не кричить зовнішнім виглядом: «Ей, я гібрид!», але все ж має свій стиль. 

Нове або б/у авто? 

Оскільки істотних відмінностей між Ioniq 2020 і 2021 років немає, можна вибрати торішню версію. У 2020 Hyundai серйозно оновив модель: збільшив запас ходу, розширив функції безпеки і замінив сенсорний екран. Можете сміливо купувати Хюндай з пробігом, але не старший 2020 року. 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Hyundai Ioniq Hybrid або Toyota Prius

Toyota Prius - привабливий варіант серед гібридних і електричних автомобілів. Багато в чому це краща покупка, ніж Hyundai, з великим пасажирським простором, багатьма стандартними функціями допомоги водієві і доступним повним приводом (який ви не зможете отримати в Hyundai). Однак у Ioniq Hybrid менша витрата палива і більш довгострокова гарантія на трансмісію. Вибір між цими двома варіантами - справа уподобань.

Hyundai Ioniq Electric або Nissan Leaf

Nissan Leaf - електричний автомобіль, який конкурує з Hyundai Ioniq Electric. Базовий Hyundai має більший запас ходу (270 км), ніж Leaf (240 км), але Nissan пропонує модель Leaf Plus з запасом ходу в 360 км. Краще вибрати Ніссан: у нього більший вантажний відсік, швидше прискорення і краща керованість. 

Салон

Hyundai Ioniq як у версії електромобіля, так плагін-гібрида і гібрида, вміщує п'ять пасажирів. Салон в базовій комплектації обшитий тканиною, в топових - шкірою.  

Екологічність - "фішка" Hyundai Ioniq не тільки з міркувань мінімальних викидів CO2. Салон моделі виконаний з екологічно чистих матеріалів, зроблених з цукрової тростини і вулканічних порід. Більшість критиків хвалять дизайн інтер'єру в цілому. Але дешеві на вигляд елементи присутні в салоні, це факт.

Хендай Ioniq гібрид пропонує вантажний відсік об'ємом 750 літрів. Це один з найвищих показників в класі. Через більший розмір акумуляторних батарей Hyundai Ioniq Plug-In Hybrid і Ioniq Electric пропонують менше місця для речей - 650 літрів.  

Навіть базові комплектації Hyundai Ioniq оснащені 8,0-дюймовою інформаційно-розважальною системою з сенсорним екраном, Apple CarPlay, Android Auto, а також додатковими портами USB, що рідко зустрічається в моделях початкового рівня. У топових версіях використовується 10,3-дюймовий екран з функцією навігації. Інтерфейс сенсорного екрану Hyundai простий у використанні, графіка і меню легко читаються, система швидко реагує на команди. Що ще потрібно для звичайних поїздок?

Відео тест-драйв Hyundai Ioniq 2021 року
 

Технічні характеристики 

Як Hyundai Ioniq Hybrid, так і Ioniq Plug-In Hybrid живляться від 1,6-літрового чотирициліндрового двигуна і електромотора. Разом вони виробляють 139 л.с. Завершує цей силовий агрегат шестиступінчаста автоматична коробка передач з подвійним зчепленням. Ioniq Electric має електродвигун потужністю 134 к.с. Він йде в парі з одношвидкісною коробкою передач.

На жаль, жодна трансмісія не забезпечує “живого” прискорення. На низьких оборотах крутного моменту досить для швидкого старту з місця, але для того, щоб розігнатися до 100 км/год, потрібно близько 9 секунд. Інші електромобілі здаються бадьорішими.

Всі автомобілі Ioniq мають підрульові перемикачі, які можна використовувати для регулювання рівня рекуперативного гальмування. Такий стиль водіння нагадує водіння з однією педаллю, як у Tesla. 

Базовий Hyundai Ioniq Hybrid Blue 2021 року витрачає 4.0 л/100 км в комбінованій поїздці, інші гібридні моделі - 4.3 л/100 км. Ці показники є одними з кращих серед всіх гібридних автомобілів на ринку, перевершуючи навіть Toyota Prius.

Hyundai Ioniq Plug-In Hybrid 2021 витрачає еквівалент 2.0 л/100 км комбінованому русі, Hyundai Ioniq Electric - 1.6 л/100 км в паливному еквіваленті. 

Є ще ряд питань про технічні характеристики Hyundai Ioniq. Ось короткі відповіді:

Який запас ходу у Hyundai Ioniq?

  • 45 км у плагін-гібрида,
  • 270 км у електричного варіанту. 

Як заряджати Ioniq?

У кожен комплект Ioniq Electric входить зарядний пристрій потужністю 7,2 кВт, сумісний з мережевою розеткою. Також у вартість включена телематична система Hyundai Blue Link, яка дозволяє вам використовувати свій смартфон для перевірки стану зарядки і планування часу зарядки в період дешевих тарифів.

Скільки часу потрібно для зарядки Hyundai Ioniq?

  • для моделі модулем, який підключається, близько 2-3 годин при використанні стандартного зарядного пристрою і розетки на 240 вольт;
  • для електромобіля - близько 5,8 годин. За словами Hyundai, за допомогою швидкої зарядки постійним струмом потужністю 100 кВт вдається зарядити до 80% акумулятора Ioniq Electric за 54 хвилини.

Як довго прослужить акумулятор Hyundai Ioniq?

Багато умов впливають на термін служби батареї, тому важко сказати, скільки вона прослужить. Hyundai надає на акумулятор тривалу гарантію терміном 10 років/160 000 км.

Що потрібно знати про поїздку Hyundai Ioniq 2021?  

У салоні відчуваються всі недоліки дороги. Крім того, у Ioniq великий гальмівний шлях. Передній привід входить у стандартну комплектацію.

Безпека

Жодна з версій Hyundai Ioniq 2021 року ще не пройшла краш-тести. Варто відзначити, що модель минулого року успішно впоралася з тестуванням на аварійність і отримала найвищі оцінки у всіх випробуваннях. 

Кожен Ioniq стандартно поставляється з набором функцій допомоги водієві, а верхні рівні обробки салону включають ще більше обладнання активної безпеки, наприклад, здатність виявляти пішоходів на шляху автомобіля.

Розміри і вага 

Хетчбек Ioniq має довжину 4.48 м. Його споряджена маса коливається від тисяча триста п'ятьдесят дев'ять до 1582 кг.

Можливі комплектації 

При виборі Hyundai Ioniq є два вирішальних моменти: трансмісія і ціна. Залежно від того, виберите ви гібрид, плагін-гібрид (PHEV) або електромобіль, відкриється різний асортимент комплектацій салону. 

Hyundai пропонує Ioniq Hybrid в чотирьох варіантах оформлення і оснащення салону, Plug-in - в трьох, Electric - в двох. Більше інформації про доступні варіанти автомобіля дізнавайтеся у найближчого дилера Hyundai.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Volvo XC90 2021
Купити новий автомобіль Volvo XC90 2021
Купити новий автомобіль GMC Acadia 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: GMC Acadia 2021