Огляд тест-драйву: Kia Rio 2021

13 вересня 2021

Kia Rio - один з небагатьох в своєму класі, кому вдалося вижити. Більшість субкомпактних седанів та хетчбеків такого розміру вже давно зняті з виробництва. Але Rio стійко тримається на ринку з моменту свого дебюту в 2001. Більше того, Kia Rio отримала рестайлінг в 2021 році. Це означає, що модель залишиться актуальною найближчих кілька років.

Купити новий автомобіль Кіа Ріо 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

Нове в 2021 році 

  • рестайлінгова передня і задня частини кузова;
    новий 8-дюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи з бездротовим Apple CarPlay і Android Auto

Кому варто купити? 

Коли справа доходить до вибору нового автомобіля, старе прислів'я «ви отримуєте те, за що платите» зазвичай звучить правдиво. Але у випадку з Rio створюється враження, що Kia доклала всіх зусиль, щоб зробити свій продукт кращим, ніж можна було очікувати в цьому ціновому діапазоні. Ця маленька машина - досить комфортний варіант на кожен день. Вона не відстає від руху на дорозі, показує економічні показники витрати бензину, а також відмінно управляється.

Інтер'єр складається в основному з дешевих матеріалів, але якість збірки знаходиться на високому рівні, а інформаційно-розважальна система відмінно справляється із завданням поліпшити загальне враження від салону. Місця вистачить на чотирьох, а місткий багажник дозволить взяти в поїздку все необхідне. 

У 2021 року ви можете вибрати Кіа Ріо хетчбек або седан. У будь-якому випадку за таку ціну цей невеликий надійний автомобіль - безпрограшний варіант. Новий Кіа Ріо 2021 модельного року виглядає свіжо та елегантно, подивіться фото й переконайтеся самі. 

Нове або б/у авто? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Kia Rio отримала оновлення до 2021 року, яке включає в себе зовнішні зміни: рестайлинг передньої частини з новими повітрозабірниками радіатора, а також нове оформлення бампера. В інтер'єрі відбулися деякі зміни, в тому числі збільшився восьмидюймовий сенсорний екран, а все комплектації, включаючи базову модель, тепер стандартно поставляються з бездротовими Apple CarPlay і Android Auto. Новий технологічний пакет S складається з світлодіодних фар, автоматичного клімат-контролю, 15-дюймових легкосплавних дисків, запуску кнопкою і розширених функцій DriveWise. Варто купити Кіа Ріо після рестайлінгу 2021 року.

Kia Rio або Kia Forte

Якщо ваш бюджет дозволяє, є сенс вибрати великий Kia Forte. Forte не тільки більший за розміром, але і пропонує плавніший хід, довший список стандартних функцій і потужніші двигуни. Під капотом Кіа Форте може бути 2,0-літровий чотирициліндровий двигун з наддувом потужністю 147 л.с. або 1,6-літровий чотирициліндровий двигун з турбонаддувом потужністю 201 к.с. Ці мотори забезпечують набагато кращу тягу, ніж Rio, а варіант з турбонаддувом знаходиться в абсолютно іншій лізі. Forte поводиться дуже динамічно на трасі, але з ним ви не заощадите на паливі так, як з Rio. Салон Forte якісніший як з огляду дизайну, так і з огляду матеріалів, а також загального пасажирського простору. Обидва авто мають схожий базовий список функцій, але Forte отримує просунутіші опції безпеки в топових комплектаціях. 

Kia Rio або Hyundai Accent

Hyundai Accent та Rio Sedan використовують одну і ту ж платформу - від шасі до трансмісії, тому порівняння між ними буде зводитися до зовсім тонких моментів. Accent відрізняється від Rio доступною шестиступінчастою механічною коробкою передач, яка, природно, забезпечує більше драйву для водіння. Акцент пропонується в трьох різних комплектаціях і також коштує трохи дешевше. Це означає, що в базовій моделі відсутня чудова інформаційно-розважальна система, яка прикрашає нову модель Кіа Ріо 2021. Усередині Accent зібраний добре, але салон Rio виглядає трохи вишуканіше і приємніше для очей. Кузови обох седанів мають абсолютно однакові розміри. Ці автомобілі можуть здатися дуже схожими "в теорії", але Rio робить кілька дрібних речей краще. Врешті-решт, краще вибрати Кіа Ріо 2021 модельного року.

Салон

Kia Rio 2021 представлений в двох варіантах кузова: седан і хетчбек. Технічно в Kia Rio повинні поміститися п'ятеро дорослих, але на практиці тільки четверо пасажирів комфортно сядуть в салон. Тим, хто попереду, запропоновано багато місця, а ось на задньому ряду стає тісно і високим людям буде незручно в довгих подорожах. 

Kia завжди вражала роботою над створенням інтер'єрів, які виглядають краще, ніж можна було б очікувати в конкретній ціновій категорії. І Rio вдається продовжити традицію. Сучасний дизайн її приладової панелі виглядає краще, ніж у конкурентів. Якість збірки вражає. Так, після детального розгляду ви знайдете твердий пластик, але цього слід було очікувати. 

Хоча оновлення значно поліпшило Кіа Ріо 2021 року, він все одно залишився бюджетним автомобілем. Це означає, що ви не знайдете варіантів оббивки зі шкіри наппа чи алькантари. Rio пропонується з сидіннями з текстилю на ваш вибір. Деякі кольори інтер'єру можна поєднувати тільки з певними відтінками кузова.

Збалансувати пасажирський простір з простором багажника - складне завдання, особливо коли ви маєте справу з такою компактною платформою. Але Kia вдалося знайти хороший компроміс. Відкрийте кришку багажника Rio, і ви отримаєте об'єм 390 л. Це розумна цифра, але трохи менша, ніж в Nissan Versa. Для ще більшого простору та універсальності комплектація S пропонує заднє сидіння, що складається в пропорції 60/40.

Дрібні предмети можна зберігати в дверних кишенях, в невеликому відсіку перед перемикачем або в двох підсклянниках спереду. Rio також пропонує "бардачок" і ящик в центральному підлокітнику в топовій версії S. Заднім пасажирам запропоновано дверні кишені та одну кишеню на спинці переднього сидіння. 

Незважаючи на свій бюджетний характер, Kia Rio вдалося вразити інформаційно-розважальною системою. Обидві версії автомобіля оснащені восьмидюймовим сенсорним дисплеєм і аудіосистемою AM/FM/MP3. Ця система має інтуїтивно зрозуміле меню, в якому легко освоїтися. 

Додаткові функції включають бездротову інтеграцію Apple CarPlay і Android Auto, потокову передачу по Bluetooth і вхід USB на передній панелі. У моделях S на задній панелі є два порти USB. 

Відео тест-драйв Kia Rio 2021 року

Технічні характеристики 

Під капотом нової моделі Kia Rio 2021 знаходиться 1,6-літровий двигун без наддуву, який видає всього 120 кінських сил. Але, не поспішайте засмучуватися. Потужності досить, щоб зберігати стійкість на крейсерських швидкостях шосе. Цей передньопривідний автомобіль буде розганятися від 0 до 100 км/год близько 10 секунд. На шосе ви зможете подорожувати зі швидкістю до 130 км/год, не відчуваючи надмірного напруження в машині. Просто забудьте про спроби сміливих маневрів під час обгону. Трансмісія CVT добре утримує Rio в своєму діапазоні потужності та сприяє підвищенню ефективності.

Коли ви дивитеся на технічні характеристики Rio, стає очевидним, що цей автомобіль був сконструйований для економної витрати палива. Його безнаддувний чотирициліндровий двигун поєднується з безступінчатою трансмісією, яка робить все можливе, щоб забезпечити максимальну продуктивність і ефективність. Кінцевий результат - витрата палива 6.5 л/100 км. 

Візьміть Kia Rio 2021 року на тест-драйв, і ви будете приємно здивовані його стійкістю на дорозі та загальним комфортом. Раніше Kia Rio звинувачували в тому, що вони занадто слабкі на високих швидкостях та різкі на низьких. Модель 2021 року виглядає більш збалансованою. Рульове управління передбачувано легке, що робить Rio ідеальним компаньйоном для пілотування міських вулиць. Якщо кинути Rio в кілька швидких поворотів, він залишиться відносно зібраним. В цілому, Kia Rio - це автомобіль, який їздить і управляється добре, враховуючи його прийнятну для гаманця ціну.

Безпека

Kia Rio 2021 роки не піддавався перевірці NHTSA.

Розміри і вага 

Новий Kia Rio 2021 модельного року має загальну довжину 4.3 м. Споряджена маса Rio складає всього 1255 кг.

Можливі комплектації 

Kia Rio 2021 року доступний як чотиридверний седан або хетчбек, який Kia називає п'ятидверним. Седан представлений в двох комплектаціях: базовій LX і S. П'ятидверний автомобіль продається тільки в версії S.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Mitsubishi Outlander 2021
Купити новий автомобіль Міцубісі Аутлендер 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Шевроле Боль 2021 року на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Bolt EV 2021