Огляд тест-драйву: Jaguar F-Type 2017

21 грудня 2017

Як купе, так і кабріолет Jaguar F-Type вражають у саме серце, заполоняючи розум. Починаючи неймовірним прискоренням надпотужних V6 та V8 двигунів, закінчуючи заворожуючим гуркотом вихлопних патрубків і насиченим, двомісним салоном, F-Type якимись нереальним чином змішує продуктивність і розкіш стилю, доступні одиницям у автосвіті. Більше, ніж просто наступники легендарного E-Type, сучасні спортивні купе і кабріолети F-Type стали другим пришестям для британського лакшері виробника. Дебют автомобілів закінчився широко відкритими очима публіки, оскільки компанія заявила, що за центр уваги обрала Porsche 911. Подиву не було кінця, коли задньопривідні та повнопривідні автомобілі легко досягли рівня еліти. Здавалося далі нікуди, але на розсуд покупців представили версію F-Type SVR з двигуном на 575 кінських сил.

Огляд тест-драйву: Jaguar F-Type 2017

Вам сподобається

Бажаєте екзотичного дизайну, захоплюючих відчуттів або шаленої швидкості, Jaguar F-Type до Ваших послуг. Створений як кабріолет, F-Type п’янить свободою. Версія купе пропонує більше практичності та власний, неповторний стиль.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Серед усіх переваг F-Type виникає питання щодо надійності автомобіля, інформація про яку в кращому випадку просто відсутня. А якщо цінник творіння Jaguar змушує Вас заклякнути, згадайте, що Porsche Boxster і Cayman коштують на тисячі менше.

Нове у 2017 році

Лінійка спортивних красенів збільшилася як у кількості, так і у вартості. На додачу до топової версії F-Type SVR, нова, базова модель тепер доступна з механічною коробкою, що обійдеться власникам ще у декілька тисяч. Новинкою став F-Type British Design Edition.

Враження від їзди

Купе та кабріолети F-Type пропонують особливий рівень, який зростає в залежності від кількості грошей та міцності нервової системи. Щонайменше, покупець отримує базову модель з V6 двигуном на 340 коней, точну механічну коробку на шість ступенів та чисте задоволення від спортивного азарту. Особисто нам сподобалася модель F-Type Premium з двигуном V6 на 380 кінських сил. Додайте два циліндри і F-Type змінюється з полегшеного, спритного, двомісного автомобіля на більш важку, шалену машину. Версія F-Type R з 550 кіньми під капотом розганяється за 4.1 секунди. Тим, хто не боїться серцевого нападу за кермом, варто спробувати нову модель SVR з 25 додатковими конячками, готову домчати до сотні за 3.7 секунди. Щоб звести потужність воєдино, компанія пропонує систему повного приводу виключно з V8 двигунами.

Найкращі характеристики

Якщо бути чесними, то перше, що привабить більшість покупців, це зовсім не потужний двигун, адже до нього ще потрібно дістатися. Натомість від масивної, вихолощеної зовнішності щелепа відпадає одразу. І у формі пристрасного купе, і у формі заманливого кабріолету, F-Type належить до переліку найпривабливіших автомобілів, які можна купити.

Про неймовірний 5.0-літровий V8 двигун сказано було не мало, хоча не варто забувати і про V6 версію. На додачу до меншої вартості V6 моделі легші, що додає спритності. А якщо Ви хочете отримати задньопривідний автомобіль, обрати V6 – це єдиний спосіб.

Детально про автомобіль  Jaguar F-Type

Інтер’єр

Зосереджений на водієві, двомісний салон Ягуар Ф-Тайп 2017 року розділяє людину за кермом і пасажира широкою консоллю і гарантує наявність поручня ліворуч останньому. Інтер’єр даного автомобіля не самий просторий, але навіть купе пропонує достатньо місця для голови і ніг високих водіїв. Інтерфейс 8.0-дюймового сенсорного екрану забезпечує тією інформацією, яку Ви хочете знати, хоча інтуїтивним його назвати неможна. Ввід навіть звичайних команд може спантеличувати. Відсторонившись від цього аспекту, водієві сподобається відчуття якості та привабливий дизайн решти елементів управління.    

Екстер’єр

Замість того, щоб сліпо наслідувати лінії 50-літнього E-Type, дизайнери Jaguar розробили нову, сучасну форму, в якій простежується унікальна стилізація бренду. Похилий дах та вузьке заднє вікно купе роблять його ширшим на вигляд, хоча він має однакові з кабріолетом пропорції. Обидва автомобілі мають спойлери, які з’являються у задній частині на швидкості понад 80 км/год. Варто лише пам’ятати, що спойлер купе вищий і ширший, що ускладнює видимість. Новий F-Type SVR став першим серед творінь Jaguar, який отримав емблему «SVR». Ця модель має ще кращу динаміку ходу.

Базова комплектація Ягуар F-Type 2017 року

Базова модель Jaguar F-Type досить добре оснащена з шкірою та замшею в обшивці, сидіннями з шістьма режимами налаштування, клімат-контролем, 8.0-дюймовим сенсорним екраном інформаційно-розважальної системи з навігацією. За аудіо задоволення відповідає система Meridian на 770 Вт потужності з 12 динаміками, AM/FM/CD/USB програвачем, HD радіо та Bluetooth-сполученням. Окрім додаткових 40 кінських сил моделі F-Type Premium пропонують сидіння з 14 режимами налаштування і електроприводом та панорамний люк у кузові купе.

Опційне обладнання

Автомобілі Jaguar F-Type пропонують довгий список опцій для покращення продуктивності, вишуканості та безпеки. Серед пропозицій зустрічаються: двозонний клімат-контроль, передні і задні сенсори паркування, моніторинг сліпих зон, камера заднього виду, підігрів сидінь і рульового колеса та електропривод дверей багажника у версії купе. Окремо запропоновані різні гальма, включно з вуглецево-керамічним варіантом, стійким до зношування. Моделі F-Type S мають механічний диференціал із самоблокуванням, а F-Types з V8 двигуном електронний, активний диференціал. Автомобілі з повним приводом пропонують векторизацію крутного моменту, краще зчеплення та продуктивність.

Технічні характеристики Jaguar F-Type 2017 року

Автомобілі Jaguar пропонуються з двома двигунами і чотирма варіантами потужності. Базова і F-Type S моделі використовують V6 двигуни на 340 і 380 кінських сил відповідно. Обидві моделі стандартно мають привід на задні колеса з доступним повним приводом для F-Type S. Бажаючим отримати шестиступінчасту механічну коробку, варто готуватися виключно до приводу на задні колеса. Двигун на 340 коней до сотні домчить за 5.7 секунд, витративши 9.8 л/100км у змішаному циклі. 40 додаткових коней ще одного V6 допоможуть розігнатися за 5.3 секунд. Витрата пального становитиме тих самих 9.8 л/100км. Моделі F-Type R і SVR можуть похвалитися V8 на 550 і 575 кінських сил відповідно. Обидві версії стандартно мають повний привід і восьмиступінчасту автоматичну коробку передач. У першому випадку відмітки у 100км/год автомобіль досягає за 4.1 секунди, витрачаючи 11.3 л/100км. З 25 кіньми в якості бонусу розгін відбуватиметься за 3.7 секунд. Витрата пального становитиме 11.3 л/100км у змішаному циклі.  

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Malibu 2017
Огляд тест-драйву: Chevrolet Malibu 2017
Огляд тест-драйву: Jaguar XF 2017
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Jaguar XF 2017