Огляд тест-драйву: Kia Stinger 2019

27 березня 2019

У світі, яким керують позашляховики, Kia Stinger 2019 став приємною зміною. Дехто досі сприймає Kia як компанію по виробництву сімейних транспортних засобів, між тим, Stinger покликаний змінити все, намотуючи кілометр за кілометром. Націлившись на BMW 4 Series Gran Coupe і Audi A5 Sportback, п’ятидверний Stinger готовий позмагатися, пропонуючи привід на задні або всі колеса, два турбодвигуна, спортивно налаштовану підвіску та управління, точне настільки, що доведеться подумати двічі, ніж викласти чималу суму за європейського конкурента. Щоправда, новачку бракує ексклюзивного посилу BMW і Audi.

Огляд тест-драйву: Kia Stinger 2019

Вам сподобається

Якщо азарт ходу і спортивні відчуття ви цінуєте більше, ніж бажання вражати дорого вартісним брендом, Kia Stinger до ваших послуг. Починаючи агресивною посадкою, продовжуючи продуктивними двигунами і закінчуючи точним управлінням, цей спортивний автомобіль вартий уваги. Бонусом стане тривала гарантія.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Моделі початкового рівня коштують неправдоподібно мало, але ситуація швидко змінюється із моделями вищої комплектації, там мова йде про ціни, притаманні Audi, BMW і Lexus. А тому, ідея витрачання чималих коштів на марку, яка асоціюється з сімейними автомобілями, для когось видасться божевіллям.

Нове у 2019 році

У поточному році ліфтбек отримав 18-дюймові колеса, попередження про сліпі зони, попередження про перехресний рух позаду та пакет «Sun and Sound». Моделі Premium і GT1 розжилися системою «Advanced Driver Assist», вентиляцією передніх сидінь і бездротовою зарядкою. Окремо GT може похвалитися заднім диференціалом з обмеженим проковзуванням. Модель GT2 додасть підігрів задніх сидінь і монітор огляду на 360о.

Враження від їзди

З моменту старту стає очевидним, що Kia Stinger це особливий автомобіль. Починаючи ревінням V6 двигун на 370 коней, продовжуючи вражаюче точним управлінням і закінчуючи непереборним зчепленням підвіски, Kia створили диво. Найкраще це те, що перед нами дійсно спортивний автомобіль. Двигун без проблем продукує необхідну потужність, а восьмиступінчаста автоматична коробка гарантує своєчасні та плавні переходи. При проходженні поворотів передбачено достатньо ходу підвіски для того, щоб не розчарувати водія при зустрічі з нерівностями дороги, і убезпечення від надмірного крену. Існує три режими управління: Smart, Eco, Comfort і Sport. Багатьом захочеться випробувати останній, але варто готуватися до важкості управління. Для повсякденного пересування цілком підійде Comfort. На крейсерській швидкості буде час насолодитися високоякісним і вишуканим, а головне затишним, салоном Кіа Стінгер. Приємно, що навіть у розслабленому стані автомобіль гарантує необхідний зворотній зв'язок керма і підвіски, щоб розуміти, що відбувається з автомобілем.

Найкращі характеристики

Ніхто не знає звідки у інженерів Kia ці знання, але вони творять дива з динамікою шасі, і те, що пропонує Stinger прямий тому доказ. Відчуваючись в точності як європейський, спортивний седан, Stinger в прямому сенсі слова створювався для крутих поворотів.

Більшість седанів класу мають один суттєвий недолік, а саме недостачу практичності, натомість Stinger, який, по суті, є ліфтбеком, пропонує об’єм вантажного відділення майже як у позашляховика. Видовжений і широкий кузов гарантує місткість задньої частини, при складених задніх сидіннях багажник вміщує 1132 літри.

Детально про автомобіль Kia Stinger

Інтер’єр

З прямими відсилками на дизайн Mercedes-Benz, інтер’єр Stinger вражає вишуканістю і тішить практичністю. Загальне розташування елементів типове для Kia, щось подібне зустрічається у  Forte, Sedona і Optima. Зрозуміло, що рівень тут вищий. Особливої згадки вартують виступаючі динамки та великі, круглі центральні вентиляційні отвори, які нагадують стилістику S-Class. Не обійшлося, між тим, і без дрібних недоліків, типу металевого оздоблення кнопок інформаційно-розважальної системи, через що написи на них важко прочитати. Простору вистачає як спереду, так і ззаду, хоча більш вигідною позицією є все ж передня. Об’єм багажника з розкладеними задніми сидіннями становить 651 літр.

Відео тест-драйв Kia Stinger 2019 року

Екстер’єр

Сучасний Stinger пропонує класичну для сегмента стилізацію з видовженим капотом і вкороченою задньою частиною. Чимало дизайнерських прийомі є типовими для Kia, так, на місці залишилася решітка радіатора «ніс тигра», але виглядає спортивний Stinger як жодне творіння бренду до нього. Силует автомобіля можна переплутати з Audi A5 Sportback чи BMW 4 Series Gran Sport. Деталі, між тим, геть інші. Якщо чесно, знайдуться люди, яким чисельні вигини і виверти екстер’єру можуть здатися перебором.

Базова комплектація

Відповідаючи своєму покликанню, конкурувати з відомими європейськими автомобілями, навіть базовий Stinger добре оснащений. Так, у його базу входять шкіряне кермо і важіль перемикання передач, кнопкове запалювання, функція доступу без ключа, електропривод сидіння водій і переднього пасажира, двозонний клімат-контроль, 7.0-дюймовий сенсорний екран та Apple CarPlay з Android Auto. Про безпеку дбають чисельні подушки, контроль стабільності, передні/задні сенсори паркування, попередження про сліпі зони, попередження про перехресний рух позаду, камера заднього виду і система «Brake Fade Compensation».

Опційне обладнання

Найпершою опцією, про яку згадуєш, є, звісно, система повного приводу, яка входить у базу моделі GT. А загалом, як і у випадку з більшістю сучасних автомобілів, додаткові елементи з’являються при переході до моделей вищої комплектації. Топова модель GT2 може похвалитися задній диференціал з обмеженим проковзуванням, системою контролю пуском, 19-дюймовими колесами, світлодіодними фарами, шкірою «Nappa», 16 режимами налаштування водійського сидіння та іншими класними елементами. У базу Premium і GT увійшла аудіосистема «Harman Kardon». Стандартним для моделей Premium, GT1 і GT2 став пакет допомоги водієві з попередженням можливого зіткнення, розумним круїз-контролем та допомогою руху по смузі.

Під капотом

За потужність Kia Stinger відповідає 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 255 кінських сил і 353 Нм. Компонується він восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід стандартно на задні колеса. Розгін до сотні відбувається за 6.0 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 10.8 л/100км у міському, 8.2 л/100км у заміському та 9.6 л/100км у змішаному циклах. З повним приводом автомобіль розганяється за тих самих 6.0 секунд. Витрата пального зростає до 10.9, 8.7 і 9.6 л/100км відповідно. Як опція пропонується 3.3-літровий V6 турбодвигун на 370 кінських сил і 510 Нм. З заднім приводом розгін відбувається за 4.9 секунди. Витрачає Stinger 12.6 л/100км у місті, 9.8 л/100км за його межами та 11.3 л/100км у середньому. З повним приводом показники змінюються на 13.5, 10.0 і 11.9 л/100км відповідно. Сотні автомобіль досягає за той самий час.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Infiniti Q60
Огляд тест-драйву: Infiniti Q60
Огляд тест-драйву: Toyota Yaris 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Toyota Yaris 2019